دانلود و خرید کتاب ریخت شناسی پیکرک های انسانی عصر مفرغ سمیرا نصراصفهانی
تصویر جلد کتاب ریخت شناسی پیکرک های انسانی عصر مفرغ

کتاب ریخت شناسی پیکرک های انسانی عصر مفرغ

ویراستار:مهدی خرد
انتشارات:انتشارات هونر
دسته‌بندی:
امتیاز:
۵.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب ریخت شناسی پیکرک های انسانی عصر مفرغ

کتاب «ریخت شناسی پیکرک های انسانی عصر مفرغ» نوشتۀ سمیرا نصراصفهانی و علیرضا طاهری و ویراستۀ مهدی خرد است و انتشارات هونر آن را منتشر کرده است. این کتاب ریخت‌شناسی پیکرک‌های انسانی عصر مفرغ را در ایران باستان و آسیای میانه بررسی می‌کند.

درباره کتاب ریخت شناسی پیکرک های انسانی عصر مفرغ

پیکره‌سازی در تمدن‌های پیش از تاریخ یکی از راه‌های بیان نیازها،‌عقاید، و مذاهب بود. انسان با اعمال اغراق نمایی و تأکیدهایش بر روی پیکره‌ها خواسته‌های خود را اعلام می‌کرد. در عصر مفرغ هم همین قاعده پابرجا بود. در این دوره هنرمندان برای ساختن پیکرک‌ها متأثر از عصر سنگ و مس بودند اما بعدها پیکرک‌ها از حالت بدوی و تجریدی به واقع‌گرایی گرایش پیدا کردند.

بعد از کشف مفرغ، تجارت و تبادل کالا و جابه‌جایی گسترش پیدا کرد و ایران باستان و آسیای میانه از راه جادۀ خراسان با یکدیگر در تعامل فرهنگی و اقتصادی بودند و پیکرک‌ها از شمال غرب ایران به سراسر غرب، جنوب،‌مشرق و شمال شرقی راه پیدا کردند بنابراین وجوه مشترکی در پیکرک‌های ایران و آسیای میانه وجود دارد. این اشتراکات نشان‌دهندهٔ شباهت در نوع نگرش، عقاید و فرهنگ ایران باستان و آسیای میانه است.

کتاب ریخت‌شناسی پیکرک‌های انسانی عصر مفرغ در ایران باستان و آسیای میانه ابتدا محوطه‌های باستانی ایران در عصر مفرغ شناسایی شده است،‌ پس از آن محوطه‌های باستانی آسیای میانه در همین دوره مشخص می‌شود و در نهایت با جمع‌آوری اطلاعات و تصاویر موجود در منابع در مورد پیکره‌های انسانی،‌به معرفی و مقایسۀ آن‌ها از لحاظ ریخت‌شناسی پرداخته شده است. این کتاب،‌ راهنمای مفیدی برای تحقیقات پژوهشگران باستان‌شناسی،‌ جامعه‌شناسی، مردم‌شناسی و دوستداران تاریخ و هنر مجسمه‌سازی به شمار می‌آید.

خواندن کتاب ریخت شناسی پیکرک های انسانی عصر مفرغ را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به علاقه‌مندان به باستان‌شناسی، معه‌شناسی، مردم‌شناسی و دوستداران تاریخ و هنر مجسمه‌سازی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب ریخت شناسی پیکرک های انسانی عصر مفرغ

«آغاز هزارۀ سوم برای اغلب مناطق ایران نشان از روند تغییرات گستردۀ فرهنگی-اجتماعی دارد که اغلب آن را از نشانه‌های شروع دورۀ مفرغ اولیه به‌حساب می‌آورند. از اهم این تغییرات بر مبنای شواهد و مدارک باستان‌شناسی می‌توان به تغییرات فناورانه و بافت جمعیتی، ارتباطات تجاری فرامنطقه‌ای و شکل‌گیری نخستین جوامع مبتنی بر حکومت اشاره نمود. (مترجم و نیکنامی، ۱۳۹۰: ۳۶) نیز اختراع مفرغ موجب تکمیل روش ایجاد و تحصیل اشیا فلزی گردید و تقاضای مواد خام روزافزون شد. این سرچشمهٔ ثروت، ایران را یکی از مهم‌ترین تهیه‌کنندگان مس، قلع، سرب،‌چوب و سنگ در جمع ملل محسوب کرد (گیرشمن، ۱۳۷۲: ۶۴-۶۳). بعد از اینکه بشر آن زمان ذوب فلزات را فراگرفت توانست از تکنیک‌های قالب‌گیری نیز استفاده کند (آگنج: ۱۳۸۸: ۹۴).»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱۶٫۸ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۱۲۸ صفحه

حجم

۱۶٫۸ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۱۲۸ صفحه

قیمت:
۴۴,۸۰۰
تومان