کتاب چه زمانی (خلاصه کتاب)
معرفی کتاب چه زمانی (خلاصه کتاب)
کتاب چه زمانی (خلاصه کتاب) نوشتهٔ دنیل پینک و ترجمهٔ گروه مترجمان شنیدار است. شنیدار نگار نوین این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب چه زمانی (خلاصه کتاب)
با مطالعهٔ کتاب چه زمانی (خلاصه کتاب) میآموزیم که چگونه از زمان خود بیشترین بهره را ببریم! «زمان مسئلهٔ اصلی نیست. زمان تنها مسئله است». این جمله، گفتهٔ مایلز دیویس، موسیقیدان آمریکایی است. احتمالاً منظور او تنها دربارهٔ موسیقی است و نه دربارهٔ امور روزمره و عادی زندگی. اما به هر حال در مورد همهی ما صدق میکند. ما در تمام عمر در تلاش هستیم تا سروقت باشیم، به موعدهای تحویل وفادار بمانیم و بهترین و کارآمدترین نتایج را از زمان خود بگیریم. زمان آنقدر در زندگی ما تاثیر دارد که حال و هوا و احساساتمان نیز بر اساس آن تغییر میکند و الگوی خاصی دارد. در این کتاب، با نگاهی بر پژوهشهای علمی، نشان دادهمیشود که چرا کارهای مشخصی در زمانهای خاصی انجام میشوند و تنظیم زمان واقعاً چهقدر اهمیت دارد. بسیاری از ما طبق اوقات کاری مرسوم کار میکنیم و سبک زندگی خود را بر اساس آن تنظیم کردهایم. اما اگر کسی هم از چنین ساعاتی تبعیت نکند، به هر حال زمانهای خاصی برای انجام کارهای خود دارد و به زندگی خود ساختار زمانی بخشیده است.
خواندن کتاب چه زمانی (خلاصه کتاب) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران توسعهٔ فردی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب چه زمانی (خلاصه کتاب)
«هر کسی در طول عمر خود ساعات زیستی متفاوتی را تجربه میکند. کودکان و سالمندان عموماً سحرخیز، در حالیکه نوجوانان معمولاً شبزندهدار هستند.
خوشبختانه، در مدارس برخی کشورها، به زمان و تاثیر آن بر عملکرد دانشآموزان، اهمیت زیادی داده میشود و حتی زمانهایی را برای استراحت آنها در طول روز تخصیص دادهاند.
در دانمارک، آزمونها و امتحانات مدرسه از اهمیت بالایی برخوردارند و به همین علت تحقیقات متنوعی پیرامون آنها انجام گرفته است. نتیجهٔ یکی از این مطالعات به وضوح نشان میدهد که دانشآموزانی که هنگام صبح امتحان دادهاند نمرهٔ بالاتری کسب کردهاند و با گذشت هر یک ساعت از زمان افت نمرات مشهودی رخ دادهاست
بیمارستانها مثال دیگری برای نمایش اهمیت زمان در عملکرد افراد هستند؛ با گذر زمان در یک روز، میزان تمرکز کارکنان و کیفیت کار آنها افت میکند. اشتباهات پزشکی که میتوانند نتایج جبرانناپذیری داشتهباشند، معمولاً بین ساعات سه و چهار بعدازظهر رخ میدهند.
در واقع، در ساعت نه صبح تنها یک درصد احتمال خطا وجود دارد؛ تا ساعت چهار بعدازظهر این میزان چهار برابر میشود و به ۴.۲ درصد میرسد.
همچنین، هنگام بعدازظهر، کارکنان بیمارستان ۳۸ درصد کمتر از آنچه باید، دستان خود را میشویند!
محققان بر این باورند که بهخاطر کاهش رعایت بهداشت توسط کارکنان با سپریشدن روز، هرساله ۶۰۰ هزار عفونت اجتنابپذیر در بیمارستانهای آمریکا رخ میدهد که موجب ۱۲.۵ میلیارد دلار هزینهٔ اضافی میگردد.
بهترین راهحل برای گرفتن نتایج بهتر از امتحان و کاهش اشتباهات در بیمارستانها یک چیز است: استراحتکردن و ایجاد وقفه در کار!
در دانمارک، در مدارسی که پیش از امتحانهای بازهٔ بعدازظهر، استراحتی ۲۰ الی ۳۰ دقیقهای برای دانشآموزان درنظر گرفتهشدهاست، پیشرفت چشمگیری در نمرات آنها مشاهده میشود.
در برخی از بیمارستانها نیز، زمانهایی تحت عنوان «وقفهٔ هوشیاری» مشخص کردهاند. در این زمانها، که برای مثال قبل از یک عمل جراحی درنظر گرفتهشدهاند، کل گروه پزشکی دور هم جمع میشوند تا مراحل کار را مرور کنند، مطمئن شوند که هر کسی میداند خود و دیگران چه وظایفی دارند و کاملاً آماده شوند.
در نتیجهٔ چنین اقدامی، خدمات این بیمارستان ها بهبود و شکایات نیز کاهش یافتهاست.»