کتاب روباه درونتان را دریابید
معرفی کتاب روباه درونتان را دریابید
کتاب روباه درونتان را دریابید نوشتهٔ طاهره حاجی عابدینی است. انتشارات بذر خرد این کتاب را منتشر کرده است. نویسنده در این اثر توصیه کرده است که در دنیایی که گرگها آن را اداره میکنند، گاهی باید روباه بود. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه دریافت کنید.
درباره کتاب روباه درونتان را دریابید
کتاب روباه درونتان را دریابید راهنمایی است برای آشنایی با مجموعهای از تکنیکها و استراتژیهای ارتباطی، از جمله «معرفی درست خود» و سایر سیاستهای ظریف و مؤثر. نویسنده، با نگاهی واقعبینانه، حتی «لبخند زدن» را نیز به عنوان یک سیاست در نظر گرفته و دلایل خود را برای این انتخاب ارائه داده است. در این اثر، مجموعهای از تکنیکهای کاربردی که نویسنده در طول تجربیات خود با آنها مواجه شده، گردآوری شده است. بدیهی است که برخی از این تکنیکها، همپوشانیهایی با یکدیگر دارند، اما به دلیل تفاوتهای ظریفشان، تحت عناوین جداگانه دستهبندی شدهاند. برای مثال، «پا را لای در گیر دادن» و «پذیرفتن تدریجی»، دو تکنیک مشابه هستند، اما تفاوتهایی دارند که آنها را از هم متمایز میکند. نویسنده تلاش کرده است تا در صورت وجود همپوشانی، به آن اشاره کند. لازم به ذکر است که برخی از تکنیکهای ارائهشده در این کتاب، جنبههای منفی نیز دارند و استفاده از آنها توصیه نمیشود. بنابراین، قبل از به کارگیری هر تکنیک، لازم است که جوانب مثبت و منفی آن به دقت بررسی شود. تاریخ نشان داده است که سیاستبازیهای نادرست، میتواند پیامدهای مخربی برای افراد و جوامع داشته باشد. ترتیب ارائه تکنیکها در این کتاب، نه بر اساس حروف الفبا و نه بر اساس دستهبندی موضوعی، بلکه به صورت تصادفی است. دلیل این امر، در انتهای کتاب توضیح داده شده است. با این حال، برای سهولت دسترسی، تکنیکهای مشابه در قالب هشت دسته موضوعی، در انتهای کتاب فهرست شدهاند.
خواندن کتاب روباه درونتان را دریابید را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دوستداران آثار موفقیت و خودیاری پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب روباه درونتان را دریابید
«در سطح اولیه، معمولاً افرادی مثل پدر، مادر، خواهر، برادر، همسر و ... قرار میگیرند که میزان نزدیکی و صمیمیت ما نسبت به آنها زیاد است. ما با این افراد هر حرف و سخنی را مطرح میکنیم، حتی اطلاعات محرمانه را ممکن است با آنها رد و بدل کنیم. سطح دوم، ممکن است شامل پدربزرگ، مادربزرگ، خاله، دایی، عمو و ... باشد. صمیمیت ما با این افراد معمولاً کمتر از افراد سطح اول است. همینطور اطلاعاتی که با آنها رد و بدل میکنیم، نسبت به سطح اول محرمانگی کمتری دارد، یعنی حرفهای خیلی محرمانه را ممکن است با آنها مطرح نکنیم. رفت و آمدمان نیز با افراد سطح دوم معمولاً کمتر از افراد سطح اول است.
فرض کنید شما در یکی از درسهایتان تجدید آوردهاید. این موضوع را پدر، مادر، برادر و خواهرتان که در سطح اول ارتباطی شما قرار دارند میدانند، ولی دوست ندارید این اطلاعات به سطح بعدی یعنی عمو، عمه و ... درز پیدا کند. درواقع این اطلاعات محرمانه است و باید در سطح اول ارتباطی شما محفوظ بماند.
حال در نظر بگیرید که پدر شما میخواهد ماشین بخرد و مقداری پول کم دارد. در اینجا ممکن است عموی شما هم در جریان قرار بگیرد، چون پدر شما برای قرض کردن روی او حساب کرده است، اما همین موضوع را شما به همسایهتان نمیگویید. یعنی عموی شما که در سطح دوم ارتباطی خانواده است برای دانستن این موضوع محرم به حساب میآید، اما همسایه که در سطوح بعد قرار دارد محرم به حساب نمیآید. این سطوح به همین شکل ادامه پیدا میکنند و میزان رفت و آمدها، صمیمیتها و همینطور محرمانگی اطلاعات رد و بدلشده در سطوح بعدی به ترتیب کم میشوند، تا جایی که ارتباط فقط در حد سلام و علیک محدود میشود.»