کتاب اگرواکولوژی مناطق خشک (دفتر دوم)
معرفی کتاب اگرواکولوژی مناطق خشک (دفتر دوم)
کتاب الکترونیکی «اگرواکولوژی مناطق خشک (دفتر دوم)» نوشتهٔ علیرضا کوچکی و مهدی نصیری محلاتی و سرور خرم دل و محمد خواجه حسینی با ویرایش هانیه اسدپور فعال مشهد در انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد چاپ شده است. مدیریت منابع و بوم نظامهای تولید عنوان دفتر دوم مجموعهٔ اگرواکولوژی مناطق خشک است.
درباره کتاب اگرواکولوژی مناطق خشک (دفتر دوم)
مناطق خشک جهان از تابآوری اندکی برخوردارند. باوجوداین، درمعرض انواع تنشهای محیطی، بهویژه کمآبی و گرما قرار دارند. انسان درطی دوران زندگیِ بسیار طولانی خود در این مناطق، به این تنشها سازگار شده، ولی درطی سدۀ اخیر آسیبپذیری این مناطق بهدلیل تغییرات اقلیمی، رشد جمعیت، تحولات اقتصادی و سیاسی و نیز ورود فنّاوریهای ناسازگار افزایش یافته و درنتیجه منابع طبیعی تجدیدپذیر بهویژه آب، خاک و تنوع زیستی آن خسارتهای غیرقابلبرگشتی را تجربه کرده است. بدینسان مناطق خشک که محل ظهور بسیاری از تمدنهای کهن، مرکز پیدایش جوامع سکنیگزین و نیز خاستگاه کشاورزی بوده، بیش از سایر اقلیمهای جهان آسیب دیده است. دراینراستا، بهعلت سابقهٔ دیرین کشاورزی در این مناطق، طراحی روشهای مدیریت مبتنیبر مفاهیم بومشناختی در قالب بینش اگرواکولوژی موردتوافق جوامع علمی و نیز سیاستگذاران جهان است. اهداف مجموعۀ پیشرو نیز مبتنیبر همین نگرش، یعنی تلفیق دیدگاههایِ بومسازگار و رهیافتهای تولید پایدار غذا در مناطق خشک و بهویژه در ایران است؛ زیرا تاکنون چنین ساختار مکتوبی در منابع علمی کشور منتشر نشده است. این مجموعه در سه دفتر جداگانه طراحی شده است: در دفتر نخست، غذا در قالبی بومشناختی و از جنبههای اجتماعی و فرهنگی بررسی شده است، دفتر دوم به مدیریت منابع و بومنظامهای کشاورزی در مناطق خشک پرداخته است و دفتر آخر به رهیافتهایِ بومسازگار در کشاورزی مناطق خشک اختصاص دارد.
کتاب اگرواکولوژی مناطق خشک (دفتر دوم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
مطالب این مجموعه که تجمیع اندیشههای پژوهشگران این عرصههای علمی است میتواند برای استادان، دانشپژوهان و دانشجویان رشتههای کشاورزی، منابع طبیعی، محیطزیست و زیستشناسی و نیز مروّجان و همچنین کشاورزانِ پیشرو مفید واقع شود.
حجم
۲۰٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۷۶۸ صفحه
حجم
۲۰٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۷۶۸ صفحه