دانلود و خرید کتاب مداخله خانواده محور تروما پت پرنیکانو ترجمه ماه گل توکلی
تصویر جلد کتاب مداخله خانواده محور تروما

کتاب مداخله خانواده محور تروما

معرفی کتاب مداخله خانواده محور تروما

کتاب مداخله خانواده محور تروما نوشتهٔ پت پرنیکانو با ترجمهٔ ماه گل توکلی و مریم خامی و گلی‌تا امساکی در نشر ارجمند چاپ شده است. مداخلات اختصاصی خانواده‌محور را می‌توان در مورد خانواده‌هایی که پدیده‌هایی چون بدرفتاری، غفلت و یا خشونت‌های خانوادگی را تجربه می‌کنند، به کار گرفت تا بدین ترتیب مهارت‌های جدید مقابله‌ای در آنها شکل گرفته و اثرات ناشی از تروما کم‌رنگ شود. روش درمانی توصیه شده در کتاب حاضر رویکردی جامع، خانواده‌محور و مبتنی بر دلبستگی است.

درباره کتاب مداخله خانواده محور تروما

در این کتاب مجموعه‌ای منحصربه‌فرد از داستان‌های استعاری همراه با مداخلات مربوط به شرایط خاص ناشی از تروما در اختیار خواننده قرار می‌گیرد که علاوه بر تسهیل فرایند بهبودی، کودکان و خانواده‌ها را در درک اثرات ناشی از تروما یاری می‌رسانند. روایت‌ها و استعاره‌های به‌کاررفته در این داستان‌ها به‌ویژه مناسب حال مراجعینی هستند که مورد سوءاستفاده و یا بی‌توجهی قرار گرفته‌اند. در هر فصل از کتاب به یکی از موضوعات اصلی مطرح در درمان تروما پرداخته شده است. استفاده از این داستان‌ها و روش‌های درمانی علاوه بر تسهیل فرایند تغییر، این امکان را برای خانواده‌ها فراهم می‌آورد که وضعیت خانواده خود را به روشی جدید تغییر دهند و در نتیجه درمانگران خواهند توانست تغییراتی ایجاد کنند که از عمق کافی برخوردار باشد.

مشخصات کتاب مداخله خانواده محور تروما

مترجم‌ها:

دکتر ماه‌گل توکلی (عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان)

مریم خامی (کارشناس مشاوره)

گلی‌تا امساکی (دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه اصفهان)

کتاب مداخله خانواده محور تروما را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب به خانواده‌درمانگرها و سایر روان‌شناس‌ها پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب مداخله خانواده محور تروما

«دکتر بسل فان‌درکُلک در کنفرانس تکامل روان‌درمانی، که در سال ۲۰۰۴ در آناهیم کالیفرنیا برگزار شد، نتایج پژوهشی را مطرح کرد که بر روی افراد مبتلا به PTSD و با استفاده از روش‌های تصویربرداری از مغز انجام گرفته بود. او نشان داد هنگامی‌که این افراد برای بیان سرگذشت خود از روش‌های کلامی استفاده می‌کنند، مناطق مربوط به نیمکرهٔ چپ آنها به‌شدت فعال می‌شود، اما مراکز هیجانی واقع در نیمکرهٔ راست، غیرفعال می‌مانند. هنگامی‌که این افراد عواطف شدید مربوط به تروما را تجربه می‌کنند، مراکز هیجانی نیمکرهٔ راست آنها فعال می‌شود که اغلب منجر به برانگیختگی شدید آنها می‌گردد؛ درحالی‌که مناطق مربوط به روایت کلامی در نیمکرهٔ چپ غیرفعال می‌مانند. به اعتقاد دکتر فان‌درکُلک روش‌های درمان جامع ازجمله درمان‌های «ذهن- بدن» این امکان را برای افراد به وجود می‌آورند که به شیوهٔ مؤثرتری بتوانند نشانه‌های تروما را برطرف کنند.

در حال حاضر شواهد نویدبخشی در حمایت از به‌کارگیری درمان‌های سنتی «ذهن- بدن» مانند هیپنوتیزم، تصویرسازی همراه با حرکات چشم (EMDR)، طب سوزنی، یوگا، مراقبه، تصویرسازی هدایت‌شده و ماساژ درمانی وجود دارد. به نظر می‌رسد که این درمان‌ها می‌توانند در برانگیختگی و مکانیسم‌های پاسخ به تروما تغییر ایجاد کنند (کینینبرگ و همکاران، ۲۰۰۵). دکتر بسل فان‌درکُلک و همکارانش در مرکز تروما، نتایج درمان روی دلبستگی، خودگردانی و کفایت افراد- که به‌اختصار ARC (کینیبرگ و دیگران ۲۰۰۵) نامیده می‌شوند- را بررسی کرده‌اند. ARC نه مجموعه‌ای از تکنیک‌ها است و نه یک رویکرد راهنما، بلکه تنها مدلی برای درمان قربانیان تروما می‌باشد که مسائل اساسی برای درمان را مشخص می‌کند. ARC یک چارچوب مداخله‌ای جامع است که با نیازهای هر مراجع متناسب است و می‌تواند شامل درمان فردی یا گروهی برای کودکان، آموزش مراقبان، جلسات مشترک کودکان و والدین و کارگاه‌های آموزشی والدین باشد.»

farzaneh barani
۱۴۰۳/۰۷/۰۸

واقعا از اسم تروما تهوع انگیز و فکر میکنم اخبار اینگونه حوادث کمتر دنبال شود بهتر است چون حس ناراحتی به وجود می آورد و نگاه گسترده به حوادث تروما ایجاد دوبینی در جامعه پیش می آورد هر چیزی افراد

- بیشتر

حجم

۴۸۶٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۲۲۴ صفحه

حجم

۴۸۶٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۲۲۴ صفحه

قیمت:
۴۵,۰۰۰
تومان