کتاب جاذبه های سیستان و بلوچستان
معرفی کتاب جاذبه های سیستان و بلوچستان
کتاب «جاذبه های سیستان و بلوچستان» نوشتۀ س. صداقت است و انتشارات ۳۶۰ درجه آن را منتشر کرده است. این کتاب به معرفی استان سیستان و بلوچستان میپردازد.
درباره کتاب جاذبه های سیستان و بلوچستان
استان سیستان و بلوچستان، پهناورترین استان کشور، سرزمین کهن و بکری است که ناشناختههای بسیاری در آن وجود دارد. زاهدان، زابل، چابهار، ایرانشهر، خاش، سراوان و نیکشهر شهرستانهای این استان به شمار میروند که در کتاب جاذبههای سیستان و بلوچستان معرفی خواهند شد. در اسناد تاریخی نام این استان مکا بوده است و درگذشته به آن نیمروز هم گفته میشد. زاهدان مرکز این استان است.
کتاب جاذبههای سیستان و بلوچستان ابتدا شهرهای مهم این استان را معرفی میکند و سپس جاذبههای آن شهرها، فرهنگ، دین و آدابورسوم را توضیح میدهد. برای مثال در شهر زاهدان مکانهای معروفی مانند مسجد زرنج، مسجدشاه علی، خانۀ ابویی، کاروانسرای نصرتآباد و بازار رسولی گردشگران را جذب میکند.
بخش بعدی کتاب جاذبههای سیستان و بلوچستان به معرفی سوغات و صنایعدستی این استان میپردازد که عبارت است از: سوزندوزی، خامهدوزی، پریوار دوزی، سیاه دوزی، سکه دوزی، آینهدوزی، حصیربافی، خولک بافی، سفالگری، جواهرات، دودنی بافی، قالیبافی، گلیمبافی، چادر بافی، پلاسبافی، نمدمالی، سفره بافی، خراطی و لنجسازی. کتاب همچنین چند مورد غذاهای سیستان و بلوچستان را نیز معرفی میکند: کشک زرد، اوجیزک، آبگوشت زابلی، چنگال، تنورچه، دوغ پا، دوغ برک، املت سوزی، تباهگ و لنجو.
خواندن کتاب جاذبه های سیستان و بلوچستان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به علاقه مندان به ایرانشناسی و دوستداران سیستان و بلوچستان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب جاذبه های سیستان و بلوچستان
«زاهدان یکی از شهرهای تاریخی و مرکز استان سیستان و بلوچستان است که کمتر موردتوجه بازدیدکنندگان قرار میگیرد. زاهدان در ناحیۀ شمالی سیستان و بلوچستان قرار گرفته است. این شهر از طریق راه زمینی از سمت شمال به مشهد و از سمت جنوب به چابهار مرتبط شده است همچنین دارای ایستگاه راهآهن و فرودگاه بینالمللی است. آبوهوای زاهدان گرم و خشک است و در فصل تابستان روزهایی بهشدت گرم و شبهایی خنک دارد. آمار بارش برف در زاهدان بسیار پایین است. اطراف زاهدان کوههای بسیار مهمی از جمله کوههای اشتران، انجیردان، جیکو، پیرخان و ملک سیاه قرار دارد. جمعیت زاهدان بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، حدود ۵۸۷۷۳۰ نفر اعلام شد و از نظر جمعیت، زاهدان دوازدهمین شهر پرجمعیت ایران است.»
حجم
۳۱۷٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۶۹ صفحه
حجم
۳۱۷٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۶۹ صفحه