دانلود و خرید کتاب کوارتت مرگ و دختر فتح الله بی نیاز

کتاب کوارتت مرگ و دختر

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب کوارتت مرگ و دختر

معرفی کتاب کوارتت مرگ و دختر

کتاب الکترونیکی «کوارتت مرگ و دختر (مجموعه داستان)» نوشتهٔ فتح‌الله بی‌نیاز و منتشرشده توسط گروه انتشاراتی ققنوس، مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه ایرانی است که در قالب ۱۹ داستان، به روایت زندگی، روابط انسانی، و دغدغه‌های اجتماعی و فردی می‌پردازد. این اثر در دسته‌بندی داستان ایرانی و داستان کوتاه قرار می‌گیرد و با نگاهی موشکافانه به زوایای پنهان زندگی معاصر می‌نگرد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کوارتت مرگ و دختر

«کوارتت مرگ و دختر» مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که در فضای معاصر ایران و گاه فراتر از مرزهای جغرافیایی روایت می‌شوند. این کتاب در دوره‌ای نوشته شده که جامعه ایرانی با تحولات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی متعددی روبه‌رو بوده است. داستان‌ها اغلب با محوریت شخصیت‌هایی شکل می‌گیرند که درگیر بحران‌های هویتی، اخلاقی، خانوادگی یا اجتماعی هستند و هر یک با زبانی واقع‌گرایانه و گاه تلخ، به لایه‌های پنهان زندگی روزمره می‌پردازند. نویسنده در این مجموعه، با انتخاب موقعیت‌های متنوع و شخصیت‌هایی از طبقات و فرهنگ‌های مختلف، تصویری چندوجهی از جامعه و انسان معاصر ارائه می‌دهد. برخی داستان‌ها به روابط خانوادگی، برخی به مسائل طبقاتی و برخی به بحران‌های فردی و اجتماعی می‌پردازند. فضای کلی کتاب، سرشار از تردید، حسرت، ناکامی و جست‌وجوی معناست و در عین حال، لحظاتی از امید، دلسوزی و همدلی نیز در آن دیده می‌شود.

خلاصه کتاب کوارتت مرگ و دختر

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! در «کوارتت مرگ و دختر»، هر داستان به سراغ گوشه‌ای از زندگی انسان معاصر می‌رود. داستان‌ها با شخصیت‌هایی روبه‌رو هستند که درگیر کشمکش‌های درونی و بیرونی‌اند؛ از حسادت و ناکامی تا بحران‌های خانوادگی و اجتماعی. برای نمونه، در داستان «کسی برای کشتن»، راوی با حسادت و نفرت نسبت به همکلاسی موفقش دست‌وپنجه نرم می‌کند و در نهایت، با خودکشی آن فرد، بار سنگین عذاب وجدان را تا سال‌ها به دوش می‌کشد. در «دهلیزی با در نقره‌ای»، ماجرای یک خانواده ارمنی و کشمکش‌های ارث و میراث، بهانه‌ای برای نمایش روابط پیچیده و سوءظن‌های خانوادگی است. داستان‌هایی مانند «ارتفاعات سفید» و «شؤون ذهن و عین» به سراغ تاریخ، سیاست و هویت می‌روند و سرگذشت شخصیت‌هایی را روایت می‌کنند که در برابر تحولات اجتماعی و سیاسی، ناچار به انتخاب‌های دشوار می‌شوند. در برخی داستان‌ها، مانند «درسی به اسم زیست‌شناسی»، بحران‌های عاطفی و خلأهای زندگی زناشویی به تصویر کشیده می‌شود و شخصیت‌ها در مواجهه با وسوسه‌ها و ناکامی‌ها، به بازنگری در معنای زندگی و عشق می‌رسند. مجموعه، با روایت‌هایی از خیانت، فقر، مهاجرت، عشق، مرگ و جست‌وجوی معنا، تصویری از انسان‌هایی ارائه می‌دهد که در دل روزمرگی، با پرسش‌های بنیادین درباره خود و جهان روبه‌رو هستند. پایان‌بندی بسیاری از داستان‌ها باز است و خواننده را با تأملی عمیق درباره سرنوشت شخصیت‌ها و معنای زندگی تنها می‌گذارد.

چرا باید کتاب کوارتت مرگ و دختر را خواند؟

این کتاب با روایت داستان‌هایی متنوع و شخصیت‌هایی چندلایه، به دغدغه‌های انسانی و اجتماعی می‌پردازد که برای بسیاری از مخاطبان آشنا و ملموس است. هر داستان فرصتی برای مواجهه با زوایای پنهان روان انسان، روابط خانوادگی، بحران‌های اخلاقی و اجتماعی و جست‌وجوی معنا در زندگی روزمره فراهم می‌کند. خواندن این مجموعه، امکان همذات‌پنداری با شخصیت‌هایی از طبقات و فرهنگ‌های مختلف را به وجود می‌آورد و مخاطب را به تأمل درباره انتخاب‌ها، شکست‌ها و امیدهای انسانی دعوت می‌کند.

خواندن کتاب کوارتت مرگ و دختر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به داستان کوتاه ایرانی، کسانی که دغدغه‌های اجتماعی، خانوادگی و فردی دارند و مخاطبانی که به روایت‌های واقع‌گرایانه و تامل‌برانگیز علاقه‌مندند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال بازتاب مسائل معاصر در ادبیات هستند، این مجموعه پیشنهاد می‌شود.

فهرست کتاب کوارتت مرگ و دختر

- کسی برای کشتن: روایت حسادت و عذاب وجدان یک نوجوان نسبت به همکلاسی موفقش و پیامدهای ناگوار آن. - دهلیزی با در نقره‌ای: داستان خانواده‌ای ارمنی و کشمکش‌های ارث و میراث در بستر روابط خانوادگی پیچیده. - ارتفاعات سفید: بازخوانی یک واقعه تاریخی و تأثیر آن بر سرنوشت نسل‌های بعد. - شؤون ذهن و عین: روایت کارمندی در نظام اداری و فشارهای سیاسی و هویتی. - یورش تندباد در میانه سکوت: تجربه سربازی و خشونت ساختاری در پادگان. - عنفوان دوشیزه لودمیلا گراسیماوا: داستانی درباره عشق، ناکامی و پیامدهای تصمیم‌های فردی در بستر تحولات اجتماعی. - یک داستان خسته‌کننده و تکراری: روایت مردی در مواجهه با بحران‌های زندگی و احساس پوچی. - راپسودی روی تمی از پاگانی‌نی: داستانی درباره خاطرات تلخ دوران نازیسم و تأثیر آن بر زندگی شخصیت‌ها. - بچه‌ها به پدر و مادر احتیاج دارند: روایت فروپاشی خانواده و پیامدهای خیانت و خودکشی. - فرصت: داستانی درباره دوستی‌های قدیمی و حسرت فرصت‌های از دست رفته. - جزیره‌های به هم پیوسته: بازتاب مسائل سیاسی و اجتماعی در قالب یک گزارش تلویزیونی خیالی. - غافلگیری: روایت مهاجرت، دلتنگی و بازگشت به وطن. - زن‌های سوار بر اسب: داستانی درباره روابط زناشویی، فقر و فرار از زندگی روزمره. - سمت غبارآلود شهر: تجربه شکست عشقی و فریب در روابط عاطفی. - درسی به اسم زیست‌شناسی: روایت بحران عاطفی یک زن در زندگی زناشویی و مواجهه با وسوسه‌های جدید. - همنشین آزرده: داستانی درباره تنهایی، دوستی و تأثیر خشونت خانوادگی بر کودکان.

بخشی از کتاب کوارتت مرگ و دختر

«قسم می‌خورم نمی‌خواستم بکشمش! تا مغز استخوان از او متنفر بودم، ولی آن‌قدر بی‌رحم نشده بودم که با دست‌هایم طناب دور گردنش بیندازم. نه! نه! هرگز تا این حد پست نشده بودم؛ خدا را شاهد می‌گیرم. البته هیچ‌وقت فکر نمی‌کردم می‌توان به این سادگی آدم کشت؛ هیچ‌وقت! می‌دانم از این کلی‌گویی‌ها خسته شده‌اید، بنابراین می‌روم سراغ اصل مطلب. آن زمان خانواده‌ام در شهر بافت زندگی می‌کرد که دوره دوم دبیرستان نداشت و من به‌ناچار در کرمان درس می‌خواندم. تعطیلات به بافت می‌رفتم و بیش‌تر وقت‌ها آن لعنتیِ منفور را می‌دیدم و وصفش را از مادرم می‌شنیدم: «تمام درس‌ها را بیست شده. حتی به خاطر نبودن دبیر، گذاشتنش سرِ درس جبر کلاس هشتم.» خواهرم می‌گفت: «اون دست و پا چلفتی احمق حالا برای خودش کلی آدم شده!» فرق نمی‌کرد گوینده این حرف کدام‌یک از سه خواهرم بود. به هر حال محمود که از سر و صورت زشتش حماقت می‌بارید، شده بود خوره روح من. پدرم هم می‌گفت: «توی مسابقه داستان‌نویسی استان هم نفر اول شده. توی مسابقه هوش و اطلاعات عمومی هم اول شده.»