کتاب باد شرقی
معرفی کتاب باد شرقی
کتاب باد شرقی مجموعهای از اشعار شاعران معاصر ایتالیا است که با گردآوری و ترجمهی غزل قربانپور منتشر شده است. این کتاب با همکاری انتشارات نامه مهر بهصورت الکترونیکی در دسترس علاقهمندان قرار گرفته و منتخبی از آثار هشت شاعر و نویسندهی ایتالیایی را در خود جای داده است. هر شاعر با سبک و نگاه ویژهی خود، قطعههایی از زندگی، عشق، تنهایی و امید را به تصویر کشیده و فضای متنوعی از احساسات و اندیشهها را پیش روی خواننده میگذارد. مقدمههایی از مترجم و صاحبنظران ادبی، به همراه معرفی کوتاه هر شاعر، به فهم بهتر فضای شعرها کمک میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب باد شرقی
باد شرقی مجموعهای است از شعرهای شاعران معاصر ایتالیا که توسط غزل قربانپور گردآوری و ترجمه شده است. این کتاب با هدف آشنایی مخاطبان فارسیزبان با جریانهای تازهی شعر ایتالیایی، گزیدهای از آثار هشت شاعر و نویسندهی برجسته را ارائه میدهد. هر بخش به یکی از شاعران اختصاص یافته و با معرفی کوتاهی از زندگی و سبک او آغاز میشود. شعرها در قالبهای متنوعی چون هایکو، غزل، قطعههای آزاد و شعر سپید آمدهاند و مضامینی چون گذر زمان، دگردیسی، عشق، تنهایی، امید و پیوند انسان با طبیعت را در بر میگیرند. ساختار کتاب به گونهای است که هر شاعر با صدای منحصر به فرد خود، بخشی از منظومهی احساسی و فکری کتاب را شکل میدهد. مقدمههای مترجم و صاحبنظران ادبی، فضای کلی شعر معاصر ایتالیا و جایگاه هر شاعر را روشن میسازد و خواننده را برای ورود به جهان شعرها آماده میکند. باد شرقی نهتنها مجموعهای از ترجمهها، بلکه پلی میان فرهنگها و زبانهاست که تجربههای زیسته و دغدغههای شاعران ایتالیایی را به زبان فارسی منتقل کرده است.
چرا باید کتاب باد شرقی را بخوانیم؟
باد شرقی با گردآوری شعرهایی از شاعران معاصر ایتالیا، فرصتی کمنظیر برای آشنایی با جریانهای تازهی شعر اروپایی فراهم کرده است. این کتاب با ترجمهای وفادار به فضای احساسی و معنایی شعرها، امکان لمس جهانبینی و دغدغههای شاعران ایتالیایی را به زبان فارسی میدهد. تنوع سبکها و مضامین، از هایکوهای کوتاه تا قطعههای بلند، باعث شده هر مخاطب با سلیقه و تجربهی زیستی متفاوت بتواند بخشی از خود را در این اشعار بیابد. علاوهبر این، مقدمهها و معرفیهای کوتاه هر شاعر، درک عمیقتری از زمینهی فرهنگی و ادبی هر شعر ارائه میدهد. باد شرقی نهتنها برای علاقهمندان به شعر، بلکه برای کسانی که به دنبال کشف تجربههای انسانی مشترک در زبانهای گوناگون هستند، اثری ارزشمند بهشمار میآید.
خواندن این کتاب به علاقهمندان شعر معاصر، دانشجویان و پژوهشگران ادبیات تطبیقی، مترجمان و کسانی که به دنبال تجربهی زیستهی شاعران اروپایی هستند پیشنهاد میشود. همچنین برای کسانی که دغدغههایی چون تنهایی، دگردیسی، عشق و پیوند با طبیعت دارند، این مجموعه میتواند الهامبخش باشد.
بخشی از کتاب باد شرقی
«آواز چکاوک از دوردست به گوش میرسد در سیاهیای که طلوع را نمیشناسد سکوت و باران صورتم را نوازش میکنند بدرودم را در باد رها میکنم آسمان دست به کار شده تا چشمها را از آن روز نارس منحرف کند دستهايم را به موقع میبندم که در نگاههایم -عذاب ساعتهايم- ر رها کنم. عصر دوباره نفس میکشم در آب حیات» بین گریه و خنده از نخستین گریهام منتظر تمام حرفهایت هستم که حلقه زندگی را ببندی رفتن را زمزمه میکنند چشمها فریاد میزنند : «بمان» و میروم که بمانم گامهايم جا میمانند سایهات: آفتاب را بر چهرهات نخواهم دید زمان را بر چهرهام نخواهی دید... نوازشی روحمان را لمس کرد و دستم را خالی رها کرد وقتی چشمها و دلتنگیها همدیگر را دیدند به عکسهای لبخند قدیمیام نگاه خواهم کرد و نگاهی ناب به تو خواهم انداخت زندگی با زندگی بازی میکند: خورشید را بر رخسارت دیدم اما تو گذر زمان را بر چهرهام ندیدی... فقط نوازشی از نگاهی و لبخند خداحافظی دیگری"