کتاب حزب ایران
معرفی کتاب حزب ایران
کتاب الکترونیکی حزب ایران نوشتۀ مسعود کوهستانینژاد است و انتشارات شیرازه کتاب ما آن را منتشر کرده است. کتاب حزب ایران، به معرفی این حزب میپردازد که در مقاطع تاریخی ایران اثرگذار بوده است.
درباره کتاب حزب ایران
حزب ایران یکی از احزاب ملیگرا، جمهوریخواه با اندیشه سوسیال دموکرات و از احزاب تشکیل دهنده جبهه ملی ایران است. حزب ایران که اسناد و گزارشهای این مجموعه به معرفی و شناسایی آن اختصاص دارد در دو مقطع مهّم از تاریخ معاصر ایران صاحب نقش و تأثیر بودهاست. یکی سالهای مقارن با پایان جنگ دوم جهانی که با پیشآمد بحران آذربایجان ایران در وضعیت دشواری قرار گرفت و دیگری سالهای نهضت ملّی شدن صنعت نفت که در خلال آنها نیز حزب ایران بیش از پیش نقشی تعیین کننده ایفا کرد.
در سال ۱۳۲۲ پس از اینکه کانون مهندسین توانست با حمایت از مهندس فریور در مجلس یک نماینده کسب کند انگیزه ایجاد حزب در این گروه ایجاد گردید که در نهایت در سال بعد توسط بنیانگذاران این مجموعه تبدیل به یک حزب ملیگرا با ایدئولوژی سوسیال دموکرات شد. حزب ایران در ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۳۲۳ رسماً فعالیتهای خود را شروع کرد. حزب ایران در دورههای مختلف با احزاب گوناگون یمانند خداپرستان سوسیالیست، حزب میهن پرستان ادغام شده و در برخی از موارد احزاب مانند ایران نوین از این حزب جدا شدهاند. همچنین حزب ایران از احزاب تشکیل دهنده جبهه ملی ایران در سال ۱۳۲۸ میباشد.
خواندن کتاب حزب ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای کسانی که به تاریخ سیاسی ایران علاقه دارند مناسب است.
بخشی از کتاب حزب ایران
«نقطۀ عطف شروع روند ائتلاف دو حزب ایران و توده، به نوبهخود نکته در خور توجهی است که شاید کلید بررسی بیشتر آن از لحاظ روشنتر شدن زمینهها و چگونگی تشکیل حزب ایران مفید باشد. ابتدا بپردازیم به شرح ماجرای این ائتلاف پر سروصدا.
با شروع سال ۱۳۲۵ مذاکرانی بین کانون مهندسین با شورای مرکزی سندکای مهندسین و کارکنان فنی ایران در خصوص ائتلاف انجام شد. در مورد چگونگی تشکیل کانون مهندسین قبلاً مطالبی خاطر نشان گردید. سندیکای مهندسین و کارکنان فنی را میتوان به نوعس بخش منشعب از کانون مهندسین ذکر کرد. انشعابیونی که ویژگی و خصلت اصلی آنان تمایل و وابستگی آشکار به حزب توده بود. انجام مذاکرات ائتلاف، با همراهی و همکاری حزب ایران، حزت توده و شورای متحده مرکزی اتحادیههای کارگران و زحمتکشان ایران روبرو شد. در نهایت پنج تشکیلات مورد بحث با صدور اعلامیهای در اواخر اردیبهشت ۱۳۲۵ تشکیل جبهه حمایت از صنایع داخلی را اعلام کردند....»
حجم
۶٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۴۲۲ صفحه
حجم
۶٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۴۲۲ صفحه