معرفی و دانلود کتاب تاریخ پزشکی + خلاصه رایگان

۴.۰ امتیاز(از ۲ رأی)
لیزا یونت، رضا یاسائی

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

معرفی کتاب تاریخ پزشکی

کتاب تاریخ پزشکی نوشتهٔ لیزا یونت و ترجمهٔ رضا یاسائی است و گروه انتشاراتی ققنوس آن را منتشر کرده است. این کتاب از مجموعهٔ تاریخ جهان نشر ققنوس است.

درباره کتاب تاریخ پزشکی

از ابتدای آفرینش انسان درمانگران وجود داشته‌اند، یعنی انسان‌هایی که علاوه بر کسب و کار روزانه به درمان بیماران و مجروحین یا حداقل مراقبت از آن‌ها مشغول بوده‌اند. حدود چهارهزار سال پیش که انسان‌ها به زندگی اجتماعی و تقسیم کار روی آوردند، برخی از درمانگران کار خود را به عنوان شغلی مستقل پی گرفتند. این افراد به عنوان پزشک شناخته شدند و شغل آن‌ها پزشکی نام گرفت. با پیشرفت تحقیقات علمی در اروپا در قرون پانزدهم و شانزدهم؛ کشفیات دانشمندان در آزمایشگاه‌ها، بر میزان دانش و فن‌آوری انسان افزود و پزشکان توانستند از این دستاوردها در درمان بیماران استفاده کنند.

امروزه درمان، پزشکی و علم به هم مربوط‌اند ولی آن‌ها چندین قرن ارتباط چندانی با هم نداشتند. در اواخر قرون وسطی، هنگامی که تخصص پزشکی از اعتبار خاصی برخوردار شد، پزشکان دانشگاه‌دیده از سایر درمانگران روگردان شدند. مثلا آن‌ها بر این تأکید داشتند که جراحان و عطاران (داروسازان) باید از اعتبار کمتری نسبت به آنان برخوردار باشند. آن‌ها زنان و برخی گروه‌های دیگر را کاملا از پزشکی برحذر داشتند. به این ترتیب پزشکان جلوی کار این درمانگران را گرفتند و خود از دانش تجربی که آن‌ها ارائه می‌کردند، دوری جستند.

کتاب تاریخ پزشکی تلاش می‌کند به این علم در سرتاسر تاریخ بپردازد.

خواندن کتاب تاریخ پزشکی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

اگر به تاریخ علم پزشکی علاقه دارید این کتاب را حتما بخوانید.

بخشی از کتاب تاریخ پزشکی

«اکثر پزشکان در مقابل کشفیات علمی مقاومت می‌کردند. پزشکان اغلب فرضیات منسوخی را باور داشتند که در مدارس پزشکی آموخته بودند و دانشمندان از مدت‌ها قبل نادرستی آن‌ها را ثابت کرده بودند. مثلا، دانشمندان قرون شانزدهم، هفدهم و هجدهم اطلاعات بسیاری در مورد ساختمان بدن و نحوه کار آن به دست آوردند ولی کشفیات آن‌ها تا دهه‌ها و گاهی صدها سال بعد تأثیر اندکی بر طبابت گذاشت.

سرانجام، در قرن نوزدهم این رویه دگرگون شد. جراحان و داروسازان (متخصصین ساخت و فروش دارو) نسبت به گذشته به همکاری بیش‌تر با پزشکان پرداختند و اعتبار یافتند. در نیمه دوم این قرن، زنان از حق آموختن علم پزشکی برخوردار شدند. شاید از همه مهم‌تر آن بود که پزشکی اتحاد مستحکمی با علم پیدا کرد. پزشکان یا خود در آزمایشگاه‌ها به کار می‌پرداختند یا آن که از نزدیک مطالعات دیگران را دنبال می‌کردند. به همین دلیل، پیشرفت پزشکی که در قرون گذشته آهسته بود، ناگهان جهش پیدا کرد. پزشکان عامل واقعی بسیاری از بیماری‌ها را شناختند و نحوه پیشگیری از آن‌ها را آموختند. جراحان توانستند بدون ایجاد درد بیمارانشان را عمل کنند و خطر بروز عفونت‌های مهلک را بسیار پایین آورند.

این پیشرفت در قرن بیستم سرعت یافت. پزشکان و محققان به کمک هم روش‌هایی برای درمان بسیاری از بیماری‌های عفونی (بیماری‌هایی که توسط میکروارگانیسم‌هایی مثل باکتری‌ها و ویروس‌ها ایجاد می‌شوند) یافتند. آن‌ها همچنین در زمینه شناسایی، پیشگیری و درمان سایر بیماری‌ها مانند سرطان و بیماری قلبی گام‌هایی بلند برداشتند. آن‌ها همراه با بهبود شرایط زندگی اکثر مردم کشورهای توسعه‌یافته به کمک دولت‌ها و گروه‌های خصوصی آمدند تا از شیوع بیماری‌ها جلوگیری کنند. عمدتاً به دلیل این تلاش‌ها امید به زندگی مردم ایالات متحده در انتهای این قرن به ۷۶/۱ سال رسید، در حالی که صد سال قبل امید به زندگی ۴۷/۳ سال بود.»

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب تاریخ پزشکی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابتاریخ پزشکی
نسخۀ صوتیخرید کتاب صوتی تاریخ پزشکی

فواد اعظمی
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۴/۱۱/۲۴

چند نکته که من از این اثر یاد گرفتم: این کتاب رو تمام پزشکان باید بخوانند تا با روند پیشرفت علم پزشکی (از کجا شروع کردیم و به کجا رسیدیم) آشنا بشوند. اینکه چه اشخاصی متحمل چقدر مشقت و سختی...بیشتر

امیرمحمد اشرفی دهکردی
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۴/۰۲/۲۵

عالی عالی

بریده‌هایی از کتاب

lilprince☆
با این حال، معاینه بدن زنان بیمار برای پزشکان، که همیشه مرد بودند، چندان خوشایند نبود. بنابراین زنان از عروسک‌های کوچک چینی برای بیان مشکلاتشان استفاده می‌کردند. آنان نقاطی از بدن عروسک را که معادل قسمت‌های آزاردیده بدنشان بود، نشان می‌دادند.
جالینوس پزشک روم باستان که آثارش برای مدتی بیش از هزار سال مرجع اصلی پزشکی در اروپا بود به پزشکان گفت تا با تشریح یا کالبدشکافی انسان‌ها و حیوانات مُرده، در مورد ساختمان بدن بیاموزند
امیرمحمد اشرفی دهکردی
جالینوس بر این نکته تأکید داشت که پزشکان برای یادگیری طب، باید خود به مشاهده بپردازند و تنها به مطالعه کتب اکتفا نکنند.
lilprince☆
«بدن انسان مشابه سازی زهی است، که نبض‌های مختلف آکوردهای آن به شمار می‌روند. هماهنگی یا ناهماهنگی بدن را می‌توان با بررسی نبض تشخیص داد و این امر برای علم طب اساسی است
lilprince☆
روش او از کلمه واکسینا ــ نام لاتین آبله ــ گرفته شد و تحت عنوان واکسیناسیون شناخته شد.
lilprince☆
پاستور همچنین راه‌هایی برای پیشگیری از بعضی بیماری‌ها یافت. برای مثال در سال ۱۸۵۴ او ثابت کرد که می‌توان میکروب‌های عامل تخمیر ناخوشایند شراب را با حرارت دادن از بین برد. این روش بعدها پاستوریزاسیون نامیده شد و برای شیر و سایر مایعات به کار رفت تا میکروب‌های بیماری‌زای موجود در آن‌ها را از بین ببرد. با پاستوریزاسیون شیر جلوی یکی از راه‌های انتشار سل گرفته شد.