کتاب دوئت تاریک ما
معرفی کتاب دوئت تاریک ما
کتاب دوئت تاریک ما با عنوان اصلی Our dark duet نوشته وی. ای. شواب و ترجمه موژان چگینی، دومین جلد از مجموعهٔ هیولاهای وریتی است که نشر کتابسرای تندیس آن را در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است. این رمان که در ژانر فانتزی سیاه و علمی - تخیلی قرار گرفته و برای نوجوانان نوشته شده، داستانی پرتنش در باب نبرد میان انسانها و هیولاها است. شخصیتهای اصلی این کتاب، کیت هارکر و آگوست فلین در جهانی گرفتار خشونت و سایهها با هیولاهای درون و بیرون خود دستوپنجه نرم میکنند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دوئت تاریک ما اثر وی. ای. شواب
کتاب دوئت تاریک ما، دومین جلد از مجموعهٔ هیولاهای وریتی است که وی. ای. شواب آن را در قالب رمان فانتزی و برای گروه سنی نوجوان نوشته است. این رمان ادامهٔ داستان جلد اول را روایت میکند و جهان آن، شهری خیالی به نام وریتی و قلمروهای اطرافش را در بر میگیرد؛ جایی که خشونت انسانها هیولاهایی واقعی و مرگبار میآفریند. داستان میان دو شخصیت اصلی، کیت هارکر و آگوست فلین جابهجا میشود و هرکدام با چالشهای شخصی و تهدیدهای بیرونی روبهرو هستند. ساختار داستان بهگونهای است که همزمان با پیشبرد خط اصلی، به لایههای روانی و اخلاقی شخصیتها نیز میپردازد. فضای کتاب را میتوان تاریک، پرتنش و سرشار از تعلیق توصیف کرد. عناصر فانتزی با دغدغههای انسانی و اجتماعی در هم آمیختهاند. نویسندهٔ این رمان، مرز میان انسان و هیولا را به چالش میکشد و مخاطب را با پرسشهایی دربارهٔ هویت، گناه، بخشش و انتخاب روبهرو میکند.
خلاصه داستان دوئت تاریک ما
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
این رمان پس از وقایع جلد نخست به نام این آهنگ وحشی (This Savage Song) آغاز میشود. کیت هارکر پس از ترک وریتی در شهری به نام پراسپریتی زندگی میکند. او با گروهی به نام قراولان همکاری دارد تا هیولاهای جدیدی را شکار کند. این شخصیت با گذشتهٔ خود و زخمهایی که از خانواده و نبردهای پیشین بهجا مانده، دستوپنجه نرم میکند. در سوی دیگر، آگوست فلین در وریتی باقی مانده و بهعنوان رهبر جدید سونایها و نیروی عملیاتی فلین، مسئولیت حفاظت از بازماندگان شهر را بر عهده دارد. آگوست با بحران هویت و احساس گناه ناشی از اعمالش روبهرو است و تلاش میکند میان انسانیت و هیولابودن تعادل برقرار کند. در این میان، هیولاهای جدیدی در حال ظهور هستند و تهدیدی تازه برای انسانها به شمار میآیند. اسلون، هیولای قدرتمند و بیرحم بهدنبال تثبیت قدرت خود است و سایهٔ جنگ و نابودی بر شهرها سنگینی میکند. کیت و آگوست، هرکدام در مسیر خود با انتخابهایی دشوار روبهرو میشوند که نهتنها سرنوشت خودشان، بلکه سرنوشت انسانها و هیولاها را نیز رقم میزند. داستان با تمرکز بر نبردهای درونی و بیرونی شخصیتها، مرز میان خیر و شر را مبهمتر میکند و نشان میدهد که گاه هیولاها درون خودِ انسانها پنهان شدهاند.
چرا باید کتاب دوئت تاریک ما را بخوانیم؟
این کتاب با خلق جهانی تاریک و پررمزوراز، مخاطب را به دل نبردی میان انسانیت و هیولاوارگی میبرد. خوانندهٔ این رمان نهتنها با هیولاهای بیرونی، بلکه با هیولاهای درون شخصیتها نیز مواجه شود. «دوئت تاریک ما» دغدغههایی چون هویت، گناه، بخشش و انتخاب را در بستری فانتزی و پرتعلیق به تصویر میکشد. این کتاب میتواند برای نوجوانانی که به داستانهای پرتنش و شخصیتهای خاکستری علاقه دارند، خواندنی باشد.
مطالعهٔ این رمان به نوجوانان دوستدار ژانر فانتزی سیاه و بزرگسالانی که به داستانهای پرتعلیق علاقه دارند، پیشنهاد میشود. این اثر میتواند برای کسانی که دغدغهٔ هویت، مبارزه با درون تاریک خود و مرز میان خیر و شر را دارند، انتخاب مناسبی است.
درباره وی. ای. شواب
وی. ای. شواب (Victoria Schwab) زادهٔ سال ۱۹۸۷ میلادی و نویسندهای آمریکایی در ژانر فانتزی است. او با رمان Vicious که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، شناخته شد و پس از آن، مجموعهٔ «سایههای جادوگری» و مجموعه داستانهای کودک و نوجوانش را با نام ویکتوریا شواب منتشر کرد. رمانهای «این آهنگ وحشی» و «دوئت تاریک ما» به قلم این نویسنده نوشته شده است.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
وی. ای. شواب جوایز و افتخارات متعددی در کارنامهٔ خود دارد. کتاب گلنت (Gallant) به قلم او در سال ۲۰۲۲ برندهٔ جایزهٔ گودریدز (Goodreads Choice Awards) در بخش بهترین رمان فانتزی و علمی - تخیلی نوجوان شد و نیز در همان سال نامزد جایزهٔ برام استوکر (Bram Stoker Award) برای بهترین رمان نوجوان. آثار دیگر او نیز بارها نامزد جوایز معتبر ادبی شدهاند؛ ازجمله The Unbound که در سال ۲۰۱۵ نامزد جایزهٔ انجمن نویسندگان تریلر بینالمللی (ITW Award) برای بهترین رمان نوجوان شد. کتاب دوئت تاریک ما (Our Dark Duet) در سال ۲۰۱۷ نامزد جایزهٔ گودریدز در بخش بهترین فانتزی و علمی - تخیلی نوجوان و City of Ghosts در سال ۲۰۱۸ و تونل استخوان (Tunnel of Bones) در سال ۲۰۱۹ نامزد جایزهٔ گودریدز در بخش بهترین کتاب کودکان و نوجوانان شدند؛ همچنین کتاب پل اشباح (Bridge of Souls) از این نویسنده در سال ۲۰۲۱ میلادی در همین بخش نامزد شد.
بخشی از کتاب دوئت تاریک ما
«هوا که تاریک میشد، مجموعه تغییر میکرد.
کیت غروب آفتاب را نمیدید، اما تغییرش را کاملاً حس میکرد: نیروهای متشنج در هم میآمیختند، تنشی سخت در برش میگرفت. از موج سربازان کاسته میشد: برخی به سربازخانههای خارج از مجموعه میرفتند و بقیه به دیدبانی یا مأموریت. و تعداد نگهبانان درها چندبرابر میشد.
کافهتریا هنوز پر بود، ولی کیت تنها سر میز جوخهٔ بیستوچهار نشست. آن نخ نامرئی که در طول روز تیمها را به هم پیوند میداد، هرچه که بود تا موقع شام از بین میرفت و آنگاه سربازان آزاد بودند که همنشینهایشان را خودشان انتخاب کنند. مرزهای جدیدی شکل میگرفت، مرز میان شمال و جنوب، جوان و پیر، و حذف کیت یادآور دیگری بود که او به آنجا تعلق ندارد.
چند ردیف آنطرفتر، جمعی از آدمهای بیستوچندساله داشتند ورق بازی میکردند. مونی روی یک میز نشسته بود و با دوستانش گپ میزد و کالین، تکیهاش به دیواری، نشسته بود و ماجرایی تعریف میکرد. ظاهراً غرق در داستانش بود، ولی هر بار کیت حتی لحظهای به در نگاه میکرد، عصبهای چهرهٔ کالین میلرزیدند. پس کیت تصمیم گرفت تا رفتن او منتظر بماند. از این وضعیت یک بازی بسازد. و از جایی به بعد، بازیِ ماندن تا بعد از رفتن کالین تبدیل شد به ماندن تا رفتن تکتک نگاههای عصبی یا پچپچهایی که همه ذرهذره او را میخوردند.»