کتاب من و چشم آلویی
معرفی کتاب من و چشم آلویی
کتاب من و چشمآلویی نوشتهی نرگس تاتاری با تصویرگری فاطمه علینژاد، مجموعهای از داستانهای کوتاه کودکانه است که به دنیای خیالپردازی، احساسات و دغدغههای کودکان میپردازد. این کتاب با زبانی ساده و صمیمی، ماجراهایی را روایت میکند که شخصیتهای اصلی آنها اغلب با موجودات خیالی یا اشیای جادویی روبهرو میشوند و از خلال این مواجههها، با احساسات و چالشهای خود کنار میآیند. انتشارات نامه مهر این اثر را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من و چشم آلویی
من و چشمآلویی مجموعهای از چند داستان کوتاه است که هرکدام بهنوعی به دنیای درونی و خیالپردازی کودکان سرک میکشد. نرگس تاتاری در این کتاب، با خلق شخصیتهایی مانند غول کوچک نقاشیشده روی دیوار، پرندههای جادویی و اشیای گمشده، به دغدغهها و احساسات کودکانه میپردازد. داستانها در فضایی آشنا برای کودکان روایت میشوند؛ خانه، مدرسه، اتاق کودک و حتی جعبهی اشیای گمشده. هر داستان، با زبانی نزدیک به ذهن کودک و با بهرهگیری از عناصر خیال و واقعیت، به موضوعاتی مانند تنهایی، ترس از جدایی والدین، حسادت، دوستی و پذیرش تغییرات میپردازد. ساختار کتاب بهگونهای است که هر داستان، دنیای مستقلی دارد اما همگی در محوریت احساسات و تخیلات کودکانه مشترکاند. تصویرگریهای فاطمه علینژاد نیز به غنای فضای داستانها افزوده است.
خلاصه کتاب من و چشم آلویی
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! کتاب با داستان من و چشمآلویی آغاز میشود؛ دختری که درگیر نگرانیهای خانوادگی و احساس تنهایی است. او با غول کوچکی به نام چشمآلویی که از نقاشی روی دیوار اتاقش بیرون آمده، دوست میشود. چشمآلویی نماد ترسها و تردیدهای کودک است و با بزرگتر شدن مشکلات، او نیز بزرگتر میشود. در اوج نگرانیها، کودک تصمیم میگیرد خانه را ترک کند اما درنهایت با حمایت والدین و اطمینان از محبت آنها، چشمآلویی کوچک و بیخطر میشود و به نقاشی بازمیگردد. در داستان دوم، پرندههای رنگارنگ و عجیب از کجا میآیند؟، دختری به نام ثنا با پرندهای خیالی به نام فنچی دوست میشود. فنچی از بوم نقاشی بیرون میآید و با ثنا ماجراهای جالبی را تجربه میکند. حسادت فنچی به پرندهی جدید، باعث بروز اتفاقاتی میشود که درنهایت با خلاقیت و مهربانی ثنا، به دوستی و پذیرش ختم میشود. داستان سوم، کاش بهجای داداش کوچولو یک ماهی رنگینکمانی داشتم، روایت خواهر بزرگتری است که از دست برادر کوچکش کلافه شده و آرزو میکند بهجای او یک ماهی رنگینکمانی داشته باشد. اما در ادامه متوجه میشود که حضور برادر کوچکش، با همهی شیطنتها و دردسرها، باعث پر شدن تنهایی و شادی اوست. در داستان چهارم، مداد کلاهخرگوشی و جعبهی اشیای گمشده، اشیای گمشدهی یک کودک در جعبهای تاریک و ترسناک جمع شدهاند. مداد کلاهخرگوشی با کمک دوستانش، جعبه را به خانهای شاد و پر از دوستی تبدیل میکند تا زمانی که دوباره به دست صاحبش بازگردد. این داستانها هرکدام بهنوعی به احساسات، تخیلات و دغدغههای کودکان میپردازند و راههایی برای کنارآمدن با آنها نشان میدهند.
چرا باید کتاب من و چشم آلویی را بخوانیم؟
این کتاب با روایت داستانهایی کوتاه و متنوع، به موضوعات مهمی مانند ترس از جدایی، تنهایی، حسادت، دوستی و پذیرش تغییرات میپردازد. شخصیتهای خیالی و اشیای جادویی، به کودکان کمک میکنند تا احساسات پیچیدهی خود را بهتر بشناسند و با آنها کنار بیایند. تصویرگریهای جذاب و فضای خیالانگیز داستانها، خواندن این کتاب را برای کودکان لذتبخش میکند. همچنین، والدین و مربیان میتوانند از این داستانها برای گفتوگو درباره احساسات و مشکلات کودکان بهره ببرند. من و چشمآلویی با زبانی نزدیک به دنیای کودک، پلی میان واقعیت و خیال میسازد و به رشد عاطفی و ذهنی کودکان کمک میکند.
خواندن این کتاب به کودکان ۵ سال به بالا، والدینی که به دنبال راهی برای گفتوگو درباره احساسات با فرزندان خود هستند، و مربیان یا مشاورانی که با کودکان در زمینهی مدیریت احساسات، تخیل و روابط خانوادگی کار میکنند، پیشنهاد میشود. همچنین برای کودکانی که با تغییرات خانوادگی یا ورود خواهر و برادر جدید روبهرو هستند، مناسب است.