کتاب ستاره بلند شرق
معرفی کتاب ستاره بلند شرق
کتاب «ستاره بلند شرق» نوشتۀ لیلا نوری حسینی است و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب ستاره بلند شرق
اقبال لاهوری در سال ۱۲۵۶ هجری شمسی در ایالت پنجاب متولد شد. او در رشتۀ فلسفۀ دانشگاه لاهور تحصیل کرد و مدتی در همین دانشگاه به تدریس فلسفه و تاریخ پرداخت. اقبال پس از این دوره برای ادامه تحصیل به اروپا رفت و در دانشگاه کمبریج فلسفه خواند و در همین زمان با ادوارد براون و رینولد نیکلسون آشنا شد. اقبال لاهوری دورۀ دکترای خود را در دانشگاه مونیخ گذراند و عنوان رسالۀ دکتری او سیری در فلسفه ایران بود.
علامه اقبال لاهوری در زمانهای زندگی میکرد که بیشتر کشورهای اسلامی تحت استعمار بودند. مسلمانان در اثر تشتت و تفرقه و فساد حاکمانشان، از جانب بیگانگان مورد هتک حرمت قرار گرفته و عزت و کرامت انسانیشان زیر پا گذاشته میشد. اقبال متفکر مسلمانی بود که با الهام از آموزههای قرآنی، آرزوی اصلاح اوضاع مسلمانان جهان را در ذهن میپروراند.
او در رشتههای مختلفی همچون فلسفه، حقوق، الهیات، علوم سیاسی، ادبیات فارسی و... تخصص داشت. دلبستگی و تسلط او به فرهنگ و ادبیات فارسی او را بر آن داشت که هزاران بیت شعر با مضامین غنی اخلاقی و حکمی به زبان فارسی بسراید. گنجینه اشعار او نزد دوستداران ادبیات فارسی از جایگاه ویژهای برخوردار است. ازآنجاییکه جوهرۀ تفکر اقبال از جنس همان تفکری بود که چندین سال بعد مبنای حرکت انقلابی مردم ایران و سپس شکلگیری حرکت عظیم بیداری اسلامی میان مسلمانان کشورهای منطقۀ غرب آسیا گردید، آشنایی با این اندیشمند مسلمان و علاقهمند به فرهنگ و ادب فارسی برای جوانان ضروری است.
کتاب ستاره بلند شرق در ۲ فصل تنظیم شده است. فصل اول به زندگی و آثار اقبال لاهوری میپردازد و فصل دوم بررسی آرا و اندیشههای علامه اقبال لاهوری است. فلسفه خودی، اقبال و بیداری اسلامی، فرهنگ و ادبیات ایران، پیامبر و اهل بیت (ع) در شعر اقبال و زن از نگاه اقبال از مباحثی هستند که در فصل دوم به آنها پرداخته شده است. کتاب ستاره بلند شرق یکی از موضوعات طرح «تاریخ انقلاب اسلامی به زبان ساده» است که در مرکز اسناد انقلاب اسلامی و به عنوان «دانستنیهای انقلاب اسلامی برای جوانان» تهیه و تدوین شده است.
خواندن کتاب ستاره بلند شرق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران زندگینامه و علاقهمندان به تاریخ معاصر ایران پیشنهاد می کنیم.
حجم
۹۱۸٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۱۲۴ صفحه
حجم
۹۱۸٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۱۲۴ صفحه