معرفی و دانلود کتاب شناخت و عاطفه + خلاصه رایگان

کتاب شناخت و عاطفه

نوع کتاببدون نظر
حبیب الله قاسم زاده

معرفی کتاب شناخت و عاطفه

کتاب شناخت و عاطفه به قلم حبیب ‌الله قاسم ‌زاده و به کوشش نشر ارجمند منتشر شده است. این اثر به بررسی علمی و نظری پیوند میان فرایندهای شناختی و تجربه‌های عاطفی پرداخته و یکی از منابع تخصصی در حوزه‌ی روان‌شناسی و علوم اعصاب شناختی محسوب می‌شود. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب شناخت و عاطفه

کتاب شناخت و عاطفه، تألیف دکتر حبیب‌الله قاسم‌زاده، استاد حوزه‌ی روان‌شناسی بالینی، به یکی از بنیادی‌ترین موضوعات در روان‌شناسی مدرن می‌پردازد: تعامل میان فکرکردن و احساس‌کردن. در دهه‌های متمادی تاریخ روان‌شناسی، شناخت و عاطفه به‌عنوان دو قلمرو مجزا مطالعه می‌شدند؛ اما این کتاب براساس یافته‌های جدید علوم شناختی و عصب‌پژوهی نشان می‌دهد که این دو نظام از یکدیگر جدا نیستند؛ در حقیقت به‌طور مداوم در حال تأثیرگذاری متقابل بر یکدیگرند.

حبیب‌الله قاسم‌زاده در این اثر تلاش کرده است تا باتکیه‌بر متون کلاسیک و یافته‌های نوین آزمایشگاهی، ساختار و کنش این دو نظام را تبیین کند. کتاب با رویکردی آکادمیک و تحلیلی، مفاهیم پیچیده را بازخوانی کرده و از منظری علمی به پدیده‌هایی نظیر اضطراب، افسردگی و هیجان‌های انسانی می‌نگرد.

خلاصه کتاب شناخت و عاطفه

محتوای کتاب حاضر در چندین بخش تدوین شده است که از تعاریف اولیه آغاز شده و به مدل‌های پیچیده‌ی عصب‌شناختی ختم می‌شود. در بخش‌های نخستین، نویسنده به تاریخچه‌ی تقابل شناخت و عاطفه در فلسفه و روان‌شناسی پرداخته و سیر تحولی نظریاتی را بررسی می‌کند که در نهایت، به ادغام این دو مفهوم منجر شدند. یکی از مباحث محوری کتاب، بررسی نظریه‌های ارزیابی است؛ این بخش توضیح می‌دهد که چگونه تفسیر و تعبیر ما از رویدادها (شناخت) موجب بروز یک احساس خاص (عاطفه) در ما می‌شود.

بخش دیگری از کتاب به زیرساخت‌های زیستی و عصب‌شناختی عواطف اختصاص دارد. در اینجا، نقش ساختارهای مغزی، مانند آمیگدال و قشر پیش‌پیشانی در پردازش هیجان‌ها و کنترل آن‌ها تشریح شده است؛ همچنین کتاب به‌تفصیل به موضوع حافظه‌ی عاطفی می‌پردازد و توضیح می‌دهد که چرا رویدادهای لبریز از هیجان، ماندگاری بیشتری در ذهن دارند و چگونه عواطف می‌توانند بازیابی اطلاعات از حافظه را جهت‌دهی کنند. در فصول انتهایی، کاربرد این مباحث در روان‌شناسی بالینی مورد بحث قرار می‌گیرد. نویسنده نشان می‌دهد که اختلالات روانی چگونه ریشه در نقص تعامل میان شناخت و عاطفه دارند و چگونه اصلاح الگوهای فکری می‌تواند به مدیریت عواطف ناخوشایند منجر شود.

چرا باید کتاب شناخت و عاطفه را بخوانیم؟

مطالعه‌ی این کتاب به خواننده کمک می‌کند تا از نگاه ساده‌انگارانه به احساسات فاصله گرفته و درک کند که پشت هر واکنش عاطفی، یک دستگاه‌ پیچیده‌ی شناختی در حال فعالیت است. این اثر به‌دلیل جامعیت در ارائه‌ی دیدگاه‌های مختلف و ارجاعات گسترده به پژوهش‌های معتبر، مرجع علمی سودمندی است. برخلاف کتاب‌های عامه‌پسند روان‌شناسی، این اثر به‌جای ارائه‌ی راهکارهای سطحی، به ریشه‌یابی علمی رفتارها و احساسات انسانی می‌پردازد. درک مطالب این کتاب برای فهم عمیق‌تر سازوکارهای ذهن و نحوه‌ی شکل‌گیری قضاوت‌ها و تصمیم‌گیری‌های انسانی در شرایط بحرانی و هیجانی مفید خواهد بود.

خواندن کتاب شناخت و عاطفه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این اثر را به‌طور ویژه به دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های روان‌شناسی، علوم اعصاب، مشاوره و روان‌پزشکی پیشنهاد می‌دهیم.

بخشی از کتاب شناخت و عاطفه

«امروزه علم عصبْ‌پایه شواهدی را عرضه می‌کند که طبق آن، تنها کافی نیست بگوییم عقل و منطق با احساس، هیجان و عاطفه پیوند دارد؛ بلکه باید بر ریشهٔ مشترک آن‌ها یعنی تن یا جسم تأکید کنیم. حتّی طبق شواهد علمی جدید، اگر قبول کنیم که راه رسیدن به عقل و منطق از طریق هیجان و عاطفه است، می‌توانیم ادعا کنیم که تن محور و ریشهٔ شناخت است؛ زیرا پیوند احساس، هیجان و عاطفه با جسم را نمی‌توان انکار کرد. برخلاف آنچه ویلیام جیمز فکر می‌کرد، تن ما فقط یک صحنهٔ تآتر برای اجرای تأثّرات و هیجان‌ها نیست، بلکه بازیگر اصلی صحنه است. براساس روابط مذکور می‌توان بدن را محور شکل‌گیری عقل و شناخت ما نسبت به جهان دانست. مهم‌تر این که باید توجه کرد که در انسان، مغز و سایر اعضای مرتبط با آن، تنها اعضای زیست‌شناختی صرف نیستند، بلکه ابعاد فرهنگی و اجتماعی هم دارند. یعنی جسم ما در تمامیّت خود، در شکل‌دهی مفاهیم فرهنگی و اجتماعی نقش بازی می‌کند، و این مهم را از طریق دخالت در احساس و عواطف و همچنین در منطق و شعور ما اِعمال می‌کند. از طرف دیگر، تن ما در یک رابطهٔ دوجانبه، از فرهنگ و اجتماع نیز تأثیر می‌پذیرد. برای این‌که همهٔ این‌ها را بفهمیم باید از اینجا شروع کنیم که چطور جسم ما در هیجان وعواطف ما و در تصمیم‌گیری‌های ما دخالت دارد.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۶ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب شناخت و عاطفه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابشناخت و عاطفه
عنوان دیگرجنبه‌های بالینی و اجتماعی؛ مقاله‌های ارائه‌شده در شانزدهمین سمینار میان‌دانشگاهی سیستم‌های هوش‌مند
موضوعروان‌شناسی عمومی
نویسندهحبیب الله قاسم زاده
انتشاراتانتشارات ارجمند
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۳۹۲/۰۸/۲۹
فرمت کتابEPUB
برچسبمجموعه علوم شناختی

نظری برای کتاب ثبت نشده است.