کتاب باقلوای گس
معرفی کتاب باقلوای گس
کتاب باقلوای گس نوشته نفیسه شیرین را نشر میخ منتشر کرده است. این اثر در قالب داستان بلند به روایت مهاجرت و فرازونشیبهای زندگی شخصیت اصلی میپردازد و با نگاهی به روابط خانوادگی، دلتنگیها و تجربههای تلخ و شیرین مهاجرت تصویری از زندگی ایرانیان در آستانهی ترک وطن ارائه میدهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب باقلوای گس
کتاب باقلوای گس اثری داستانی است که از زاویهی دید اولشخص زندگی دختری به نام سیما را در آستانهی مهاجرت به ترکیه دنبال میکند. نفیسه شیرین در این کتاب با تمرکز بر جزئیات زندگی روزمره، روابط خانوادگی و دغدغههای نسل جوان فضایی ملموس و پر از جزئیات خلق کرده است. داستان در بستر مهاجرت و جدایی از خانواده شکل میگیرد و با طنز و تلخی خاصی به چالشهای عاطفی و اجتماعی شخصیتها میپردازد.
ساختار کتاب مبتنیبر روایت پیوسته و دیالوگهای زنده است و با توصیفهای دقیق از محیط و شخصیتها خواننده را به فضای خانه، فرودگاه و درنهایت شهر استانبول میبرد. این کتاب در دستهی داستانهای معاصر فارسی قرار میگیرد و با محوریت مهاجرت، دلتنگی و هویت تصویری از جامعهی مدرن ایران و تجربههای نسل جدید ارائه میدهد.
خلاصه داستان باقلوای گس
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان باقلوای گس با آمادهشدن سیما برای مهاجرت آغاز میشود؛ دختری که قرار است خانه و خانوادهاش را ترک کند و به استانبول برود. فضای خانه پر از اضطراب، دلتنگی و شوخیهای تلخ است. مادر سیما، ملوک، با نگرانی و مهر آخرین توصیهها را به او میکند و پدر با رفتارهای خاص خود سعی دارد احساساتش را پنهان کند. خواهر و دوستان نزدیک نیز هرکدام به شیوهی خود با این جدایی کنار میآیند. سیما در میان چمدانها، خاطرات و دلنگرانیهایش با خانواده خداحافظی میکند و راهی فرودگاه میشود.
مسیر تا فرودگاه و فضای پرتنش پرواز با طنز و تلخی روایت میشود؛ جایی که سیما با شخصیتهایی مثل بهجت و شاپور روبهرو میشود و هرکدام بخشی از اضطراب و امید او را بازتاب میدهند. ورود به استانبول، گمشدن چمدان و مواجهه با دوست قدیمیاش دنیا آغاز مرحلهی جدیدی از زندگی سیماست؛ جایی که باید با دلتنگی، تفاوتهای فرهنگی و چالشهای مهاجرت روبهرو شود. روایت کتاب لحظات تلخ و شیرین، شوخیهای خانوادگی، خاطرات گذشته و امید به آینده را در هم میآمیزد و تصویری از مهاجرت بهعنوان تجربهای پیچیده و چندلایه ارائه میدهد.
چرا باید کتاب باقلوای گس را بخوانیم؟
این کتاب با نگاهی جزئینگر و طنزآمیز تجربهی مهاجرت را از زاویهای متفاوت روایت میکند. کتاب باقلوای گس نهتنها به دغدغههای فردی و خانوادگی شخصیتها میپردازد، بلکه فضای اجتماعی و فرهنگی ایران و ترکیه را نیز به تصویر میکشد. خواندن این اثر فرصتی است برای لمس احساسات متناقض مهاجرت، دلتنگی، امید و مواجهه با ناشناختهها. روایت زنده و شخصیتپردازی دقیق مخاطب را به دل ماجرا میبرد و امکان همذاتپنداری با شخصیتها را فراهم میکند. این کتاب برای کسانی که به داستانهای معاصر با محوریت مهاجرت و روابط خانوادگی علاقه دارند، تجربهای متفاوت و قابلتأمل خواهد بود.
مطالعهی این کتاب به علاقهمندان داستانهای معاصر فارسی، کسانی که دغدغهی مهاجرت، هویت و روابط خانوادگی دارند و همچنین افرادی که تجربهی جدایی از وطن یا خانواده را پشت سر گذاشتهاند، پیشنهاد میشود. کتاب باقلوای گس برای کسانی که بهدنبال روایتی صمیمی و واقعگرایانه از زندگی نسل جوان ایرانی هستند، انتخاب مناسبی است.
بخشی از کتاب باقلوای گس
«آخرین وسیله را در چمدان گذاشتم، آن هم عرق زعفران و شاهاسپرم بود، ترکیبی از مشهد و تبریز. مامانملوک عقیده دارد هرکسی بیوجود این دو معجون، ناقصالسفر است. چون از بچگی تمام مرضهای من و بابا را با همین دو مورد درمان کرده است. چشمچشم کردم حداقل یکی را از چمدان بیرون بکشم. مامان مثل آژانهای قدیم، دستبهکمر بالای سرم ایستاده بود. آخرین چای غمپهلویش را هورتی پایین داد. استکان و نعلبکی را با یک دست بالای سرم گرفت. خم شد تاپ کراپ زرد را از بین لباسهایم بیرون کشید. انگشتش را مثل میل داخل تورهای پشتش فرو برد. سر دست بلندش کرد و لب گزید. ـ این رو چرا برداشتی؟ بیرون نپوشیها! اصلاً بهت نمیاد. «ص» اصلاً را آنقدر غلیظ گفت که یک مشت آب دهان روی صورتم پاشید.»