کتاب گروگان گیری ایرانی
معرفی کتاب گروگان گیری ایرانی
کتاب «گروگان گیری ایرانی» نوشتۀ راکی سیک من و ترجمۀ مریم کمالی است و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب گروگان گیری ایرانی
کتاب گروگانگیری ایرانی روایت مستقیم و زندهای از یکی از مهمترین رویدادهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است. این اثر بر پایهٔ خاطرات راکی سیکمن، یکی از گروگانهای آمریکایی در جریان تسخیر سفارت آمریکا در تهران، نوشته شده و به همین دلیل، از ارزش مستند تاریخی ویژهای برخوردار است.
راکی سیکمن که پیشازاین در نیروی زمینی و سپس در نیروی دریایی آمریکا خدمت کرده بود، در سال ۱۹۷۹ بهعنوان گارد امنیتی به سفارت آمریکا در تهران اعزام شد. تنها مدتی کوتاه پس از ورودش، با تسخیر سفارت توسط دانشجویان پیرو خط امام روبهرو شد؛ حرکتی که به نماد اعتراض ملت ایران به دخالتهای گسترده آمریکا در امور داخلی کشورشان تبدیل شد. سیکمن یادداشتهای خود را از روز نود و دوم اسارت تا روز چهارصد و چهل و چهارم، بهصورت مرتب ثبت کرده است. این یادداشتها، نهتنها وضعیت روحی و شرایط روزمره گروگانها را به تصویر میکشد، بلکه فضایی از التهاب، مقاومت و رویارویی ۲ نظام سیاسی کاملاً متفاوت را نیز بازتاب میدهد.
نکتهٔ مهم کتاب گروگانگیری ایرانی در این است که چون مطالب آن همزمان با وقوع وقایع نوشته شده، نگاه بدون واسطهای به وضعیت آن روزها ارائه میدهد و به خواننده کمک میکند تصویر روشنتری از نحوهٔ برخورد جمهوری اسلامی ایران با بحران، سیاستهای آمریکا و فضای جهانی آن دوران به دست آورد. گروگانگیری ایرانی ازاینجهت ارزشمند است که فراتر از روایتهای رسانهای رایج در غرب یا شرق، صدای یکی از افرادی را میشنویم که خود در مرکز این بحران حضور داشته است.
خواندن کتاب گروگان گیری ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران تاریخ انقلاب اسلامی، روابط ایران و آمریکا و مطالعات بحرانهای سیاسی پیشنهاد میکنیم.