دانلود و خرید کتاب مناجات شعبانیه ترجمه سیدعلی موسوی گرمارودی
تصویر جلد کتاب مناجات شعبانیه

کتاب مناجات شعبانیه

معرفی کتاب مناجات شعبانیه

کتاب مناجات شعبانیه با ترجمهٔ «سید علی موسوی گرمارودی» و به‌کوشش به‌نشر منتشر شده است. این اثر، ترجمه و شرحی بر مناجات معروف شعبانیه، از دعاهای برجستهٔ عرفانی و معنوی در سنت اسلامی است. کتاب حاضر با زبانی امروزی و نگاهی شاعرانه، مفاهیم عمیق دعا را برای مخاطب پارسی‌زبان بازگو کرده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مناجات شعبانیه

کتاب «مناجات شعبانیه»، جلد اول از مجموعهٔ «ترانهٔ آسمانی» و اثری است که به ترجمه و شرح یکی از دعاهای مهم و مشهور اسلامی پرداخته است؛ دعایی که در ماه شعبان توسط امامان شیعه خوانده می‌شد و جایگاه ویژه‌ای در میان متون عرفانی و معنوی دارد. این کتاب در قالبی دو زبانه، متن عربی دعا را در کنار ترجمه و توضیحات پارسی آورده است. مترجم، «سید علی موسوی گرمارودی» با بهره‌گیری از زبان معاصر و نگاهی شاعرانه تلاش کرده است تا لایه‌های معنایی و روحانی این مناجات را برای خواننده روشن کند. کتاب حاضر علاوه‌بر ترجمه، مقدمه‌ای ادبی و توسل‌گونه به امام رضا (ع) دارد که فضای معنوی اثر را پررنگ‌تر می‌کند؛ همچنین واژه‌نامه‌ای مختصر در پایان کتاب آمده تا مخاطب با واژگان دشوار متن عربی آشنا شود.

چرا باید کتاب مناجات شعبانیه را خواند؟

این کتاب فرصتی فراهم می‌کند تا مخاطب با یکی از عمیق‌ترین و تأثیرگذارترین متون دعا و عرفان اسلامی آشنا شود. ترجمه و توضیحات «سید علی موسوی گرمارودی» به فهم بهتر مفاهیم و مضامین دعا کمک می‌کند و امکان ارتباط معنوی و شخصی با متن را افزایش می‌دهد؛ همچنین واژه‌نامهٔ انتهای کتاب فهم واژگان دشوار را آسان‌تر می‌کند.

خواندن کتاب مناجات شعبانیه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

مطالعهٔ این کتاب برای علاقه‌مندان به دعاها و متون عرفانی اسلامی، پژوهشگران حوزهٔ الهیات و ادبیات دینی و کسانی که به‌دنبال تجربه‌ای معنوی و تأمل‌برانگیز هستند، مناسب است؛ همچنین برای کسانی که می‌خواهند با زبان دعا و نیایش در سنت شیعی آشنا شوند، مفید خواهد بود.

فهرست کتاب مناجات شعبانیه

قبلهٔ هشتم: این بخش به‌عنوان پیشگفتار کوتاهی بر کتاب به قلم «سید علی موسوی گرمارودی» نوشته شده است.

مناجات شعبانیه: این بخش دربردارندهٔ متن عربی و پارسی دعای یادشده است.

«برخی لغات»: این بخش معنای برخی از واژه‌های عربی را به پارسی نوشته است؛ به‌عنوان نمونه می‌توان به واژه‌های ابتهال به‌معنای زاری‌کردن، مستجیر به‌معنای پناهجو و وَلَه به‌معنای سرگردانی از شدت عشق اشاره کرد.

بخشی از کتاب مناجات شعبانیه

«اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاسْمَعْ دُعائِی إِذا دَعَوْتُک وَاسْمَعْ نِدائِی إِذا نادَیتُک وَأَقْبِلْ عَلَی إِذا ناجَیتُک فَقَدْ هَرَبْتُ إِلَیک وَوَقَفْتُ بَینَ یدَیک مُسْتَکیناً لَک مُتَضَرِّعاً إِلَیک راجِیاً لِما لَدَیک ثَوابِیبارخدایا! بر محمّد و خاندان وی درود فرست، و دعایم را آنگاه که تو را فرا می‌خوانم و آنگاه که ندایت می‌کنم، بشنو و چون با تو مناجات می‌کنم، به من روی آور که به‌سوی تو شتافته‌ام و پیش روی تو ایستاده‌ام. با فروتنی آمده‌ام و به درگاهت زاری می‌کنم و به پاداشی که نزد تو دارم، امید بسته‌ام.»