کتاب خانم آقای او ریحانه ابراهیم زادگان + دانلود نمونه رایگان

کتاب خانم آقای او

انتشارات:انتشارات میخ
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب خانم آقای او

کتاب الکترونیکی «خانم آقای او» نوشتهٔ ریحانه ابراهیم‌زادگان و با ویراستاری فهمیه اسماعیلی، توسط نشر میخ منتشر شده است. این اثر مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه طنزآمیز است که با نگاهی انتقادی و شوخ‌طبعانه به زندگی روزمره، روابط خانوادگی، دغدغه‌های زنان و مردان، و تغییرات اجتماعی در ایران معاصر می‌پردازد. نویسنده با زبانی خاص و نگاهی جزئی‌نگر، روایت‌هایی از نسل‌های مختلف و تفاوت‌های فرهنگی و اجتماعی آن‌ها را پیش روی خواننده می‌گذارد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خانم آقای او

«خانم آقای او» اثری در قالب داستان کوتاه طنز است که در فضای معاصر ایران روایت می‌شود. ریحانه ابراهیم‌زادگان با بهره‌گیری از زبان و لحن خاص، به روایت زندگی زنان و مردان در بستر خانواده، جامعه و تحولات نسلی می‌پردازد. کتاب در دوره‌ای نوشته شده که تغییرات اجتماعی، سبک زندگی و نقش‌های جنسیتی به‌شدت در حال دگرگونی است و همین موضوع، بستر اصلی روایت‌ها را شکل می‌دهد. ساختار کتاب مبتنی بر داستان‌های کوتاه و مستقل است که هرکدام به موضوعی خاص، از دغدغه‌های روزمره تا مسائل کلان اجتماعی، می‌پردازند. طنز جاری در متن، نه‌تنها برای سرگرمی، بلکه برای نقد و بازنمایی واقعیت‌های تلخ و شیرین زندگی ایرانی به‌کار رفته است. نویسنده با تکیه‌بر خاطرات، مشاهدات و تجربه‌های شخصی، فضایی خلق کرده که هم آشنا و هم غافلگیرکننده است. این مجموعه، تصویری از فرازونشیب‌های زندگی زنان و مردان ایرانی در مواجهه با سنت، مدرنیته و چالش‌های روزمره ارائه می‌دهد.

خلاصه داستان خانم آقای او

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! در «خانم آقای او»، روایت‌ها از دل زندگی روزمره و خاطرات خانوادگی بیرون می‌آیند. داستان‌ها اغلب با محوریت زنان خانواده، به‌ویژه مادربزرگ‌ها و مادران، شکل می‌گیرند و از زاویه دید نسل جدید به تفاوت‌ها و شباهت‌های میان نسل‌ها می‌پردازند. نویسنده با نگاهی طنزآمیز، به موضوعاتی چون خانه‌داری، تربیت فرزند، روابط زن و شوهر، دغدغه‌های مادری، وسواس‌های نظافت، تجربه‌های خیاطی و آشپزی، و حتی ماجراهای خرید و استفاده از وسایل مدرن می‌پردازد. در کنار این‌ها، روایت‌هایی از مواجهه با تکنولوژی، فضای مجازی، تغییر سبک زندگی و حتی نقدی بر فرهنگ مصرف‌گرایی و مدگرایی نیز دیده می‌شود. شخصیت‌های داستان، هرکدام نماینده بخشی از جامعه‌اند؛ از مادربزرگ سنتی که هنوز عطر قورمه‌سبزی و کیک دارچینش در خانه می‌پیچد تا همسایه‌ای که دغدغه‌هایش خرید از هایپرمارکت و کلاس پیانو برای فرزندش است. طنز کتاب، گاه در تضاد نسل‌ها و گاه در جزئیات رفتارهای روزمره شکل می‌گیرد. نویسنده با روایت خاطرات و ماجراهای خانوادگی، به‌نوعی تاریخچهٔ تحولات اجتماعی و فرهنگی ایران را از منظر زنان بازگو می‌کند. در این میان، موضوعاتی مانند وسواس‌های نظافت، تجربه‌های خیاطی، دغدغه‌های مادری، و حتی ماجراهای خرید و استفاده از وسایل مدرن، بستری برای شوخی و نقد فراهم می‌کند. کتاب، با زبانی سرشار از جزئیات و توصیف‌های ملموس، تصویری زنده از زندگی امروز و دیروز زنان و مردان ایرانی ارائه می‌دهد، بی‌آنکه به قضاوت یا نتیجه‌گیری قطعی برسد.

چرا باید کتاب خانم آقای او را بخوانیم؟

این کتاب با روایت داستان‌هایی کوتاه و طنزآمیز، فرصتی برای بازنگری در عادت‌ها، باورها و روابط خانوادگی فراهم می‌کند. خواننده با مطالعهٔ این اثر، نه‌تنها با فرازونشیب‌های زندگی زنان و مردان ایرانی آشنا می‌شود، بلکه می‌تواند تفاوت‌های نسلی و تغییرات اجتماعی را از زاویه‌ای تازه ببیند. طنز جاری در متن، به‌ویژه در مواجهه با مسائل روزمره و چالش‌های زندگی معاصر، باعث می‌شود موضوعات جدی و گاه تلخ، با نگاهی نرم‌تر و قابل‌درک‌تر روایت شوند. این کتاب، بستری برای همدلی و شناخت بهتر نسل‌ها و دغدغه‌های مشترک آن‌هاست.

مطالعهٔ «خانم آقای او» برای علاقه‌مندان به داستان کوتاه، طنز اجتماعی و روایت‌های خانوادگی مناسب است. این کتاب به‌ویژه برای کسانی که دغدغهٔ تغییرات نسلی، نقش زنان در خانواده و جامعه، و مسائل روزمرهٔ زندگی ایرانی را دارند، جذاب خواهد بود. همچنین برای مخاطبانی که به دنبال بازتابی از زندگی معاصر و نقدهای اجتماعی در قالب داستان هستند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب خانم آقای او

«اواسط پايبزسنه ۱۵۲ خانوم رابه خاک سپردهه» برگشتیم جهت مور پذیرایی مراسم ترحیم. کلهم اجمعین ماجر می‌شدیم» بیش از سایرین با او حشرونشر داشتیم و شناختمان اکمل بود؛ ملتفت بودیم با باقی مادربزرگ‌ها توفیردارد؛ لاکن پچ پچه‌ها که بالا گرفت شستمان خبردار شد ماجرا بیش از یک تفاوت مرسوم است. کم‌سال‌ها از مرور احوال مادربزرگ مرحوممان حیرت کرده؛ زبان به تحسین می‌گشودند؛ لاکن پرسال‌ترها چین به منخرین می‌انداختند که خانوم با جماعت نسوان سرناسازگاری داشته, مدافع مردسالاری است. باهمان احوالات ناخوش پرت شدیم حاق دوران درس و مکتب. نشسته بودیم کنج کلاس, به‌اختفا کاغذ ردوبدل می‌کردیم. تازه ملتفت شده بودیم ماجرای حمایت از نسوان بالا گرفته, عده‌ای صدایشان به گوش خلق‌اللّه رسیده است. همان سنه دو مرتبه ابوی و والده‌مان را خواستد جهت پاره‌ای توضیحات. تعهد دادیم سرمان به درس‌وکتاب باشد و سمت نقل و حدیث جریانات بی‌سروته رجعت حقوق نسوان و رجال نرویم. مرتبة دوم که تعهد دادیم؛ آمدیم منزل و دیدیم خانوم مهمانمان است. ابوی مکدر بود و لام‌تاکام حرف نمی‌زد. خانوم که پی‌جو شد. ماوقع شرح دادیم. چشمش برق زد. والده‌مان رفت توی جلد عروس‌خانوم. صدا بلند کرد که «خانوم. لطفا شما دخالت نفرمایید که هرچه می‌کشیم.» از همین فعل و کردار شماست. سنی از شما گذشته! مردم چه می‌گویند به‌سیاق این جوانک‌های جاهل رفتار می‌کنید؟!»