تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب کوکورو
معرفی کتاب کوکورو
معرفی کتاب کوکورو
کتاب الکترونیکی «کوکورو: حکمت ژاپنی برای یک زندگی خوب» نوشتهٔ بث کمپتون و ترجمهٔ نیلوفر شاندیز، اثری در حوزهٔ خودیاری و فلسفهٔ زندگی است که توسط نشر فرمهر منتشر شده است. این کتاب با الهام از سنتها و آموزههای ژاپنی، به بررسی مفهوم «کوکورو» (قلب، ذهن، ذات) و نقش آن در تجربهٔ یک زندگی معنادار و آگاهانه میپردازد. نویسنده با بهرهگیری از تجربیات شخصی و سفرهایش به ژاپن، خواننده را به سفری درونی برای کشف حکمت و آرامش دعوت میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کوکورو
«کوکورو» اثری است که در آن بث کمپتون، نویسنده و ژاپنشناس، با نگاهی پژوهشمحور و شخصی به مفهوم کوکورو در فرهنگ ژاپنی میپردازد. کتاب در سه بخش اصلی، با الهام از سه کوه مقدس ژاپن (هاگوروسان، گاسان و یودونوسان)، ساختار یافته است و هر بخش به یکی از مراحل زندگی و تأملات مربوط به آن اختصاص دارد. کمپتون با روایت تجربههای خود از زیارت، گفتگو با استادان ذن، راهبان و مردم عادی ژاپن، تلاش میکند تا معنای عمیق کوکورو را در زندگی روزمره و مواجهه با چالشهای انسانی آشکار کند. این کتاب در فضایی میان خاطرهنویسی، راهنمای عملی و تأملات فلسفی حرکت میکند و به جای ارائهٔ راهحلهای سریع، خواننده را به پرسشگری و مکاشفه دعوت میکند. «کوکورو» در سالهای اخیر نوشته شده و بازتابی از دغدغههای معاصر دربارهٔ معنا، زمان، مرگ و تولد دوباره است.
خلاصه کتاب کوکورو
پیام اصلی کتاب بر محور مفهوم «کوکورو» میچرخد؛ واژهای ژاپنی که همزمان به قلب، ذهن، ذات و روح اشاره دارد و در فرهنگ ژاپنی، مرکز احساسات، خرد و انگیزههای انسانی تلقی میشود. بث کمپتون با روایت سفرهایش به ژاپن و مواجهه با آموزههای ذن، شینتو و سنتهای بومی، نشان میدهد که چگونه کوکورو میتواند راهنمایی برای زیستن آگاهانه، پذیرش فقدانها و یافتن معنا در لحظهٔ اکنون باشد. کتاب با تأمل بر دوازده اصل برای یک زندگی خوب، از جمله حضور در لحظه، ذهنآگاهی قلبی، پذیرش گذرا بودن، و اهمیت سکوت و فضا، خواننده را به بازاندیشی در ارزشهای فردی و جمعی دعوت میکند. کمپتون از تجربههای شخصی، سوگواری، مواجهه با مرگ عزیزان و بازگشت به ریشهها سخن میگوید و از طریق داستانهای واقعی، گفتوگو با استادان و مشاهدهٔ طبیعت، به اهمیت هماهنگی با کوکورو و مراقبت از آن میپردازد. کتاب تأکید دارد که زندگی خوب، نتیجهٔ جمعآوری پاسخهای قطعی نیست، بلکه حاصل پرسشگری، حضور و پذیرش ابهامهای زندگی است.
چرا باید کتاب کوکورو را خواند؟
این کتاب فرصتی برای آشنایی با حکمت ژاپنی و نگاهی متفاوت به زندگی روزمره فراهم میکند. «کوکورو» با ترکیب روایتهای شخصی، آموزههای سنتی و تأملات فلسفی، به خواننده کمک میکند تا معنای عمیقتری برای مفاهیمی مانند زمان، مرگ، سکوت و حضور بیابد. اثر حاضر نه تنها به معرفی یک مفهوم فرهنگی میپردازد، بلکه ابزارهایی برای مواجهه با بحرانهای فردی، سوگواری، و بازنگری در اولویتهای زندگی ارائه میدهد. مطالعهٔ این کتاب میتواند الهامبخش کسانی باشد که به دنبال آرامش، معنا و هماهنگی بیشتر با خود و جهان پیرامون هستند.
خواندن کتاب کوکورو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به فرهنگ و فلسفهٔ ژاپن، دوستداران خودشناسی و ذهنآگاهی، افرادی که با بحرانهای میانسالی، سوگواری یا پرسشهای معنایی روبهرو هستند و کسانی که به دنبال راههایی برای تجربهٔ زندگی عمیقتر و آگاهانهترند، مناسب است.
فهرست کتاب کوکورو
بخش اول: هاگوروسان (مواجهه با اکنون بر کوه بالسیاه) - فصل اول: زندگی؛ باز شدن طومار — به بررسی آغاز زندگی و اهمیت حضور در لحظه میپردازد. - فصل دوم: ذهنآگاهی قلبی؛ فقط گلآرایی کردن — دربارهٔ هماهنگی احساس و خرد در تصمیمگیریهای روزمره است. - فصل سوم: خاموشی؛ جایی که سکوت سخن میگوید — نقش سکوت و فضا در کشف معنا را بررسی میکند. - فصل چهارم: زمان؛ صدایی چون رعد — تأملی بر ماهیت زمان و حضور در اکنون. بخش دوم: گاسان (در سایهٔ مرگ بر کوه ماه) - فصل پنجم: میرایی؛ اینجا. نه اینجا — مواجهه با مرگ و گذرا بودن زندگی. - فصل ششم: سقوط؛ رها کردن، حمل شدن — دربارهٔ رها کردن وابستگیها و پذیرش تغییر. - فصل هفتم: رهایی؛ سفر سبک — جستوجوی آزادی درونی و سبکبالی. - فصل هشتم: پیری؛ لایههای زندگی — تأملی بر پیری و لایههای تجربهٔ انسانی. بخش سوم: یودونوسان (تولد دوباره بر کوه چشمهٔ مقدس) - فصل نهم: بازگشت؛ شدن آنچه هستیم — بازگشت به ذات و پذیرش خود. - فصل دهم: تغذیه؛ خوبی درون، خوبی بیرون — اهمیت مراقبت از خود و تغذیهٔ روح و بدن. - فصل یازدهم: تمام قد بودن؛ زمان آن اکنون است — دعوت به حضور کامل در زندگی. - فصل دوازدهم: هدفمند بودن؛ ما میتوانیم این روز را داشته باشیم — معنا و هدفمندی در زندگی روزمره. در پایان کتاب، ضمیمههایی دربارهٔ کالبد کوکورو، نکات سفر به ژاپن و یادداشتی دربارهٔ زبان ژاپنی آمده است.
بخشی از کتاب کوکورو
«کوکورو قلب هوشمند است که با استفاده از احساسات، حکمت ذاتی ما را منتقل میکند و به دنیای حاضر پاسخ میدهد. این منبع حکمت ذاتی ماست - حکمت عمیقی که در درون خود حمل میکنیم؛ که تحت تأثیر فشار اجتماعی، انتظار و نظرات دیگران نیست. کوکورو میتواند به ما کمک کند تا با حساسیت در روابط حرکت کنیم و با تصمیماتی که هر روز و هر لحظه میگیریم، مسیر زندگی راحت و آزادی را انتخاب کنیم. توانایی تشخیص حکمت کوکورو برای تجربهی آگاهانه و حسی جهان ضروری است. در طول سفر میانسالیام به درک دوازده اصل برای زندگی خوب، که توسط کوکورو اطلاعرسانی شده است، رسیدهام. با هم هریک از این اصول را در جای خود (یک مورد در هر فصل) بررسی خواهیم کرد. در برخی موارد، مستقیماً به اصل خواهیم پرداخت و در برخی مواقع به طور ضمنی در داستانهایی که به اشتراک میگذارم، وجود خواهد داشت. امیدوارم دربارهی هریک تأمل کنید، با صرف نظر از اینکه در چه مرحلهای از زندگیتان هستید، و اجازه دهید شما را به سمت پاسخهای خودتان هدایت کند.»