کتاب ذهن ایرانی من در خانه موزه مقدم (سطح متوسط)
معرفی کتاب ذهن ایرانی من در خانه موزه مقدم (سطح متوسط)
کتاب ذهن ایرانی من در خانه موزه مقدم (سطح متوسط) نوشتهی فاطمه دانش آشتیانی، اثری است که با نگاهی خلاقانه به معماری و هنر ایرانی، تلاش کرده است کودکان و نوجوانان را با عناصر فرهنگی و هنری سرزمین خود آشنا کند. این کتاب با بهرهگیری از تصاویر رنگی و فعالیتهای سرگرمکننده، فضایی آموزشی و جذاب برای تقویت مهارتهای ذهنی و بصری کودکان فراهم آورده است. تمرکز اصلی کتاب بر خانه موزه مقدم، یکی از بناهای تاریخی تهران، قرار دارد و با استفاده از بازیها، معماها و فعالیتهای تصویری، کودکان را به کشف زیباییهای معماری ایرانی دعوت میکند. انتشارات نامه مهر آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ذهن ایرانی من در خانه موزه مقدم (سطح متوسط)
کتاب ذهن ایرانی من در خانه موزه مقدم به قلم فاطمه دانش آشتیانی، اثری آموزشی و سرگرمکننده است که در قالب مجموعهای از بازیها، معماها و فعالیتهای تصویری، کودکان را با معماری و هنر سنتی ایران آشنا میکند. ساختار کتاب به گونهای طراحی شده که هر صفحه، بخشی از خانه موزه مقدم را معرفی میکند و با استفاده از تصاویر واقعی و نقاشیهای مرتبط، مخاطب را به جستوجو و کشف جزئیات معماری ایرانی ترغیب میکند. این کتاب نهتنها به تقویت دقت، تمرکز و حافظه کودکان کمک میکند، بلکه آنها را بهصورت غیرمستقیم با مفاهیمی چون زیباییشناسی، تاریخ هنر و ارزشهای فرهنگی ایران آشنا میسازد. نویسنده با انتخاب عناصر شاخصی مانند کاشیکاریها، قوسها، شیشههای رنگی و گچبریها، تلاش کرده است تا سلیقه بصری و دیداری کودکان را پرورش دهد و آنها را به حفظ و احترام به میراث فرهنگی ترغیب کند. کتاب برای استفاده در خانه، کارگاهها، مطبها و حتی فضاهای عمومی مانند مساجد و هیئتها مناسب است و والدین و مربیان میتوانند همراه با کودکان از آن بهره ببرند.
خلاصه کتاب ذهن ایرانی من در خانه موزه مقدم (سطح متوسط)
کتاب ذهن ایرانی من در خانه موزه مقدم با محوریت خانه موزه مقدم، یکی از بناهای تاریخی تهران، مجموعهای از فعالیتهای تصویری و معمایی را ارائه میدهد که هرکدام به بخشی از معماری و هنر ایرانی میپردازد. در ابتدای کتاب، توضیحاتی درباره اهمیت بازی و سرگرمی در رشد هوشهای چندگانه کودکان آمده و تأکید شده است که سرگرمیهایی مانند معما، جدول، نقاشی و هزارتو میتوانند جایگزین مناسبی برای اسباببازیهای پرهزینه باشند و در هر مکانی قابل استفادهاند. در ادامه، هر بخش کتاب با معرفی یکی از عناصر معماری خانه مقدم آغاز میشود؛ برای مثال، شیشههای رنگی، کاشیهای هفترنگ، قوسهای ایرانی و گچبریهای ظریف. تصاویر رنگی و واقعی از این عناصر ارائه شده و در کنار آنها، فعالیتهایی مانند پیدا کردن قطعات جداشده از تصویر اصلی، یافتن تفاوتها بین دو تصویر، وصل کردن نقاط برای کاملکردن طرحها و حل معماهای تصویری قرار گرفته است. این فعالیتها به گونهای طراحی شدهاند که کودک با تمرکز بر جزئیات هر اثر هنری، هم مهارتهای ذهنی خود را تقویت کند و هم بهتدریج با مفاهیم معماری و هنر ایرانی آشنا شود. در بخشهایی از کتاب، راهنماییهایی برای والدین و مربیان آمده تا بتوانند کودکان را در انجام فعالیتها همراهی کنند و تجربه بازدید از خانه موزه مقدم را به یک فرصت آموزشی و فرهنگی تبدیل نمایند. همچنین، تأکید شده است که تماس مکرر کودک با عناصر هنری و معماری ایرانی، باعث افزایش سلیقه بصری، دایره واژگان مرتبط با فرهنگ ایرانی و علاقهمندی به حفظ آثار تاریخی میشود. در مجموع، کتاب با زبانی ساده و تصاویر جذاب، پلی میان سرگرمی و آموزش ایجاد کرده است.
چرا باید کتاب ذهن ایرانی من در خانه موزه مقدم (سطح متوسط) را بخوانیم؟
این کتاب با ترکیب سرگرمی و آموزش، فرصتی فراهم میکند تا کودکان ضمن بازی و حل معما، با معماری و هنر ایرانی آشنا شوند. ویژگی شاخص آن، استفاده از تصاویر واقعی خانه موزه مقدم و طراحی فعالیتهایی است که مهارتهای دقت، تمرکز و حافظه را تقویت میکند. همچنین، کتاب بهگونهای تدوین شده که کودک بهصورت غیرمستقیم با مفاهیم زیباییشناسی، تاریخ هنر و ارزشهای فرهنگی ایران ارتباط برقرار میکند. حضور والدین و مربیان در کنار کودک هنگام انجام فعالیتها، تجربهای مشترک و آموزنده رقم میزند و زمینهساز علاقهمندی به میراث فرهنگی میشود. این اثر نهتنها برای سرگرمی، بلکه برای پرورش ذهن و سلیقه بصری کودکان نیز ارزشمند است.
خواندن این کتاب به کودکان و نوجوانانی پیشنهاد میشود که به بازیهای تصویری، معما و سرگرمیهای فکری علاقه دارند یا خانوادههایی که دغدغه آشنایی فرزندانشان با فرهنگ و هنر ایرانی را دارند. همچنین برای مربیان، معلمان و والدینی که به دنبال ابزارهایی برای تقویت دقت، تمرکز و سلیقه بصری کودکان هستند، مناسب است.