کتاب ۱۹۸۴
معرفی کتاب ۱۹۸۴
کتاب ۱۹۸۴ نوشتهٔ جورج اورول و ترجمهٔ نرگس حیدری منجیلی و ویراستهٔ زهرا سلیمان است و انتشارات اردیبهشت آن را منتشر کرده است. این کتاب که متن کامل ۱۹۸۴ است، جزو فهرست ۱۰۰ کتاب قرن لوموند محسوب میشود.
درباره کتاب ۱۹۸۴
کتاب ۱۹۸۴ که در سال ۱۹۸۴ به رشتهٔ تحریر درآمد، پیشگویی دلهرهآور جورج اورول دربارهٔ آینده است. در حالی که اکنون مدتها از سال ۱۹۸۴ میگذرد، تصویر پادآرمان شهری او از حکومتی که برای کنترل شهروندانش دست به هر کاری میزند، بیشتر از هر زمان دیگری زنده و پویاست. وینستون اسمیت، مجبور به اطاعت از قوانین حزب میشود و به منظور برآورده ساختن دستورهای وزارت حقیقت، تاریخ را بازنویسی میکند. وینستون با هر دروغی که مینویسد، بیشتر و بیشتر از حزب متنفر میشود؛ حزبی که تنها هدفش کسب قدرت بیشتر است و آنهایی که جرئت ارتکاب جرایم فکری را به خود دادهاند، تحت تعقیب قرار میدهد. اما زمانی که وینستون شروع به فکر کردن دربارهٔ محیط پیرامونش میکند، درمییابد که «برادر بزرگ» همیشه در حال نظاره است. رمان ۱۹۸۴، تصویری خیرهکننده و بهیادماندنی از دنیا ارائه میدهد و رمانی آن چنان قدرتمند است که مخاطب را وادار به پذیرش و باور کردن تمامی اتفاقات داستان میکند. هیچکس نمیتواند تأثیرگذاری این رمان بر تخیل نسلهای متمادی کتاب دوستان را انکار کند. این اثر، میراثی است که با گذشت زمان، فقط بزرگ و بزرگتر میشود.
خلاصه داستان کتاب ۱۹۸۴
رمان با مقدمهای بر زندگی وینستون اسمیت، شخصیت اصلی کتاب آغاز میشود. وینستون در وزارت حقیقت کار میکند و وظیفهاش ثبت وقایع تاریخی بر اساس نظرات حزب است. وینستون با شغلش دچار مشکل میشود و رفتهرفته از ثبت دروغهای حزب خسته میشود. پس در دفترچهای که از مغازهی آقای چارینگتون آن را میخرد، شروع به نوشتن و بروز افکار ضد حزبی خود میکند. یک روز، زمانی که او سرِ کار است با دختری با موهای تیره ارتباط میگیرد، به این نحو که نوشتهای از او دریافت میکند.
وینستون که شوکه شده با صاحب نوشته یعنی جولیا ملاقات میکند. جولیا مانند وینستون مخالف حزب است. آنها در آپارتمان بالای مغازهٔ آقای چارینگتون، قرارهای مخفیانهٔ خود را میگذارند. پس از گذشت زمانی، نفرت وینستون و جولیا نسبت به حزب شدت پیدا میکند. بنابراین آنها با اُبراین –دوست وینستون- تماس برقرار میکنند تا در گروه اخوت (گروهی مبارز علیه حزب) عضو شوند. اُبراین رضایت آنها را جلب میکند و کتاب مانیفست انقلاب را به آنها میدهد.
نظرات افراد و مجلههای مشهور دربارهٔ کتاب
رمان جنجالی ۱۹۸۴ اثر جورج اورول از زمان انتشار تاکنون محل بحث افراد و مجلات گوناگون بوده است که گاه با هم در تضاد هستند. خود اورول از این کتاب با عنوان یک هجو و یوتوپیایی به شکل رمان یاد کرده است. دیوید رایزمن –جامعهشناس و استاد ارتباطات آمریکایی– در میان اندیشمندان آمریکایی نظر متفاوتی نسبت به این رمان دارد. او از این رمان به عنوان یک اثر سادیستی و نشانهٔ بیماری اورول نام میبرد.
روزنامهٔ نیویورک تایمز در آستانهی سال ۱۹۸۴ مطلب ویژهای دربارهٔ این اثر اورول به چاپ رساند که نظری خلاف نظر رایزمن داشت. این روزنامه دربارهٔ این اثر نوشت: جورج اورول، رماننویس سیاسی انگلیسی، در رمان آیندهنگرش یعنی کتاب ۱۹۸۴ تصویری غمانگیز از جهان بدون آزادی را نمایان میسازد. این کتاب یک بیانیهٔ سیاسی است. این رمان، یک هشدار ساده برای بشر است. اورول میگفت شاید در سال ۱۹۸۴، خطوط اصلی رمان اتفاق بیفتند و شاید هم نه اما آنچه مسلم است هشداری است که نویسنده با بینش سیاسی خود دربارهٔ آیندهٔ بشری میدهد. امروز، در آستانهٔ سال واقعی ۱۹۸۴، از خود میپرسیم که چقدر از دنیای داستانی اورول به واقعیت تبدیل شده است و چه چشماندازهایی برای جهانی معقولتر وجود دارد؟
خواندن کتاب ۱۹۸۴ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعهٔ شاهکارهای ادبی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۲٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۸۰ صفحه
حجم
۲٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۸۰ صفحه