دانلود و خرید کتاب راهنمای کامل ساخت فیلم کوتاه کلیفورد تورلو ترجمه فاطمه خسروی
تصویر جلد کتاب راهنمای کامل ساخت فیلم کوتاه

کتاب راهنمای کامل ساخت فیلم کوتاه

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب راهنمای کامل ساخت فیلم کوتاه

کتاب راهنمای کامل ساخت فیلم کوتاه نوشتهٔ کلیفورد تورلو و ترجمهٔ فاطمه خسروی است. انتشارات افراز این کتاب را منتشر کرده است. نویسنده در این اثر مراحل ساخت فیلم کوتاه از از فیلم‌نامه تا پردهٔ نمایش را شرح داده است.

درباره کتاب راهنمای کامل ساخت فیلم کوتاه

کتاب راهنمای کامل ساخت فیلم کوتاه (Making short films : the complete guide from script to screen) در شش بخش و ۲۵ فصل نگاشته شده است. نویسنده در بخش اول مقدمه‌ای از ساخت فیلم‌های کوتاه ارائه داده و از تاریخ مختصر فیلم کوتاه و مشاغلی که در این حوزه درگیر هستند، سخن گفته است. در بخش دوم وظایف فیلم‌نامه‌نویس، تیهه‌کننده، کارگردان، تدوینگر و مسئول امور مالی و پخش شرح داده شده است. در بخش سوم نکات مربوبط با آماده‌سازی فیلم کوتاه توضیح داده شده است. بخش چهارم حاوی دو مصاحبه با فیلم‌سازان مشهور است. بخش پنجم حاوی پنج فیلم‌نامه و همراه با بررسی آن‌هاست. در بخش پایانی که بخش ششم است، برخی نکات کاربردی یادآوری و شرح داده شده است. این کتاب شامل تحلیل متونی از پنج فیلم کوتاه می‌شود: یک فیلم مدرن فراواقع‌گرا، پاتوق ییلاقی، بیزاری از تکنولوژی برتر، کمدی با «نیک موران» به‌عنوان خلبان یک هواپیمای جنگی، و فیلم هیجان‌انگیز به سبک فیلم نوآر که اقتباسی است از یک داستان کوتاه.

نویسنده در این اثر بیان کرده است که برای هرکسی که امروز پا در این راه می‌گذارد، این سفر هرگز آسان‌تر نبوده است. دوربین‌ها کوچک‌تر، سبک‌تر، ارزان‌تر هستند و کار با آن‌ها راحت‌تر شده است. رایانه‌های خانگی و برنامه‌های مقدماتی برای مونتاژ، ساخت موسیقی و افزودن جلوه‌های ویژه به فیلم کافی هستند. فیلم‌ها برای پخش از طریق وبگاه‌های به اشتراک‌گذاری فیلم و گروهی از شرکت‌های فعال ارسال می‌شوند و برای هرکسی که خواهان نتیجهٔ نهایی‌اش است، دستگاه‌های پردازش نور دیجیتال، و پرتوافکن‌های سینمای خانگی ساخت توشیبا، اپسون و دیگر شرکت‌ها در دسترس است که می‌توانند اتاق نشیمن را به سینما تبدیل کنند. هرکسی می‌تواند این کار را انجام دهد.

خواندن کتاب راهنمای کامل ساخت فیلم کوتاه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به کارگردانان فیلم کوتاه و دانشجویان رشتهٔ سینما و علاقه‌مندان به فیلم‌سازی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب راهنمای کامل ساخت فیلم کوتاه

«هیچ‌یک از این پیشرفت‌ها چه از لحاظ سیاسی یا تکنیکی توجه دیگران را به اتحاد شوروی جلب نکرد. پیش از آن‌که جاروجنجال انقلاب کمونیست آرام گیرد، مدرسهٔ فیلم مسکو در سال ۱۹۱۹ تا به این زمان محیط بحث و تجربهٔ روشنفکرانه بود. لنین که به پاریس تبعید شده بود از این‌که فیلم می‌تواند جماعت‌هایی را آموزش دهد، آگاهی داشت و شخصاً در این موضوع دخالت کرد تا نمایش وسیع فیلم تعصب (۱۹۱۶) دی. دبلیو.گریفیث را تضمین کند، چهار داستان به‌هم‌پیوسته که تعصب سراسر دوره‌ها و به اوج رسیدن در مسابقهٔ بین ماشین و قطار را نشان می‌دهد.

نیویورکر فیلم تعصب را چنین توصیف کرد «شاید بهترین فیلمی است که تابه‌حال ساخته شده است،» و در مسکو و مدارس فیلم سراسر اروپا برای قابلیتش موردبررسی قرار گرفته است، چراکه در این فیلم به‌واسطهٔ میانبر ماهرانهٔ تصاویر عکس‌العمل‌های قوی استنباط می‌شود. گریفیث بر این باور بود هیچ ضرورتی ندارد که فیلم از دیدگاه تماشاچی به نمایش درآید. او دوربینش را در آزمایش عمق میدان دید به روش خاصی درست کرد و به این موضوع پی برد که الحاق نماهای واکنشی هیجان را افزایش داده است. درنتیجه گریفیث در تدوین نشان داده بود که نتیجهٔ احساسی باارزش‌تر از مجموع مضمون بصری است. او مانند سیسیل ب. دومیل «آغازی برای استدلال عکس» بود.

گریفیث در سال ۱۹۰۸ ساخت فیلم کوتاه را آغاز کرد و مفهوم ستاره را خلق کرد و در هر جنبه از تکنیک فیلم پیشگام بود. فرانک کاپرا چنین توضیح داد، «پس از گریفیث هیچ پیشرفت خاصی در هنر کارگردانی فیلم وجود نداشته است»، و هدا هوپر، منتقد سینما یادآور شد، «هیچ‌کس رد پای گریفیث را دنبال نکرد و جایش را نگرفته است.»

تملق از مسکو در قالب تقلید آمد: زمانی‌که فیلم‌سازی در روسیه رو به رشد بود، دو فیلم حماسی گریفیث، تعصب و تولد یک ملت (۱۹۱۵) الگوهایی برای حرفهٔ کارگردان شدند. چیزی که گریفیث طرح‌ریزی کرد آداب آماده‌سازی یک فیلمنامه برای فیلم‌برداری بود تا نماهای اصلی را از موقعیت ایده‌آل دوربین طراحی کند و کنش را در هر صحنه نمایش دهد. هر نمایی که صحنه را کامل می‌کند به نمای اصلی بازمی‌گردد. او شیوهٔ بی‌نظیر سینما را اختراع کرده بود و عناصر اساسی برای تدوین عوامل متعدد در سکانس‌های متقاعدکننده را ایجاد کرد.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۶۷۳٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۳۹۲ صفحه

حجم

۶۷۳٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۳۹۲ صفحه

قیمت:
۲۷۵,۰۰۰
تومان