کتاب آواز سکوت
معرفی کتاب آواز سکوت
کتاب «آواز سکوت» سرودۀ محبوبه میری است و انتشارات ۳۶۰ درجه آن را منتشر کرده است. آواز سکوت مجموعه شعر محبوبه میری به سبک شعر نو فارسی است.
درباره کتاب آواز سکوت
شعر نو فارسی با وانهادن قالبهای شعر کلاسیک در قرن ۱۴ هجری به وجود آمده است. اینگونه از شعر فارسی آزادی بسیاری را در فرم و محتوا به شاعر میدهد. شعر نو به لحاظ محتوا و جریانهای اصلی ادبی حاکم بر آن کاملاً با شعر کلاسیک فارسی متفاوت است و به لحاظ فرم و تکنیک ممکن است همانند شعر کلاسیک موزون باشد یا نباشد یا وزن آن عروضی کامل باشد یا ناقص. استفاده از قافیه نیز در شعر نو آزاد است. معمولاً شعر نو فارسی را به ۳ دستهٔ اصلی شعر نیمایی، شعر سپید و موج نو تقسیم میکنند و پدر شعر نوی ایران را نیما یوشیج (علی اسفندیاری) میدانند. احمد شاملو، فروغ فرخزاد، سهراب سپهری، هوشنگ ابتهاج (سایه)، نادر نادرپور، فریدون مشیری و محمدرضا شفیعی کدکنی بعضی از شاعران مشهور ایرانی هستند که در قالب شعر نو میسرودهاند.
کتاب آواز سکوت مجموعه شعر محبوبه میری، شاعر جوان ایرانی را دربرگرفته است. اشعاری که در کتاب آواز سکوت آمده در قالب شعر نو سروده شده است و شاعر در آن به موضوعاتی مثل عشق، طبیعت، زندگی، آزادی و همچنین مضامین مذهبی و اجتماعی پرداخته است. سادگی، کوتاه و موجز بودن اشعار، استفاده از عنصر تکرار و نشانههای بومی، خلق ترکیبهای تازه و بهکارگیری عناصر تصویری از ویژگیهای شعر محبوبه میری یکی از مربیان ادبی کانون پرورش فکری سیستان و بلوچستان است.
خواندن کتاب آواز سکوت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به علاقهمندان به شعر فارسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب آواز سکوت
«انتظار میکشم تو را
وقتی که سبز میآیی
و زیباترین فرش زمین میشوی
رنگ میپاشی و قدمبهقدم زمین را گلرنگ میکنی
گنجشکها
آوازشان را نذر آمدنت کردهاند
و نسیم عطر تو را به مشامها میرساند
بو میکشم تو را
و در همین حوالی آمدنت
قدم میزنم...»
«حرف جنگ که میشود
جملهها آوار میشوند بر سر شعرم
خطوط منحنی جنگ دیگر بریده است
وقتی که خاکریزها
بستر مردان خدا میشوند
آنجا که زمین قورت میدهد
دردهایش را
دل زمین آشوب میشود
وقتی که خمپاره و توپ و اشک
سهم بازی و خندۀ کودکی میشود
که استکبار
مفهومی غریب در ذهنش شده»
حجم
۲۱۶٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۵۹ صفحه
حجم
۲۱۶٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۵۹ صفحه
نظرات کاربران
ابتدا می خواهم یادآور شوم که بین شعر نیمایی که ادامه اوزان عروضی است و شعر سپید که که به قولی رهایی از وزن است تفاوت وجود دارد ولی باید یادآور شد از آنجا که شعر سپید هیچ گونه مرز مشخصی