کتاب دوره بنیادین جرایم حدی در فقه و قانون مجازات اسلامی اسماء لطفی + دانلود نمونه رایگان

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

تصویر جلد کتاب دوره بنیادین جرایم حدی در فقه و قانون مجازات اسلامی

کتاب دوره بنیادین جرایم حدی در فقه و قانون مجازات اسلامی

نویسنده:اسماء لطفی
انتشارات:جالیز
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب دوره بنیادین جرایم حدی در فقه و قانون مجازات اسلامی

معرفی کتاب دوره بنیادین جرایم حدی در فقه و قانون مجازات اسلامی

کتاب الکترونیکی «دوره بنیادین جرایم حدی در فقه و قانون مجازات اسلامی» (بررسی تطبیقی جرایم حدی در فقه و قانون مجازات اسلامی) نوشتهٔ اسماء لطفی و با ویراستاری علمی «نرگس نیری» توسط انتشارات جالیز منتشر شده است. این اثر به بررسی مبانی، مفاهیم و مصادیق جرایم حدی در فقه امامیه و قانون مجازات اسلامی می‌پردازد و برای دانشجویان و پژوهشگران حقوق جزا و فقه اسلامی قابل استفاده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دوره بنیادین جرایم حدی در فقه و قانون مجازات اسلامی

این کتاب به تحلیل جامع جرایم حدی در نظام حقوقی ایران می‌پردازد و تلاش می‌کند مفاهیم فقهی و حقوقی را در کنار هم بررسی کند. دورهٔ انتشار کتاب در زمانی است که قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ به عنوان مرجع اصلی جرایم حدی مورد توجه قرار گرفته است. نویسنده با استناد به منابع فقهی، آیات قرآن و مواد قانونی، به تبیین انواع حدود، شرایط تحقق، تفاوت‌ها و شباهت‌های حد و تعزیر، و نقش توبه و تکرار در جرایم حدی می‌پردازد. کتاب علاوه بر ارائهٔ تعاریف و مبانی نظری، به بررسی مصادیق عملی مانند زنا، لواط، قذف، سرقت حدی، محاربه، افساد فی‌الارض و بغی نیز می‌پردازد. در کنار مباحث نظری، به نکات کاربردی و اختلاف‌نظرهای حقوق‌دانان و فقها نیز اشاره شده است. این اثر برای دانشجویان حقوق، وکلا، قضات و علاقه‌مندان به فقه جزایی اسلامی قابل استفاده است و تصویری کلی از جایگاه حدود در نظام حقوقی ایران ارائه می‌دهد.

خلاصه کتاب دوره بنیادین جرایم حدی در فقه و قانون مجازات اسلامی

این کتاب با مروری بر مفاهیم پایه‌ای جرم و مجازات در فقه و حقوق ایران آغاز می‌شود و سپس به تعریف و تبیین حدود می‌پردازد. نویسنده ابتدا به تفاوت‌های جرایم حدی و تعزیری اشاره می‌کند و شرایط تحقق مسئولیت کیفری مانند عقل، بلوغ، اختیار، علم و فقدان اضطرار را توضیح می‌دهد. سپس نقش توبه و آثار آن در سقوط مجازات‌های حدی بررسی می‌شود. در ادامه، هر یک از جرایم حدی مانند زنا، لواط، قذف، سرقت حدی، محاربه، افساد فی‌الارض و بغی به تفصیل از منظر فقه امامیه و قانون مجازات اسلامی تحلیل می‌شوند. برای هر جرم، تعریف، شرایط تحقق، عناصر قانونی و مادی، انواع مجازات و نکات اختلافی میان فقه و قانون بیان شده است. همچنین، موضوعاتی مانند تعدد و تکرار جرم، تفاوت حق‌الله و حق‌الناس در حدود، و نقش شاکی خصوصی در برخی جرایم مورد توجه قرار گرفته است. کتاب تلاش می‌کند با استناد به آیات قرآن، احادیث و مواد قانونی، تصویری روشن از جایگاه حدود در نظام کیفری ایران ارائه دهد و به پرسش‌های اساسی دربارهٔ فلسفه و اجرای این مجازات‌ها پاسخ دهد.

چرا باید کتاب دوره بنیادین جرایم حدی در فقه و قانون مجازات اسلامی را خواند؟

مطالعهٔ این کتاب برای کسانی که به دنبال درک عمیق‌تر از مبانی فقهی و حقوقی جرایم حدی هستند، مفید است. اثر حاضر با جمع‌آوری و تحلیل منابع فقهی و قانونی، امکان مقایسهٔ تطبیقی میان دیدگاه‌های فقه امامیه و قانون مجازات اسلامی را فراهم می‌کند. همچنین، با بررسی مصادیق عملی و شرایط تحقق هر یک از حدود، به فهم بهتر نقش این مجازات‌ها در نظام حقوقی ایران کمک می‌کند و به پرسش‌های رایج دربارهٔ تفاوت حد و تعزیر، نقش توبه، و شرایط اجرای حدود پاسخ می‌دهد.

خواندن کتاب دوره بنیادین جرایم حدی در فقه و قانون مجازات اسلامی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای دانشجویان و پژوهشگران رشته حقوق، به ویژه گرایش حقوق جزا و جرم‌شناسی، و همچنین وکلا، قضات و علاقه‌مندان به فقه جزایی اسلامی مناسب است. همچنین برای کسانی که در حوزهٔ قانون مجازات اسلامی یا مطالعات تطبیقی فقه و حقوق دغدغه دارند، قابل استفاده است.

فهرست کتاب دوره بنیادین جرایم حدی در فقه و قانون مجازات اسلامی

- فصل اول: کلیات حدود • تعریف جرم در فقه و حقوق، مفهوم حدود در قرآن و فقه امامیه، تفاوت حد و تعزیر، شرایط اجرای حد، نقش توبه و تعدد و تکرار جرم.- فصل دوم: زنا • تعریف و شرایط تحقق زنا، انواع زنا (با محارم، به عنف، زنای محصنه)، مجازات‌های مربوط به هر نوع و نکات قانونی و فقهی مرتبط.- فصل سوم: لواط • تعریف لواط در فقه و حقوق، عناصر تشکیل‌دهنده جرم، انواع کیفر و شرایط تحقق.- فصل چهارم: قوادی و قذف • تعریف قوادی و قذف، شرایط تحقق، عناصر قانونی و مادی، مصادیق سقوط حد قذف و شرایط اجرای آن.- فصل پنجم: سب‌النبی • مفهوم سب‌النبی، تعریف قانونی و فقهی، شرایط اجرای قاعده درا.- فصل ششم: شرب خمر • تعریف شرب خمر، دیدگاه اسلام و قانون مجازات اسلامی دربارهٔ مصرف مشروبات الکلی.- فصل هفتم: سرقت حدی • تعریف و عناصر سرقت حدی، شرایط صحت سرقت، مجازات‌ها و تفاوت با سرقت تعزیری.- فصل هشتم: محاربه • تعریف محاربه، عناصر و شرایط تحقق، تفاوت با افساد فی‌الارض و بغی.- فصل نهم: بغی • تعریف بغی در فقه و قانون، شرایط و ابزار ارتکاب جرم.- منابع و کتابنامه • فهرست منابع فقهی، حقوقی و قانونی مورد استفاده در کتاب.

بخشی از کتاب دوره بنیادین جرایم حدی در فقه و قانون مجازات اسلامی

«در قرآن کریم برای برخی از مصادیق جرم مجازات مشخصی مقرر شده است. قتل عمدی و سهوی، زنا، قذف و نسبت ناروا به زنان مومنه، سرقت، محاربه با خدا و رسول (صلی‌الله علیه و آله)، بغی و خروج بر امام (علیه‌السلام) از آن جمله است.قصاص نفس: ای کسانی که ایمان آورده‌اید، درباره کشتگان، بر شما احق [قصاص مقرر شده: آزاد عوض آزاد و بنده عوض بنده و زن عوض زن. هر کس که از جانب برادر [یعنی ولیٌ مقتول] چیزی [از حق قصاص] به او گذشت شود باید از گذشت ولی مقتول [به طور پسندیده پیروی کند و با رعایت احسان، خون‌بها را به او بپردازد....» (بقره: ۱۷۸)قصاص عضو: «ما بر یهود در تورات واجب کردیم که جان در برابر جان (در قتل‌های عمدی) و چشم در برابر چشم و بینی در برابر بینی و گوش در برابر گوش...» (مائده: ۴۵)دیه: «پس هر کس از روی خطاء مومنی را بکشد، پس آزاد کردن بنده به عنوان کفاره و پرداخت دیه قتل بر عهده اوست.» (بقره: ۹۲)حد زنا: «بر هر یک از زن و مرد زناکار صد تازیانه بزنید...» (نور: ۲)حد قذف: «کسانی که به زنان عفیف نسبت زنا می‌دهند و سپس چهار گواه نیاورند، ایشان را هشتاد تازیانه بزنید و هرگز شهادت آنان را نپذیرید و آن‌ها از فاسقانند.» (نور: ۴)حد سرقت: «دست‌های مرد و زن دزد را به کیفر سرقت ببرید و این مجازاتی از ناحیه خداوند عزیز و داناست.» (مائده: ۳۸)حد محاربه: «همانا کیفر کسانی که با خدا و رسول او محاربه می‌کنند و در زمین فساد می‌کنند این است که کشته شوند و یا به دار آویخته شوند و یا دست‌ها و پاهایشان برخلاف هم بریده شود یا تبعید شوند. این مجازات آن‌ها در دنیا است و در آخرت برای آن‌ها عذابی عظیم خواهد بود.» (مائده: ۳۳)حد بغی: «اگر دو نفر از مومنین با یکدیگر پیکار کنند، آن‌ها را آشتی دهید پس هرگاه یکی از آن دو بر دیگری بغی و ستم کند با کسی که بغی کند پیکار کنید تا به امر و اطاعت خدای تعالی برگردد...» (حجرات: ۹)»

همدلی و سلامت روان
آرتور جی کلارک
درمان اختلالات خلقی (افسردگی و دوقطبی)
نفیسه ‌السادات اسدی ‌پور
موسیقی اسپکترال و دستگاهی ایران از منظر هارمونیک ها
مسعود مرشدی
مکمل های میکروبی زنده و پری بیوتیک ها برای دام و طیور
تد کالاوی
تاریخ علم در فرهنگ و تمدن اسلام و ایران (کتاب اول، جلد دوم)
علی اکبر ولایتی
خانه‌ی مشهدی صفر بنا
محمد ذوالفقاری
آبی کوچولو
گی چپمن
آموزش نرم افزار اسکرچ (Scratch)
رضا قنبری
جامعه شناسی کشاورزی و غذا
محمودرضا تدین
ادبیات عرب در صدر اسلام
مهدی غیاث الدین نجفی
تاریخ علم در فرهنگ و تمدن اسلام و ایران (کتاب سوم، جلد چهارم)
علی اکبر ولایتی