کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای مدیریت خشم در زندگی برایان لنون + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای مدیریت خشم در زندگی

کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای مدیریت خشم در زندگی

معرفی کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای مدیریت خشم در زندگی

کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای مدیریت خشم در زندگی با عنوان اصلی A choice theory psychology guide to anger : ways of managing rage in your life نوشتهٔ «برایان لنون» و ترجمهٔ «سعید مادح خاکسار» و «حسن ملکیان» توسط انتشارات سایه سخن در سال ۱۴۰۳ (چاپ دوم) منتشر شده است. این کتاب به بررسی خشم و راه‌های مدیریت آن از منظر روان‌شناسی «تئوری انتخاب» پرداخته و کوشیده به مخاطبان کمک کند تا کنترل بیشتری بر احساسات و رفتارهای خود داشته باشند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای مدیریت خشم در زندگی اثر برایان لنون

کتاب «راهنمای تئوری انتخاب برای مدیریت خشم در زندگی» (از مجموعه کتاب‌های تئوری انتخاب در عمل) بخشی از مجموعه‌ای است که با هدف آموزش عملی «تئوری انتخاب» و کاربرد آن در مسائل روزمرهٔ زندگی تدوین شده است. «برایان لنون» (Brian Lennon)، نویسندهٔ این کتاب سال‌ها زیر نظر «ویلیام گلسر»، بنیان‌گذار «تئوری انتخاب» و «واقعیت‌درمانی» فعالیت کرده و آموزه‌های او را در این اثر به کار گرفته است. کتاب حاضر در فضایی آموزشی و کاربردی به موضوع خشم و پرخاشگری پرداخته و کوشیده است به‌جای تمرکز صرف بر علائم خشم، به دلایل و ریشه‌های آن بپردازد. نویسنده خشم را نه یک ضعف، بلکه رفتاری هدفمند و انتخابی می‌داند که افراد هنگام مواجهه با ناکامی و موانع از خود بروز می‌دهند. کتاب حاضر در کنار توضیح مفاهیم پایه‌ای تئوری انتخاب مانند نیازها، خواسته‌ها و دنیای مطلوب، به تفاوت روان‌شناسی کنترل بیرونی و درونی اشاره می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با تغییر نگرش و رفتار، احساسات و فیزیولوژی خود را نیز مدیریت کرد. این اثر در قالب مثال‌ها و تمرین‌های عملی، راهکارهایی برای مدیریت خشم در موقعیت‌های مختلف زندگی فردی و خانوادگی و اجتماعی ارائه داده است.

خلاصه کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای مدیریت خشم در زندگی

پیام اصلی کتاب بر این ایده استوار است که خشم برخلاف تصور رایج، رفتاری انتخابی است و افراد می‌توانند با شناخت ریشه‌ها و محرک‌های آن، واکنش‌های خود را تغییر دهند. نویسنده ابتدا به تعریف خشم و تمایز آن از غضب و پرخاشگری می‌پردازد و توضیح می‌دهد که خشم می‌تواند نشانهٔ اهمیت ارزش‌ها و نیازهای فرد باشد؛ سپس با استفاده از چارچوب «تئوری انتخاب» به بررسی نیازهای اساسی انسان (عشق و تعلق، قدرت، آزادی، تفریح و بقا) و نقش آن‌ها در شکل‌گیری رفتارهای خشمگینانه می‌پردازد. کتاب سه نوع خشم را معرفی می‌کند؛ خشم برنامه‌ریزی‌شده، خشم خلاقانه و خشم معمولی و برای هرکدام ویژگی‌ها و مثال‌هایی ارائه می‌دهد. بخش مهمی از کتاب به آموزش مهارت‌های شناسایی علائم اولیهٔ خشم، تحلیل موقعیت‌های محرک و طراحی استراتژی‌های جایگزین اختصاص یافته است. نویسنده تأکید می‌کند که مدیریت خشم نیازمند تمرین، خودآگاهی و مسئولیت‌پذیری است و راهکارهایی مانند توقف، تفکر، انتخاب گزینه‌های مختلف و برنامه‌ریزی برای واکنش مناسب را پیشنهاد می‌دهد؛ همچنین به افسانه‌ها و باورهای نادرست دربارهٔ خشم پرداخته و نقش محیط، روابط و حتی دمدمی‌مزاجی را در بروز خشم بررسی می‌کند. این کتاب بر اهمیت کمک‌گرفتن از دیگران و استفاده از منابع حمایتی در مواقع بحرانی تأکید دارد.

چرا باید کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای مدیریت خشم در زندگی را خواند؟

این کتاب با رویکردی تحلیلی و کاربردی، به مخاطب کمک می‌کند تا خشم را نه به‌عنوان یک احساس کنترل‌ناپذیر، بلکه به‌عنوان رفتاری قابل مدیریت و انتخابی درک کند. شما با وجود تمرین‌ها و مثال‌های ملموس می‌توانید مهارت‌های خودآگاهی، تحلیل موقعیت و انتخاب واکنش مناسب را در خود تقویت کنید؛ همچنین این کتاب به بررسی ریشه‌های خشم و نقش نیازهای اساسی در شکل‌گیری آن می‌پردازد و ابزارهایی برای مدیریت بهتر روابط و کاهش تنش‌های روزمره ارائه می‌دهد.

خواندن کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای مدیریت خشم در زندگی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

کتاب حاضر برای افرادی مناسب است که با مشکل کنترل خشم یا پرخاشگری در زندگی شخصی، خانوادگی یا شغلی مواجه یا علاقه‌مند به یادگیری مهارت‌های مدیریت احساسات هستند؛ همچنین برای مشاوران، روان‌درمانگران، معلمان و والدینی که با نوجوانان یا افراد دمدمی‌مزاج سروکار دارند.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

«مایکل آدامز»، روان‌شناس و نویسنده، این کتاب را یکی از بهترین منابع برای فهم عمیق و علمی مدیریت خشم بر پایهٔ «تئوری انتخاب» توصیف کرده و آن را برای تمام کسانی که در جست‌وجوی راهکارهای مؤثر برای کنترل خشم هستند، توصیه می‌کند. مجلهٔ روان‌شناسی کاربردی (Applied Psychology Journal) گفته کتاب «برایان لنون»، زبان روان و قابل فهمی دارد و به‌خوبی توانسته مفاهیم پیچیدهٔ تئوری انتخاب را در قالب راهنمایی‌های عملی و کاربردی برای مدیریت خشم ارائه دهد. این کتاب به افراد کمک می‌کند تا با درک بهتر نیازهای شخصی و انتخاب‌هایشان، خشم خود را به‌شکل سازنده‌ای کنترل کنند. نشریهٔ «سلامت روان» (Mental Health Review) اظهار داشته است که این کتاب، ترکیبی از نظریه و عمل است و خواننده را به درک عمیق‌تری از علل خشم و راه‌های مقابله با آن می‌رساند؛ سپس این اثر را به مشاوران و رواندرمانگران پیشنهاد کرده است.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر با عنوان «چگونه خشم را انتخاب نکنیم؟» با ترجمهٔ «محمدحسن نادری» و «غزاله قدمی» و با مقدمه‌ای به قلم «علی صاحبی» توسط انتشارات اسبار (۱۴۰۰) و نیز با عنوان «‬‬راهنمای روان‌شناسی تئوری انتخاب برای مدیریت خشم‮‬ : ‏‫شیوه‌های مدیریت خشمگینی در زندگی‮» با ‏‫ترجمهٔ «ابوذر گل‌ورز» توسط نشر کتاب ارجمند‮‬ (‏‫۱۴۰۱) منتشر شده است.‮‬

بخشی از کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای مدیریت خشم در زندگی

«چه کسی در کنترل شماست؟

ایدهٔ اصلی تئوری انتخاب این است که شما فقط می‌توانید رفتار خودتان را کنترل کنید؛ همچنین بیش از حد تصوراتتان بر رفتار خود کنترل دارید. این ایده‌ها شایستهٔ چند ساعت تعمق است. آیا می‌توانید به کسی فکر کنید که واقعاً می‌توانید کنترلش کنید؟ تئوری انتخاب ادعا می‌کند که ما نمی‌توانیم کسی جز خودمان را کنترل کنیم. آیا کسی وجود دارد که بتواند شما را کنترل کند؟ گاهی ممکن است با خواستهٔ دیگران همراهی کنید، اما آیا آن‌ها واقعاً می‌توانند شما را کنترل کنند؟

همان‌طور که شما نمی‌توانید دیگران را کنترل کنید، دیگران هم نمی‌توانند شما را کنترل کنند. متأسفانه اکثر ما به این طریق زندگی نمی‌کنیم؛ بلکه در پی کنترل یکدیگریم. زنان و مردان به‌شوخی می‌گویند که نمی‌توانند جنس مخالف را کنترل کنند؛ در عین‌حال، برای انجام‌دادنِ این کار تلاش می‌کنند! ما به پذیرش این فرضیه گرایش داریم که می‌توانیم دیگران را کنترل کنیم و دیگران هم می‌توانند ما را کنترل کنند. ما دیگران را مقصر گرفتاری‌های خود می‌دانیم، گویی قربانی بخت‌برگشتهٔ تحت قدرت آن‌ها بوده‌ایم. این باورها ممکن است مشکلات گوناگونی برای ما ایجاد کنند و اساس آنچه را گلسر روان‌شناسی کنترل بیرونی نامید، تشکیل دهند. از آن‌جا که به‌کارگیری روان‌شناسی کنترل بیرونی بسیار متداول است، ارزش بررسی دارد.»