کتاب اندیشه دور و دراز
معرفی کتاب اندیشه دور و دراز
کتاب اندیشه دور و دراز نوشتۀ محمدعلی فروغی و بهکوشش یاسمن کازرانی در انتشارات فرمهر به چاپ رسیده است.
درباره کتاب اندیشه دور و دراز
کتاب اندیشه دور و دراز رسالهای داستانی از محمدعلی فروغی، ادیب و سیاستمدار برجستۀ ایرانی است. او این کتاب را در ۱۳۰۶ نوشت و در استانبول منتشر کرد. در میان نوشتههای او، این رساله کمتر شناختهشده است. این رسالۀ داستانگونه روایتی نوآیین، تأملبرانگیز و پیشگویانه از پیشرفتهای علمی و ترقیهای فناورانۀ بشر است که وضع زندگی او را به کلی دگرگون میکند. ماجرا از یک صحنۀ ساده آغاز میشود. شخصیت اصلی که راوی داستان است در تالار یک مهمانی کتابی میبیند و سرگرم خواندن آن میشود. هنگامی که بهشوخی، کتاب خواندن او در آن جمع را تذکر میدهند و میگویند ای کاش کتاب برمیافتاد تا از دست شما آسوده میشدیم، راوی هم آرزو میکند که همین اتفاق بیفتد. این مکالمه فرصتی پیش میآورد که حاضران از فضای مطایبه به بحثی جدی و دراز کشانده شوند و ایدههای خود را برای آیندۀ بشر به زبان آورند. آنها گمانهایی را دربارۀ رویدادهای هنوز نیامده، بر پایۀ دانستههای علمی میپرورند.
خواندن کتاب اندیشه دور و دراز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران داستانهای ایرانی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب اندیشه دور و دراز
«از خواندن این رساله توقع ندارم همهکس معتقد شود که پیشامد احوال نوع بشر چنان است که من فرض کردهام، زیرا خود نیز مطمئن نیستم چنین باشد، بلکه قریب بهیقین دارم که سیر عالم انسانیت در مدارج ترقی عینا مطابق آنچه به خیال من رسیده نخواهد بود. مقصود من از نگارش این سطور فقط تفریح خاطر جوانان و برانگیختن ایشان به تفکر بوده است. اگر به سبب عدماحاطه بر دقایق علوم طب و طبیعیات در تخیلاتی که به نگارش درآوردهام نقص و عیبی باشد، امیدوارم متخصصان علوم مزبور خرده نگیرند که منظورم اظهار فضیلت نبوده و در متن رساله هم مکررا به عجز و قصور خود اشاره کردهام. هرگاه از خواندن این رساله برای صاحبدلی حالی دست دهد باید سپاسگزار مجاهدین علم باشد که نتایج مساعی ایشان مولد این افکار است.»