کتاب روایت دوگانه گلدونه خانم
معرفی کتاب روایت دوگانه گلدونه خانم
کتاب روایت دوگانه گلدونه خانم نوشتهٔ رضا فیاضی است. انتشارات نویسندگان آزاد این نمایشنامهٔ اقتباسی ایرانی را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب روایت دوگانه گلدونه خانم
کتاب روایت دوگانه گلدونه خانم برابر با یک نمایشنامهٔ ایرانی است. این نمایشنامه را رضا فیاضی با نگاهی به نمایشنامهٔ «گلدونه خانوم» به قلم «اسماعیل خلج» نوشته است. این اثر یک پرده و چهار شخصیت دارد. «ملاحت ساجدی» (یک بازیگر)، «جلال نیکتبار» (یک منتقد تئاتر)، «گلدونه (رُزی)» و یک مأمور، شخصیتهای این نمایشنامه را تشکیل دادهاند.
میدانیم که نمایشنامه متنی است که برای اجرا بر روی صحنه و یا هر مکان دیگری نوشته میشود. هر چند این قالب ادبی شباهتهایی به فیلمنامه، رمان و داستان دارد، شکل و فرم و رسانهای جداگانه و مستقل محسوب میشود. نخستین نمایشنامههای موجود از دوران باستان و یونان باقی ماندهاند. نمایشنامهها در ساختارها و شکلهای گوناگون نوشته میشوند، اما وجه اشتراک همهٔ آنها ارائهٔ نقشهٔ راهی به کارگردان و بازیگران برای اجرا است. بعضی از نمایشنامهها تنها برای خواندن نوشته میشوند؛ این دسته از متنهای نمایشی را کلوزِت (Closet) نامیدهاند. از مشهورترین نمایشنامهنویسهای غیرایرانی میتوان به «آیسخولوس»، «سوفوکل»، «اوریپید» (یونان باستان)، «شکسپیر»، «هارولد پینتر» (انگلستان)، «مولیر» (فرانسه)، «هنریک ایبسن» (نروژ)، «آگوست استریندبرگ» (سوئد)، «برتولت برشت» (آلمان)، «ساموئل بکت» (ایرلند) و «یوجین اونیل» (آمریکا) اشاره کرد. نام برخی از نمایشنامهنویسهای ایرانی نیز «بهرام بیضائی»، «عباس نعلبندیان»، «اکبر رادی»، «غلامحسین ساعدی»، «بهمن فُرسی»، «محسن یلفانی»، «نغمه ثمینی»، «محمد رضایی راد»، «محمد یعقوبی»، «محمد رحمانیان»، «علیرضا نادری» و «محمد چرمشیر» بوده است.
خواندن کتاب روایت دوگانه گلدونه خانم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات نمایشی ایران و قالب نمایشنامهٔ اقتباسی پیشنهاد میکنیم.
درباره رضا فیاضی
رضا فیاضی متولد ۱۳۳۲ در اهواز، بازیگر سینما و تئاتر و نویسندهای ایرانی است. او از سال ۱۳۵۵ فعالیت خود را در سینما و تلویزیون آغاز و شخصیتهای بسیاری را خلق کرد که از جملهٔ آنها میتوان به شخصیت «آقای جمالی» در مجموعهٔ تلویزیونی «زیزی گولو» اشاره کرد. او علاوهبر بازیگری، قلمی توانا و ذوقی سرشار در نوشتن داشته است. «روایتهای زنانه»، «الو... اینجا پدری به قتل رسیده»، «ت»، «مثل تئاتر»، «بازیگر و بانوی نیلوفر» از آثار مکتوب رضا فیاضی است.
حجم
۲۷۱٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۶۳ صفحه
حجم
۲۷۱٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۶۳ صفحه