کتاب تاریکی درون ما
معرفی کتاب تاریکی درون ما
کتاب تاریکی درون ما (The darkness within us) نوشته تریشیا لونسلر و ترجمه پگاه فرهنگ مهر، رمانی در ژانر فانتزی است که نشر داهی آن را در سال ۱۴۰۴ برای نوجوانان منتشر کرده است. این رمان با محوریت شخصیت زن جوانی به نام کریسانتا، زندگی او را در بستر جامعهای اشرافی و مردسالار روایت میکند؛ جایی که قدرت، آزادی و هویت زنانه در کشاکش با سنتها و محدودیتها قرار میگیرد. رمان با نگاهی انتقادی و گاه طنزآمیز به موضوعاتی چون استقلال زنان، روابط خانوادگی، رقابتهای خواهرانه و جستوجوی خوشبختی فردی میپردازد. کتاب حاضر با روایتی اولشخص و زبانی صریح، تجربههای تلخ و شیرین قهرمان خود را در مسیر رهایی از سلطه و رسیدن به خودمختاری به تصویر میکشد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب تاریکی درون ما اثر تریشیا لونسلر
کتاب تاریکی درون ما نوشتهی تریشیا لونسلر، یک رمان معاصر برای نوجوانان است دربارهی زنی جوان به نام کریسانتا که در جامعهای اشرافی و ساختارمند زندگی میکند. او پس از ازدواجی اجباری با دوکی سالخورده و بیمار، خود را در موقعیتی مییابد که باید برای بقا و آزادی شخصیاش تصمیمهای دشواری بگیرد. رمان از زاویهی دید کریسانتا شکل میگیرد و خواننده را با ذهنیات، احساسات و استراتژیهای او برای عبور از موانع اجتماعی و خانوادگی همراه میکند. فضای اثر تلفیقی از عناصر تاریخی و فانتزی است. قوانین و سنتها در این اثر بهشدت بر زندگی زنان سایه انداختهاند و هر انتخابی میتواند پیامدهای غیرمنتظرهای داشته باشد. نویسنده با پرداختن به روابط قدرت، رقابتهای خواهرانه و تلاش برای بازتعریف نقش زن در جامعه، تصویری چندلایه و پرتنش از زندگی اشرافی ارائه داده است. ساختار کتاب بر پایهی روایت پیوسته و شخصیتپردازی عمیق استوار است و با پیشروی داستان، لایههای بیشتری از انگیزهها و رازهای شخصیتها آشکار میشود.
خلاصه داستان تاریکی درون ما
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
رمان با کریسانتا آغاز میشود؛ زنی جوان که همسر دوک فولیوس، مردی سالخورده و بیمار است. او درحالیکه نقش همسر وفادار را بازی میکند، در دلْ آرزوی آزادی و رهایی از سلطهی شوهرش را دارد. کریسانتا با هوشمندی و تظاهر به سادگی موفق میشود از خشونت و کنترل دوک جان سالم به در ببرد و منتظر مرگ او بماند تا به ثروت و استقلال برسد. او پس از مرگ دوک، بهعنوان بیوهای ثروتمند، برای اولینبار طعم آزادی را میچشد و تصمیم میگیرد زندگیاش را مطابق میل خود بازسازی کند؛ افزایش حقوق خدمتکاران، تغییر دکوراسیون عمارت و جستوجوی یک معشوق. رقابت و مقایسهی همیشگی با خواهرش الساندرا که حالا قرار است با پادشاه ازدواج کند و قوانین جدیدی برای زنان وضع کند، ذهن کریسانتا را به خود مشغول میکند. او با حسادت، تحسین و تردید به موفقیت خواهرش مینگرد و میکوشد جایگاه خود را در دنیایی که بهسرعت در حال تغییر است، تثبیت کند. همهچیز طبق نقشه پیش نمیرود؛ با ورود ناگهانی مردی به نام اریکس که ادعا میکند وارث قانونی دوک است، زندگی کریسانتا بار دیگر دستخوش آشوب میشود. حالا او باید برای حفظ استقلال و داراییهایش با چالشهای تازهای روبهرو شود و نقشی تازه برای خود تعریف کند.
چرا باید کتاب تاریکی درون ما را بخوانیم؟
رمان تاریکی درون ما اثری برای نوجوانان است که با روایتی صریح و بیپرده، تجربهی زیستن در جامعهای مردسالار و محدودکننده را از نگاه زنی جوان و جاهطلب به تصویر میکشد. این کتاب به موضوعاتی چون استقلال زنان، هویت فردی و مبارزه با کلیشههای جنسیتی میپردازد. روایت اولشخص و لحن صادقانهی کریسانتا، خواننده را به دل احساسات و تصمیمهای پیچیدهی او میبرد و امکان همذاتپنداری با دغدغهها و آرزوهایش را فراهم میکند. همچنین داستان با طنز تلخ و نگاه انتقادی به سنتها و روابط قدرت، فرصتی برای بازاندیشی دربارهی نقش زنان در جامعه و خانواده ایجاد میکند.
خواندن این کتاب به نوجوانها، علاقهمندان به داستانهای شخصیتمحور، دوستداران روایتهای زنانه و کسانی که دغدغهی استقلال فردی، روابط خانوادگی و نقد ساختارهای سنتی را دارند، پیشنهاد میشود. همچنین این رمان برای کسانی که به آثار فانتزی با محوریت قدرت و هویت زنانه علاقهمند هستند، مناسب است.
درباره تریشیا لونسلر
تریشیا لونسلر (Tricia Levenseller) نویسندهی آمریکایی و پرفروش نیویورک تایمز و USA Today در زمینهی رمانهای نوجوان و بزرگسال، فانتزی و عاشقانه (romantasy) است. ازجمله آثار مشهور او میتوان به «دختر پادشاه»، «دزدان دریایی» و «سایههای میان ما» اشاره کرد. کتابهای او به بیش از ۲۰ زبان ترجمه شده است. این نویسنده دوران کودکی خود را به بالارفتن از درختان و بازیهای خیالپردازانه گذراند، مدرک زبان انگلیسی و ویرایش را کسب کرد و نویسندهای تماموقت شد.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
- استفانی گاربر، نویسندهی پرفروش و شمارهیک نیویورک تایمز: این رمان یک فانتزی لذیذ، پر از تنش، خیانت و عشقی بسیار اعتیادآور است.
- کاترین پوردی، نویسندهی پرفروش و شمارهیک نیویورک تایمز: کتاب تاریکی درون ما دارای قهرمانی زیرک و مرگبار است که هم زیباست و هم بیباک.
- Booklist: تریشیا لونسلر استاد سبک فانتزیِ مخصوص خود است و رمان حاضر، اثری عالی برای هر نوجوانِ علاقهمند به فانتزی یا کسانی است که عاشق تنشهای عاشقانه هستند.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب حاضر توسط مترجمان و ناشران متفاوت در سالهای مختلف ترجمه و منتشر شده است. فهرست زیر چاپهای این کتاب را نشان میدهد:
- تاریکی درون ما ترجمهی عاطفه هاشمیکهندانی، نشر آذرگون، ۱۴۰۴.
- تاریکی درون ما ترجمهی شبنم سلطانپور، نشر آذربیان،۱۴۰۴.
- تاریکی درون ما ترجمهی زهرا سجادی، نشر آذرباد، ۱۴۰۴.
- تاریکی درون ما ترجمهی سمر میرزاخانی نافچی، انتشارات افرا، ۱۴۰۳.
بخشی از کتاب تاریکی درون ما
«دهها مرد همچون جزرومدی ناپایدار به داخل اتاقم سرازیر میشوند. صدای سکسکهٔ یکی از آنها را میشنوم و دیگری هم میخندد و به بازوی او ضربهای میزند.
یکی از آنها میگوید: «من که اینجا هیولایی نمیبینم.»
دیگری روی پاشنهٔ پا میچرخد تا بهدرستی کل اتاق را از نظر بگذراند. نور مهتاب که روی صورتش میافتد، خودم را عقب میکشم.
او از آرگوس هم خشنتر به نظر میرسد. بازوهایی همچون میمون، ریش پرپشت و بههمریخته و چهرهای جدی. «سارکیس، این ازنظر تو شبیه به اتاق اصلیه؟»
این همان مردی است که از اریکس باج میگرفته؟
سارکیس میگوید: «بله. اما هیچ خبری از رئیس خونه نیست.» با صدای بلندی آروغ میزند و بهسمت تخت من میآید.
بهسمت دیگر تخت میجهم و درعینحال که قلبم میخواهد از سینه بیرون بزند دلم فرومیریزد. این مردها اینجا چهکار دارند؟
اولین بار است که آرزو میکنم اریکس اینقدر دور از من نمیخوابید. این مردها دنبال او به اینجا آمدهاند. نه من.
سارکیس میپرسد: «چرا توی تخت دوک خوابیدی؟»»