کتاب خاطرات اسدالله تجریشی
معرفی کتاب خاطرات اسدالله تجریشی
کتاب خاطرات اسدالله تجریشی نوشتۀ شاهین رضایی در انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است.
درباره کتاب خاطرات اسدالله تجریشی
کتاب خاطرات اسدالله تجریشی جزوی از طرح تدوین تاریخ انقلاب اسلامی در مرکز اسناد انقلاب است و خاطرات یکی از مبارزان انقلابی را روایت میکند.
اسدالله تجریشی از جمله مبارزان پیش از انقلاب است که در اوایل دهۀ ۱۳۵۰ به «سازمان مجاهدین خلق ایران» پیوست و بهعنوان واسطه میان روحانیت و این سازمان فعالیت کرد. بهدنبال تغییر ایدئولوژی بخشی از اعضای سازمان و گرایش آنان به مارکسیسم، تجریشی در مقابل این جریان ایستاد. بخشی از این خاطرات مربوط به تلاشهایی است که برای متقاعد کردن او به تغییر جهانبینی در آن دوره انجام شد. تجریشی در آبان ۱۳۵۴ دستگیر و زندانی شد و خاطرات او از دستگیری، بازجویی و محیط زندان بخش دیگری از محتوای کتاب است. با اوج گرفتن انقلاب اسلامی، تجریشی که به حبس ابد محکوم شده بود، از زندان رهایی یافت. کتاب خاطرات اسدالله تجریشی بهدلیل همکاری او با بسیاری از مبارزان دهههای ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ در ایران و همچنین آشنایی و ارتباط او با روحانیهای سرشناسی چون آیتالله لاهوتی در آن دوره، خواندنی است.
خواندن کتاب خاطرات اسدالله تجریشی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای خاطرات و زندگینامه و نیز تاریخ معاصر ایران بهویژه تاریخ انقلاب اسلامی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب خاطرات اسدالله تجریشی
«پس از آشنایی با سازمان مجاهدین خلق به عضویت این گروه درآمده و واسطهی میان روحانیت و سازمان مجاهدین خلق میشود و از ایشان بخشی از وجوهات مردمی را از طریق روحانیت به سازمان تحویل میدارد تا مبارزات مسلحانه شتاب بیشتری یابد از اینرو درصدد برنامهریزی جهت انتقال سلاح به سازمان برمیآید. و در ادامهی مبارزه با تیزبینی خود در نقش حلقهی ارتباطی روحانیت و سازمان و هوشیاری خدادادی، انحرافات سازمان را درک نموده و آن را برنمیتابد و بر عقاید خود ثابتقدم میماند. با دستگیری یکی از اعضای اصلی سازمان مجاهدین وحید افراخته که تغییر ایدئولوژی داده و مارکسیست میشود، نام تمامی افراد و رابطها توسط وی افشا میشود و در همین رابطه اسدالله تجریشی نیز دستگیر میشود. ایشان انواع شکنجهها را در بازجویی و زندان تحمل نموده و لب باز نمیکند تا اینکه بعد از یک سال در بیدادگاه ستمشاهی طی یک محاکمهی تشریفاتی به جرم اقدام علیه امنیت کشور و براندازی نظام سلطنتی به حبس ابد محکوم میشود. با پیروزی انقلاب اسلامی، به همراه باقیمانده مبارزان از بند طاغوت رهایی یافته و همراه خیل مردم سلحشور و خداجوی ایران به فعالیت در ارگانهای انقلابی جهت تحقق اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی مشغول میشود. و تا سالها همچنان ادامه مییابد ولی بعدها دنبال تغییراتی که به مرور رخ داده بود. و فضای سیاسی و... کشور را به سمتی و سویی دیگر سوق داده بود از فعالیت کنارهگیری نمود. و مشغول مطالعه و عبادت میگردد.»
حجم
۵٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۳۶ صفحه
حجم
۵٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۳۶ صفحه