دانلود و خرید کتاب هزار توی کار خانگی نجمه واحدی
تصویر جلد کتاب هزار توی کار خانگی

کتاب هزار توی کار خانگی

نویسنده:نجمه واحدی
ویراستار:آزاده رادنژاد
دسته‌بندی:
امتیاز:
۵.۰از ۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب هزار توی کار خانگی

کتاب هزار توی کار خانگی نوشتهٔ نجمه واحدی و آزاده رادنژاد است. انتشارات آموزه این کتاب را منتشر کرده است. چگونه مسیر تفاهم و آسایش را در میان کارهای بی‌پایان خانه پیدا کنیم؟

درباره کتاب هزار توی کار خانگی

چگونه مسیر تفاهم و آسایش را در میان کارهای بی‌پایان خانه پیدا کنیم؟ کتاب هزارتوی کار خانگی کوشیده است به چنین پرسشی پاسخ بدهد. این کتاب حاوی مطالعه‌ای دقیق و جامع در زمینهٔ کار خانگی است و از منظری علمی و تجربی به این موضوع پرداخته است. این اثر با هدف پرداختن به ابعاد مختلف کار خانگی و ارزش‌گذاری بر آن، نگاهی عمیق به کارهای روزمره‌ای دارد که اغلب از سوی جامعه و حتی خود افراد نادیده گرفته می‌شود. نجمه واحدی در این اثر به سه پرسش اساسی درمورد کار خانگی پاسخ داده است؛ هدف از انجام کار خانگی چیست؟ کار خانگی شامل چه کارهایی می‌شود؟ کار خانگی را چطور و چگونه می‌توان انجام داد؟ او با بررسی این سؤالات به شناخت و تبیین جایگاه و اهمیت کار خانگی در زندگی روزمره پرداخته است. این کتاب از طریق مصاحبه‌ها و تجارب زنان مشغول به کار خانگی، به تجزیه‌وتحلیل واقعیت‌های این نوع کار می‌پردازد. نجمه واحدی نشان داده است که چگونه کار خانگی که اغلب به‌عنوان بخشی از وظایف روزمره و بدیهی تلقی می‌شود، شامل مجموعه‌ای از کارهای متنوع و گاه پیچیده است؛ همچنین به بررسی روش‌ها و تکنیک‌های مختلف برای انجام کار خانگی پرداخته شده است. نویسنده به خوانندگان کمک می‌کند تا با دیدی متفاوت به کار خانگی نگاه کنند و روش‌هایی سازگار با زندگی مدرن برای انجام آن را کشف کنند. این کتاب علاوه‌بر ارائهٔ اطلاعات عملی و مفید، به بحث‌های فلسفی و اجتماعی مربوط به کار خانگی می‌پردازد. نویسنده به این پرسش پاسخ می‌دهد که چرا کار خانگی باید مورد قدردانی و توجه بیشتری قرار گیرد و چه تأثیراتی بر سلامت روانی و کیفیت زندگی افراد دارد. کتاب هزار توی کار خانگی را یک منبع جامع و غنی برای کسانی دانسته‌اند که به‌دنبال درک عمیق‌تری از کار خانگی هستند و می‌خواهند به این فعالیت‌های روزمره به‌شکلی جدید و آگاهانه نگاه کنند.

خواندن کتاب هزار توی کار خانگی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دانشجویان، پژوهشگران و افرادی که به موضوعات مربوط به کار خانگی و تأثیرات آن بر زندگی علاقه‌مندند، پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب هزار توی کار خانگی

«هنجارهای اجتماعی و کلیشه‌های جنسیتی که فشارهای اجتماعی را سبب می‌شوند، ممکن است بر بسیاری از این شرایط اثر بگذارند. برای توضیح بیشتر، موردی از پاسخ‌های مصاحبه‌شوندگان را بررسی می‌کنیم. میترا، که دامپزشک است در پاسخ به پرسش اول ضمن طرح چالش‌های متعدد خود برای مشکل «چی بپزم» می‌گوید: «نکتهٔ جالب این است که همسر من سال‌های زیادی تنها زندگی کرده و مهارت آشپزی‌اش تقریباً هم‌سطح من است ولی معمولاً آشپزی را یکی دو بار در ماه به‌طور تفریحی انجام می‌دهد و تصاویری از آن را هم در گروه خانوادگی می‌گذارد که بیایید ببینید چه کرده‌ام و همه فکر می‌کنند همسرم بیشتر از من آشپزی می‌کند». طبق پاسخ میترا فرایندی که همسر او برای «پخت غذا» طی می‌کند با او متفاوت است. پاسخ‌های دیگر میترا نشان می‌دهد که او برای تولید غذا موارد متعددی را در نظر می‌گیرد؛ از خرید مواد غذایی گرفته ـــ که با توجه به دوری از فروشگاه مشکلات خود را دارد ـــ تا مقدار غذایی که گاهی باید به اندازهٔ چند وعده باشد و حتی مدیریت مواد غذایی داخل یخچال برای کاهش دورریز مواد غذایی. علاوه‌براین، مناسبات دیگری نیز در پس انجام کار خانگی وجود دارد که در نگاه اول شاید به چشم ما نیاید؛ مثلاً میترا از اینکه همه فکر می‌کنند همسرش بیشتر آشپزی می‌کند خشنود نیست. توان و قوایی که همسر میترا صرف «تولید غذا» می‌کند، که با تأیید و تحسین دیگران پس از به نمایش گذاشتن غذا همراه می‌شود، فرایندی متفاوت است با آنچه خود میترا از «تولید غذا» در هر وعدهٔ غذایی تجربه می‌کند. درواقع پخت غذا برای همسر میترا نوعی سرگرمی است و او با تأیید و تشویق دیگران برای انجام این کار پاداشی پیش‌روی خود می‌بیند و چه‌بسا با هیچ فشار روانی برای انجام این کار روبه‌رو نیست، اما میترا که همیشه وظیفهٔ پخت‌وپز را بر عهده دارد نه تنها تشویق و تأییدی نمی‌بیند، بلکه از احتمال نادیده گرفته شدن زحماتش به واسطهٔ به نمایش درآمدن آشپزی همسرش در گروه خانوادگی آزرده هم می‌شود. ضمن اینکه چه‌بسا همسر میترا برای پخت غذا به همهٔ آنچه میترا به آن فکر می‌کند ـــ از مقدار غذایی که می‌پزد گرفته تا مصرف کردن محتویاتِ در حال انقضای یخچال ـــ فکر نمی‌کند.»

Farib96
۱۴۰۳/۰۱/۱۱

من نسخهٔ کاغذی رو خوندم، و فوق‌العاده‌ست. واقعاً هزارتو رو برات باز و شفاف می‌کنه. هزارتویی که هر کسی که مسئول کار خانگیه تو زندگیش یه بار و گاهی هر روز حس گم شدن درونشو داشته. دسته‌بندی‌ها، تجربه‌ها، پرسش‌ها و پیشنهادها

- بیشتر
نادیده گرفتن آن سنگریزه از رنج قدم برداشتن زنان کم نمی‌کند. اگر به‌دنبال ساختن دنیایی برابر هستیم آن سنگریزه را نادیده نگیریم؛ بایستیم و برای آن فکری کنیم. و اگر ما آن کسانی هستیم که سنگریزه‌ای در کفشمان نداریم، قدم‌هایمان را به قدم‌های زنان نزدیک کنیم، رنجشان را باور کنیم، کنارشان بایستیم و اجازه دهیم دستشان را بر شانهٔ ما بگذارند، خم شوند و آن سنگریزه را از کفششان دربیاورند. خواهیم دید که همسفرانی پرشور را در کنار خود خواهیم داشت.
نسرین نیکبخت
تبعیض و نابرابری همان سنگریزهٔ کوچک است. کسانی که در مسیر زندگی خود گرفتار تبعیض‌ها و نابرابری هستند، هرچقدر گام‌های خود را استوار بردارند و در طی مسیر ثابت‌قدم و بااراده پیش بروند، اما آن سنگریزهٔ کوچک آزارشان می‌دهد. آنها را خسته و درمانده می‌کند و مقصد را همیشه دور و رسیدن را شبیه رویایی ناممکن جلوه می‌دهد.
نسرین نیکبخت
«من خیلی کاملگرا و وسواسی هستم، طوری‌که مثلاً موقع تمیز کردن پنجره از یک لکه خیلی کوچک هم نمی‌گذرم و کلی باید روی تمیزی همه‌چیز وقت بگذارم. روزی کسی به من گفت قانونی وجود دارد که هشتاد درصد کار در بیست درصد از زمان انجام می‌شود و برای بیست درصد بقیهٔ کار، آدم باید هشتاد درصد وقت بگذارد. کسی که این حرف را زد استاد دانشکده‌ای خصوصی در آلمان است. وقتی این حرف را زد تلنگر عجیبی خوردم. او گفت وقتی هشتاد درصد کار انجام شده دیگر رهایش کن و برو سراغ کار بعدی. الان سرعت کار کردنم دو برابر قبل شده و هم خودم دیگر اذیت نمی‌شوم و هم دیگران.»
نسرین نیکبخت
کارهای دیگری که لذت‌بخش‌تر است و برای سلامتی‌ام مفید است بیشتر وقت بگذارم. چه می‌شود مگر؟ همیشه که نباید خانه مرتب باشد. چون اگر بخواهی هر روز به‌طور مرتب و کامل کار کنی و زمان را صرف تمیز کردن خانه کنی روح و جسم واقعاً خسته و فرسوده می‌شود
نسرین نیکبخت
علاوه بر آموزش، موارد دیگری نیز هستند که شکل‌های مختلفی از مقاومت را برای مدیریت بهتر کار خانگی نشان می‌دهند. تقسیم کار، برنامه‌ریزی و تعیین حد و مرز برای زمان کار خانگی، سبک زندگی، ترفندهای ساده برای راحت‌تر کردن کار خانگی و گرفتن دستمزد از مواردی‌اند که در ادامه به آنها خواهم پرداخت.
نسرین نیکبخت
سیلویا فدریچی، فعال و اندیشمند آمریکایی، دربارهٔ کار خانگی اثبات این مدعا را که «ما زنان هم می‌توانیم مانند مردان کار کنیم» ساده‌انگارانه می‌خواند چرا که به گفتهٔ او «ما مدت‌ها پیش متوجه شده‌ایم که لباس سرهمی کارگری در مقایسه با پیشبند خانه‌داری قدرتمان را بیشتر نمی‌کند، بلکه حتی از قدرتمان می‌کاهد، زیرا مجبور می‌شویم هر دو لباس را بپوشیم و حتی زمان و انرژی کمتری هم برای مبارزه علیه‌شان داریم»۱۹.
نسرین نیکبخت
آنچه هر شکلی از خشونت خانگی را آزاردهنده و خطرناک می‌کند، این باور درونی و پنهان فرد خشونت‌دیده است که «این اتفاق فقط برای من رخ می‌دهد». حل کردن یک مشکل شخصی، فرایندی بسیار پیچیده‌تر از یک مسئلهٔ اجتماعی است که صاحب‌نظران مختلف می‌توانند برای حل آن راهکاری ارائه دهند و متخصصانی وارد میدان شوند و علل آن را ریشه‌یابی کنند و برای حل آن برنامه‌ای ارائه دهند.
نسرین نیکبخت
دومین فایدهٔ اساسی ازدواج از دید بکر «تولید کالاهای عمومی خانگی» است. کالاهایی که بهره‌مندی یک نفر از آنها، بهره‌مندی دیگران را محدود نمی‌کند. برای مثال از یک خانهٔ مرتب، یا ملحفه‌های تمیز یا پرده‌های شسته شده، بیش از یک نفر هم می‌توانند بهره ببرند.
نسرین نیکبخت
خشونت عاطفی به رفتارهایی گفته می‌شود مانند نادیده گرفته شدن و بی‌توجهی، تحقیر و آزار کلامی، سرزنش کردن و ایجاد حس شرم، تهدید و ترساندن، منزوی کردن و کنترلگری، انتقاد و عیب‌جویی مداوم، فرمان دادن و تعیین تکلیف کردن
نسرین نیکبخت
این حرف‌های سما در مورد بدغذایی پدر و خشنودی مادر از نبودن پدر نمونه‌ای است که نشان می‌دهد برخی از زنان در فرایند انجام کار خانگی به جایی می‌رسند که از نبود عضوی از خانواده احساس رضایت می‌کنند؛ «حضور» کسانی که در خانه ایراد می‌گیرند و در انجام کارها مزاحمت ایجاد می‌کنند و به اصطلاح کار می‌تراشند از کنندهٔ کار خانگی انرژی روحی و روانی می‌گیرد و سختی کار را بیشتر می‌کند.
نسرین نیکبخت
«قسمت بد قصه اینجاست که همان‌هایی که برایشان وقت گذاشتی و سعی کردی راضی‌شان کنی اکثر اوقات راضی نمی‌شوند و می‌گویند کاش چیز دیگری پخته بودی ولی خودشان هم نمی‌دانند چه! این‌جوری خستگی به تن آدم می‌ماند.»
نسرین نیکبخت
گیتی: «زمان دلپذیر من موقعی است که دارم آشپزی می‌کنم و یار کمکم می‌کند یا حتی می‌نشیند در آشپزخانه و در حال آشپزی با هم بحث‌های درست و حسابی و جان‌دار می‌کنیم.»
نسرین نیکبخت
«در یک آخر هفته فهرست غذا و فهرست خرید سه هفته بعد را می‌نویسم و طبق آن پیش می‌روم. حدوداً یک نصف روز تعطیل را صرفش می‌کنم ولی ارزشش را دارد.»
نسرین نیکبخت
می‌توانیم با دقت در نحوهٔ انجام کارهای خانگی و با تغییر برخی شیوه‌ها جلوی آسیب‌های جسمانی آن را بگیریم؟
نسرین نیکبخت
وقتی شما مشغول انجام کاری هستید که انرژی جسمی لازم برای انجام آن را دارید، توان ذهنی و فکری لازم را هم برای چگونگی انجامش دارید، اما عاملی مثل بی‌تفاوتی دیگران انگیزهٔ شما را برای انجام آن کمرنگ می‌کند یا عاملی مثل انزجار از کار خانگی احساس بدی به شما منتقل می‌کند، بهتر درمی‌یابید که کار خانگی یک کار عاطفی است و نیازمند توان معنوی.
نسرین نیکبخت
برای انجام کارها افزون بر توان جسمی، به توان ذهنی و هوش و مهارت هم نیاز داریم. امکان‌هایی مانند استقلال عمل داشتن، امکان برنامه‌ریزی و تنظیم وقت، یا پیدا کردن مهارت و آموزش دیدن، پیوند مستقیمی با این شکل از توان و نیرو دارند.
نسرین نیکبخت
«تنها آرزویم این است که خستگی‌ها و مریضی‌هایم به‌رسمیت شناخته شود. وقتی تو یک زنی و مسئول کارهای خانه هیچ‌وقت نمی‌توانی خسته باشی، مریض باشی یا حوصله نداشته باشی. اگر این حق برای من به‌رسمیت شناخته می‌شد خیلی حس خوبی پیدا می‌کردم.»
نسرین نیکبخت
انجام کارهای خانگی ـــ ازآنجاکه عموماً با کار عاطفی گره خورده است ـــ معمولاً به انگیزه و توان معنوی نیاز دارد و همین ویژگی برون‌سپاری آن را سخت می‌کند. تجربهٔ زنانی که بعضاً در این فصل نقل خواهد شد نشان می‌دهد که اگر زنان از توان معنوی خود کمک نگیرند، از پس انجام هر روزهٔ کارخانگی برنخواهند آمد.
نسرین نیکبخت
انجام کارهای خانگی ـــ ازآنجاکه عموماً با کار عاطفی گره خورده است ـــ معمولاً به انگیزه و توان معنوی نیاز دارد و همین ویژگی برون‌سپاری آن را سخت می‌کند.
نسرین نیکبخت
کار خانگی از جنس کار عاطفی نیز هست. مادر خانه‌داری را در نظر بگیرید که متوجه می‌شود فرزند محصلش فردا آزمونی در پیش دارد. او با توجه به نیاز فرزند نوجوانش که برای مطالعهٔ درس نیاز بیشتری به تمرکز دارد تصمیم می‌گیرد از رفت‌وروب خانه صرف‌نظر کند؛ ازطرف‌دیگر با توجه به ذائقهٔ غذایی خانواده‌اش و اینکه چه روزی از هفته است عصرانه‌ای مقوی و خوشمزه آماده می‌کند که در یک شب بلند زمستانی خاطره‌ای شیرین برای خانواده‌اش ساخته باشد و علاوه بر آن کاری روحیه‌بخش برای فرزندش کرده باشد. در واقع او خود را درگیر احوالات شخصی اعضای خانه می‌کند و بعد از تشخیص نیاز عاطفی فرزندش، برای پاسخ دادن به این نیازها تصمیماتی می‌گیرد و آنها را اجرا می‌کند. این مادر مشغول انجام «کار عاطفی» است.
نسرین نیکبخت

حجم

۳۶۴٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۳۰۴ صفحه

حجم

۳۶۴٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۳۰۴ صفحه

قیمت:
۲۳۰,۰۰۰
۲۰۷,۰۰۰
۱۰%
تومان