کتاب خدمتکار تماشا می کند فریدا مک فادن + دانلود نمونه رایگان

کتاب خدمتکار تماشا می کند

انتشارات:سنجاق
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب خدمتکار تماشا می کند

کتاب خدمتکار تماشا می‌کند (مجموعه خدمتکار؛ ۳) نوشته‌ی فریدا مک فادن و با ترجمه‌ی لادن شهبا (پیوند)، داستانی معمایی و روان‌شناختی است که نشر سنجاق آن را به‌صورت الکترونیکی منتشر کرده است. این کتاب سومین جلد از مجموعه‌ای پرطرفدار است که حول محور زنی به نام میلی و خانواده‌اش می‌چرخد؛ زنی که گذشته‌ای پررمزوراز دارد و حالا با خانواده‌اش به خانه‌ای جدید نقل مکان می‌کند. فضای داستان، ترکیبی از زندگی روزمره، روابط خانوادگی، همسایگی و رازهای پنهان است که به تدریج لایه‌های تاریک و پیچیده‌تری از شخصیت‌ها و محیط اطراف را آشکار می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خدمتکار تماشا می کند

کتاب خدمتکار تماشا می‌کند نوشته‌ی فریدا مک فادن، داستانی معمایی و روان‌شناختی است که در بستر زندگی یک خانواده‌ی معمولی روایت می‌شود. این کتاب سومین جلد از مجموعه خدمتکار است و با تمرکز بر شخصیت میلی، زنی با گذشته‌ای پر از فرازونشیب، به بررسی روابط خانوادگی، چالش‌های نقل مکان به محله‌ای جدید و مواجهه با همسایگان مرموز می‌پردازد. روایت داستان از زاویه دید میلی شکل می‌گیرد و خواننده را با جزئیات زندگی روزمره، دغدغه‌های مادرانه، تلاش برای سازگاری با محیط جدید و احساس ناامنی و بیگانگی همراه می‌کند. فضای داستان، آرام و عادی آغاز می‌شود اما به تدریج نشانه‌هایی از تهدید، سوءظن و رازهای پنهان در همسایگی و حتی درون خانواده آشکار می‌شود. نویسنده با استفاده از توصیف‌های دقیق و دیالوگ‌های طبیعی، فضایی ملموس و باورپذیر خلق کرده است که در آن مرز میان امنیت و خطر، اعتماد و تردید، به‌سادگی جابه‌جا می‌شود. این کتاب، علاوه‌بر روایت یک داستان معمایی، به موضوعاتی مانند هویت، اعتماد، نقش‌های جنسیتی و فشارهای اجتماعی نیز پرداخته است.

خلاصه داستان خدمتکار تماشا می کند

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان خدمتکار تماشا می‌کند با صحنه‌ای خونین و پرتنش آغاز می‌شود؛ جایی که راوی، میلی، خود را در موقعیتی بحرانی و پر از اضطراب می‌یابد. سپس روایت به چند ماه قبل بازمی‌گردد و زندگی خانوادگی میلی، همسرش انزو و دو فرزندشان، آدا و نیکو، را در آستانه نقل مکان به خانه‌ای جدید دنبال می‌کند. میلی از خانه‌ی تازه‌شان هیجان‌زده است اما خیلی زود متوجه می‌شود که محله و همسایگان جدید، آن‌قدرها هم بی‌دردسر نیستند. سوزت، همسایه‌ی پرانرژی و کمی فضول، و جنیس، زنی منزوی و بدبین که پسرش را با قلاده به مدرسه می‌برد، هرکدام به نوعی فضای خانه و محله را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند. میلی تلاش می‌کند با محیط جدید سازگار شود و برای فرزندانش احساس امنیت و عادی بودن ایجاد کند، اما نگاه‌های مرموز از پنجره‌ی خانه‌ی روبه‌رویی و رفتارهای غیرعادی همسایگان، آرامش او را به چالش می‌کشد. در پس ظاهر آرام زندگی روزمره، نشانه‌هایی از تهدید و رازهای پنهان کم‌کم آشکار می‌شود و میلی درمی‌یابد که گذشته و حال، بیش از آنچه تصور می‌کرده، به هم گره خورده‌اند. روایت با طنز، اضطراب و تعلیق پیش می‌رود و خواننده را درگیر لایه‌های پنهان روابط انسانی و رازهای خانه‌ی جدید می‌کند.

چرا باید کتاب خدمتکار تماشا می کند را بخوانیم؟

خدمتکار تماشا می‌کند با ترکیب فضای خانوادگی و معمایی، تجربه‌ای متفاوت از داستان‌های رازآلود ارائه می‌دهد. روایت داستان از زاویه دید یک زن معمولی با دغدغه‌های روزمره، باعث می‌شود خواننده به‌راحتی با شخصیت‌ها همذات‌پنداری کند. نویسنده با جزئی‌نگری و خلق موقعیت‌های ملموس، فضایی می‌سازد که در آن مرز میان امنیت و تهدید، به‌شکل نامحسوسی جابه‌جا می‌شود. این کتاب نه‌تنها یک معمای جذاب را دنبال می‌کند، بلکه به موضوعاتی مانند اعتماد، هویت، فشارهای اجتماعی و نقش‌های خانوادگی نیز می‌پردازد. برای کسانی که به داستان‌هایی با تعلیق روان‌شناختی و شخصیت‌پردازی دقیق علاقه دارند، این اثر می‌تواند تجربه‌ای پرکشش و متفاوت باشد.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان داستان‌های معمایی و روان‌شناختی، کسانی که به روایت‌های خانوادگی با لایه‌های پنهان و روابط پیچیده علاقه دارند، و افرادی که از داستان‌هایی با فضای رازآلود و شخصیت‌پردازی عمیق لذت می‌برند، پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که دغدغه‌هایی مانند سازگاری با محیط جدید، روابط همسایگی و چالش‌های مادرانه دارند، این کتاب می‌تواند جذاب باشد.

بخشی از کتاب خدمتکار تماشا می کند

«همه جا را خون گرفته است. من هرگز این همه خون را یکجا ندیده‌ام. دارد فرش کرم رنگ را خیس می‌کند، به پارکت‌های اطراف نفوذ می‌کند و پایه‌های میز قهوه‌خوریِ بلوط را لکه‌دار می‌کند. قطرات بی‌نقصِ بیضی شکلِ خون، خود را به نشیمنگاه کاناپه چرمِ کم رنگ رسانده‌اند و نهرهای بزرگی از آن از دیوار آلابستر به پایین می‌چکد. بی‌انتهاست. آیا اگر به اندازه کافی نگاه کنم، روی ماشین پارک شده در گاراژ، لبه برگ‌های چمن‌های حیاط، یا در سوپرمارکت آن طرف شهر نیز رگه‌هایی از خون پیدا خواهم کرد؟ بدتر از آن، خون روی تمام نقاط دستانم است. چه افتضاحی. با اینکه وقت زیادی ندارم وسوسه می‌شوم آن را تمیز کنم. به من یاد داده شده که هر زمان لکه‌ای وجود دارد، به خصوص روی فرش، باید سریعاً آن را تمیز کنم، پیش از آن که خشک شود. به محض آن که خشک شود، دیگر پاک کردن آن ممکن نیست و برای همیشه باقی می‌ماند. متاسفانه، اهمیتی ندارد چقدر خوب تمیز کنم، برای جسدی که وسط حوضچه خون افتاده است، فایده‌ای ندارد. موقعیت را ارزیابی می‌کنم. درست است، بد است. انتظار می‌رود که اثر انگشت من در خانه وجود داشته باشد اما توضیح دادن سرخیِ جمع شده زیر ناخن‌هایم و در شیارهای کف دستم چندان راحت نیست. لکه جلوی پیراهنم که در حال تیره شدن است، چیزی نیست که بتوانم به سادگی از آن چشم پوشی کنم. من کاملا به دردسر افتاده‌ام. اگر کسی مچم را بگیرد.»