کتاب عقاید یک دلقک هاینریش بل + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:هاینریش بل
امتیاز
۱.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب عقاید یک دلقک

کتاب الکترونیکی عقاید یک دلقک نوشتهٔ «هاینریش بل» با ترجمهٔ «کیومرث عاقلان» در سال ۱۴۰۰ از نشر نارنگی منتشر شده است. این رمان از مهم‌ترین آثار ادبیات آلمانی قرن بیستم به‌شمار می‌آید و داستان زندگی یک دلقک به نام «هانس شنیر» را روایت می‌کند که درگیر بحران‌های شخصی، اجتماعی و مذهبی است. کتاب با نگاهی انتقادی به جامعهٔ پس از جنگ آلمان، به موضوعاتی چون مذهب، عشق، خانواده و هویت فردی می‌پردازد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب عقاید یک دلقک اثر هاینریش بل

کتاب «عقاید یک دلقک» اثری داستانی و رمان است که با زبان اول‌شخص روایت می‌شود. «هاینریش بل» در این کتاب، زندگی یک دلقک به نام «هانس شنیر» را به تصویر کشیده است که پس از جدایی از معشوقه‌اش، با بحران‌های عمیق روحی و اجتماعی مواجه می‌شود. این رمان در دههٔ ۱۹۶۰ نوشته شده و فضای آلمان پس از جنگ جهانی دوم را بازتاب می‌دهد؛ دورانی که جامعه درگیر بازسازی، بحران هویت و کشمکش‌های مذهبی و اخلاقی است.

ساختار کتاب «عقاید یک دلقک» مبتنی بر مونولوگ‌های درونی و بازگشت‌های زمانی است و خواننده را به لایه‌های ذهنی و احساسی شخصیت اصلی نزدیک می‌کند. «هاینریش بل» با بهره‌گیری از طنز تلخ و نگاه انتقادی، به نقد ارزش‌های بورژوایی، ریاکاری مذهبی و فشارهای اجتماعی می‌پردازد. رمان «عقاید یک دلقک» نه‌تنها داستانی دربارهٔ یک فرد، بلکه روایتی از جامعه‌ای است که در پی یافتن معنای تازه‌ای برای زندگی و اخلاقیات خود است.

خلاصه داستان عقاید یک دلقک

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان «عقاید یک دلقک» با بازگشت «هانس شنیر» به شهر «بن» آغاز می‌شود؛ جایی که پس از جدایی از معشوقه‌اش «ماری»، زندگی‌اش دچار آشفتگی و بی‌هدفی شده است. «هانس» دلقکی حرفه‌ای است که شغلش دیگر برایش معنا و امنیتی ندارد و با زخم‌های جسمی و روحی، تنها در اتاقی روزگار می‌گذراند. او درگیر خاطرات گذشته، روابط خانوادگی سرد و تضادهای مذهبی است؛ پدر و مادرش پروتستان‌هایی متعصب‌اند و «ماری»، معشوقه‌اش، به دلیل اختلافات مذهبی او را ترک کرده است. «هانس» با طنزی تلخ و نگاه انتقادی، به گذشته‌اش، دوران کودکی، مرگ خواهرش و روابطش با خانواده و جامعه می‌نگرد. او در تلاش است تا با تماس‌های تلفنی و مرور خاطرات، راهی برای بازگشت به زندگی و شاید بازگرداندن «ماری» پیدا کند، اما هرچه بیشتر پیش می‌رود، بیشتر با پوچی، بی‌معنایی و ریاکاری اطرافیانش روبه‌رو می‌شود.

روایت کتاب «عقاید یک دلقک» ترکیبی از مونولوگ‌های درونی، خاطرات و گفت‌وگوهای کوتاه است که فضای ذهنی و عاطفی «هانس» را به‌خوبی بازتاب می‌دهد. در این میان، نقد تند نویسنده به ساختارهای اجتماعی، مذهبی و خانوادگی آلمان پس از جنگ در لایه‌های مختلف داستان تنیده شده است. «هانس» در نهایت با نوعی بی‌پناهی و سرگشتگی، میان گذشته و حال، در جست‌وجوی معنایی برای زندگی باقی می‌ماند.

چرا باید کتاب عقاید یک دلقک را بخوانیم؟

این کتاب با روایتی صادقانه و بی‌پرده، تصویری از بحران هویت فردی و اجتماعی در جامعه‌ای در حال تغییر را ارائه می‌دهد. رمان «عقاید یک دلقک» با پرداختن به موضوعاتی چون عشق، مذهب، خانواده و تنهایی، خواننده را به تأمل دربارهٔ ارزش‌ها و باورهای شخصی و جمعی وامی‌دارد. نگاه انتقادی و طنز تلخ نویسنده فرصتی برای مواجهه با ریاکاری‌های اجتماعی و مذهبی فراهم می‌کند و تجربهٔ زیستهٔ یک انسان سرگشته را به‌گونه‌ای ملموس و تأثیرگذار روایت می‌کند. این اثر نه‌تنها داستان یک فرد، بلکه بازتابی از دغدغه‌های یک نسل است که در پی یافتن معنای زندگی و حقیقت است.

مطالعهٔ این کتاب برای علاقه‌مندان به رمان‌های اجتماعی، ادبیات انتقادی و آثار نویسندگان آلمانی‌زبان مناسب است. کسانی که دغدغه‌هایی دربارهٔ هویت، مذهب، خانواده و بحران‌های پس از جنگ دارند می‌توانند با این اثر ارتباط برقرار کنند. همچنین برای دانشجویان و پژوهشگران حوزهٔ ادبیات معاصر و مطالعات فرهنگی منبعی ارزشمند به‌شمار می‌آید.

درباره هاینریش بل

«هاینریش بل»، نویسندهٔ بزرگ آلمانی و برندهٔ جایزهٔ نوبل ادبیات، در سال ۱۹۱۷ متولد شد و در سال ۱۹۸۵ چشم از جهان فروبست. او که بخش بزرگی از آثارش را به بازتاب تجربه‌های جنگ جهانی دوم اختصاص داد، در ۲۰سالگی پس از اخذ دیپلم، مدتی در یک کتاب‌فروشی کار کرد، اما با آغاز جنگ جهانی دوم به خدمت سربازی فراخوانده شد و تا سال ۱۹۴۵ در جبهه‌های مختلف حضور داشت. هرچند خانواده‌اش مخالف نازی‌ها بودند، خود او در ابتدا تا حدودی با آن‌ها همدلی داشت؛ چیزی که از نامه‌هایش به نامزدش «آنه‌ماری» آشکار است، اما پس از زخمی‌شدن در جبههٔ شرق، نگاهش تغییر کرد و به عمق فاجعه و جنایت‌های رژیم نازی پی برد.

نخستین داستان‌هایش را در سال ۱۹۴۷ منتشر کرد و با چاپ کتاب «قطار به‌موقع رسید» در سال ۱۹۴۹ به شهرت رسید. دو سال بعد با داستان «گوسفند سیاه» جایزهٔ گروه ادبی «۴۷» را دریافت کرد که نخستین موفقیت ادبی‌اش بود. او در سال ۱۹۷۱ ریاست انجمن قلم آلمان و سپس در سال‌های ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۴ ریاست انجمن بین‌المللی قلم را بر عهده گرفت. در نهایت، در سال ۱۹۷۲ به‌عنوان دومین نویسندهٔ آلمانی پس از «توماس مان»، جایزهٔ نوبل ادبیات را کسب کرد. «بل» همواره شیفتهٔ مردم ساده و بی‌پیرایه بود و شخصیت‌های آثارش اغلب از میان فرودستان و شکست‌خوردگان جامعه انتخاب می‌شدند، هرچند او هرگز آنان را شکست‌خوردهٔ واقعی نمی‌دانست. از آثار شاخص او می‌توان به «نان سال‌های جوانی»، «بیلیارد در ساعت نه‌ونیم»، «سیمای زنی در میان جمع»، «آبروی ازدست‌رفتهٔ کاترینا بلوم»، «شبکهٔ امنیتی» و «از وقتی که جنگ درگرفت تا وقتی که جنگ تمام شد» اشاره کرد.

بخشی از کتاب عقاید یک دلقک

«وقتی وارد شهر بنا شدم، هوا تاریک شده بود. هنگام ورود، خودم را مجبور کردم به اجرای تشریفاتی که طی پنج سال سفرهای متمادی انجام می‌دادم تن ندهم: پایین و بالارفتن از پله‌های سکوی ایستگاه راه‌آهن. زمین‌گذاشتن ساک سفری, بیرون‌آوردن بلیت قطار از جیب پالتو، برداشتن ساک سفری: تحویل بلیت. خرید روزنامه عصر از کیوسک. خارج‌شدن از ایستگاه و صدازدن یک تاکسی. پنج سال تمام تقریبا هر روز یا از جایی مسافرت کرده بودم و یا اینکه به جایی وارد شده بودم. صبح‌ها از پله‌های ایستگاه راه‌آهن بالاوپایین می‌رفتم و بعدازظهرها از آن پایین و سپس بالا می‌رفتم. با تکان‌دادن دست تاکسی صدا می‌زدم و در جیب شلوارم دنبال پول می‌گشتم تا کرایه تاکسی را پرداخت کنم. از کیوسک‌ها روزنامه‌های عصر را می‌خریدم و در گوشه‌ای در درونم از این روند دقیق یکنواخت لذت می‌بردم.»

معرفی نویسنده
عکس هاینریش بل
هاینریش بل
آلمانی | تولد ۱۹۱۷ - درگذشت ۱۹۸۵

هاینریش بل با نام کامل هاینریش تئودور بل (زاده‌ی ۲۱ دسامبر ۱۹۱۷، کلن، آلمان - درگذشته در ۱۶ جولای ۱۹۸۵، بورنهایم-مرتن، نزدیکی کلن، آلمان غربی)، نویسنده‌ی آلمانی و برنده‌ی جایزه‌ی نوبل ادبیات در سال ۱۹۷۲ است. رمان‌های کنایه‌آمیز بل در باب رنج‌های زندگی آلمانی‌ها در طول جنگ جهانی دوم و پس از آن، روان‌شناسی ملت در حال تغییر آلمان را به تصویر می‌کشد.