تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب عشق چگونه زایل می شود
معرفی کتاب عشق چگونه زایل می شود
معرفی کتاب عشق چگونه زایل می شود
کتاب الکترونیکی «عشق چگونه زایل میشود و چند داستان دیگر» (Love Fades Away and Other Stories) مجموعهای از داستانهای کوتاه «لئو تولستوی» است که با ترجمه و مقدمهٔ «سعید نفیسی» و به کوشش علی سطوتی قلعه توسط نشر فرمهر منتشر شده است. این کتاب هفت داستان از آثار شاخص تولستوی را در کنار مقالاتی دربارهٔ زندگی و اندیشههای او گردآوری کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب عشق چگونه زایل می شود
این مجموعه داستان، تصویری از دورهای مهم در ادبیات روسیه و زندگی «لئو تولستوی» ارائه میدهد. داستانها عمدتاً در قرن نوزدهم و در بستر اجتماعی و تاریخی روسیه روایت میشوند و دغدغههای اخلاقی، فلسفی و انسانی نویسنده را بازتاب میدهند. مقدمهٔ مفصل «سعید نفیسی» به زندگی، آثار و جایگاه تولستوی در ادبیات جهان میپردازد و مخاطب را با زمینههای فکری و اجتماعی نویسنده آشنا میکند. کتاب علاوه بر داستانها، به حواشی زندگی تولستوی، تأثیر او بر ادبیات و فلسفه، و نیز ترجمههای آثارش در ایران اشاره دارد. این مجموعه، هم برای آشنایی با داستانهای کوتاه تولستوی و هم برای شناخت بهتر شخصیت و اندیشههای او مناسب است. فضای کلی کتاب، تلفیقی از روایتهای داستانی و تحلیلهای زندگینامهای است که به خواننده امکان میدهد با ابعاد مختلف آثار تولستوی روبهرو شود.
خلاصه کتاب عشق چگونه زایل می شود
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! در مجموعه «عشق چگونه زایل میشود و چند داستان دیگر»، هر داستان به گوشهای از زندگی، اخلاق و جامعه روسیه میپردازد. داستان «نیکالای پالکین» با روایت خاطرات یک سرباز پیر، به خشونت نظامی و وجدان انسانی میپردازد و تصویری از نظام سلطنتی و بیرحمیهای آن ارائه میدهد. «یک روح ساده» زندگی پسر روستایی سادهدلی را دنبال میکند که در مواجهه با عشق و کار، سادگی و مهربانیاش را حفظ میکند اما سرنوشت تلخی برایش رقم میخورد. «شب احیای تزار جوان» با روایتی خیالانگیز، تزار جوانی را نشان میدهد که در خواب با مسئولیتهای سنگین و رنج مردم روبهرو میشود و در جستوجوی راهی برای رهایی از بار گناه و قدرت است. داستان اصلی کتاب، «عشق چگونه زایل میشود»، روایت عاشقانهای است که با گذر زمان و مواجهه با واقعیتهای تلخ اجتماعی و اخلاقی، شور و شوق اولیهاش را از دست میدهد و به تدریج به خاموشی میگراید. سایر داستانها نیز هر یک با زبانی ساده و نگاهی انتقادی، به مسائل اخلاقی، اجتماعی و فلسفی میپردازند و از خلال روایتهای روزمره، پرسشهایی دربارهٔ سرنوشت، مسئولیت، عشق و وجدان انسانی مطرح میکنند. پایان داستانها اغلب باز است و خواننده را به تأمل دربارهٔ معنای زندگی و انتخابهای فردی وا میدارد.
چرا باید کتاب عشق چگونه زایل می شود را خواند؟
این کتاب فرصتی است برای مواجهه با دغدغههای اخلاقی و انسانی «لئو تولستوی» در قالب داستانهای کوتاه. روایتهای کتاب، مسائل بنیادین مانند عشق، قدرت، مسئولیت، وجدان و سرنوشت را از زاویهای انسانی و انتقادی بررسی میکنند. خواندن این مجموعه، امکان آشنایی با سبک داستاننویسی تولستوی و فضای اجتماعی روسیهٔ قرن نوزدهم را فراهم میکند و مخاطب را به تأمل دربارهٔ ارزشهای فردی و جمعی دعوت میکند.
خواندن کتاب عشق چگونه زایل می شود را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به ادبیات کلاسیک، دوستداران داستانهای کوتاه، پژوهشگران حوزهٔ فلسفه و اخلاق، و کسانی که به شناخت جامعه و تاریخ روسیه علاقه دارند مناسب است. همچنین برای کسانی که دغدغههایی دربارهٔ معنای زندگی، عشق و مسئولیت اجتماعی دارند، خواندن این مجموعه میتواند الهامبخش باشد.
فهرست کتاب عشق چگونه زایل می شود
- زندگی و آثار تولستوی: مقدمهای مفصل دربارهٔ زندگی، اندیشهها و آثار «لئو تولستوی» که به جایگاه او در ادبیات و فلسفه میپردازد. - نیکالای پالکین: داستانی دربارهٔ یک سرباز پیر که خاطرات تلخ و وجدان معذب خود را بازگو میکند و به خشونت نظامی و مسئولیت فردی میپردازد. - یک روح ساده: روایت زندگی پسر روستایی سادهدلی که با عشق و کار روزمره دستوپنجه نرم میکند و سرنوشتش با تلخی گره میخورد. - شب احیای تزار جوان: داستانی خیالانگیز دربارهٔ تزار جوانی که در خواب با مسئولیتهای قدرت و رنج مردم روبهرو میشود و به جستوجوی راهی برای رهایی از بار گناه میپردازد. - عشق چگونه زایل میشود: روایت عاشقانهای که با گذر زمان و مواجهه با واقعیتهای اجتماعی و اخلاقی، شور اولیهاش را از دست میدهد. - کار یک روزهٔ بازیل کشیش: داستانی دربارهٔ کشیشی روستایی و مواجههٔ او با مسائل اخلاقی و انسانی در زندگی روزمره. - سایر داستانها: هر یک با محوریت مسائل اخلاقی، اجتماعی و فلسفی، تصویری از جامعه و انسان روسی ارائه میدهند.
بخشی از کتاب عشق چگونه زایل می شود
«پس به عقیدهٌُ شماانسان تا توانست خوب را از بد تمیز بدهد. حتی شما مدعی خواهید شد که موجود وابسته به محیطی است که در آن زندگی میکند محیطی که سرانجام او را بهکلی جذب خواهد کرد. اما منء گمان میکنم در این جهان همهچیز تنها نتیجه اتفاق است و برایآنکه آن را برای شما ثابت بکنم» بگذارید یکی از وقایع زندگیام را رای شما نقل کنم. سخنانی که ایوان واسیلیویچ در مکالمهای در میان دوستان ادا کرد چنین بود. این تصمیم نتیجُ تأ کیدهای ما دراین زمینه بود که تا محیطی را که کسی در آن پرورده شده است تبدیل نکنند. محال است او را تغییر بدهند. راستی هم که هیچکس از ما نگفته بود که انسان نمیتواند خوب را از بد تمیز بدهد. اما این عادت ایوان واسیلیویچ بود به افکاری که در مکالمه به او تلقین میشد جواب بدهد. بدینگونه اغلب سبب دخالت خود را فراموش میکرد و با حشوهای بیکران یکی از مراحل زندگی خود را برای ما نقل میکرد. و همیشه حکایتهای او شیوا. زنده» صمیمانه و جالب بود. آن شب گفت: پس باز الان یک بار دیگر از خود برای شما سخن میگویم و شما خواهید دید که زندگی من نه بهواسطٌ نفوذ محیط. بلکه بهواسطةٌ چیزی که بهکلی با آن اختلاف داشت. خواهینخواهی به راه دیگری افتاد.»