
کتاب حافظه نامحدود
معرفی کتاب حافظه نامحدود
کتاب حافظه نامحدود با عنوان اصلی «Unlimited Memory» نوشتهٔ کوین هورسلی و ترجمهٔ سیمین موحد است. انتشارات کتیبه پارسی این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ کتابهای موفقیت و خودیاری قرار میگیرد، در باب راهبردهای یادگیری پیشرفته برای یادگیری سریعتر، بیشتر و مؤثرتر است. نویسنده با نگارش این کتاب اصولی را در برابر ما قرار داده است که گفته شده میتواند زندگیمان را تا ابد تغییر دهد. چاپ چهارم این کتاب در سال ۱۴۰۳ منتشر شده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب حافظه نامحدود اثر کوین هورسلی
کتاب «حافظهٔ نامحدود» که نخستینبار در سال ۲۰۱۴ میلادی و در ایران در سال ۱۳۹۸ منتشر شده، به ما آموزش داده است که چگونه بهترین استادان حافظهٔ جهان در هر زمان که بخواهند تمرکز خود را پیدا میکنند. گفته شده است هنگامی که بتوانیم بهراحتی روی کار موردنظرمان تمرکز کنیم و اطلاعات مفیدی را ذخیره کرده و به یاد آوریم، میتوانیم بهراحتی بهرهوری خود را دو برابر کرده و اتلاف وقت و استرس و اشتباهات در کار را از بین ببریم. در این کتاب تمام ابزارها، استراتژیها و تکنیکهای لازم برای بهبود حافظهٔ خود را پیدا خواهیم کرد. نویسندهٔ این اثر معتقد است که بهبود حافظه و تمرکز فقط برای انجام کاری که بیشتر لازم است بکنیم نیست؛ بلکه همچنین مربوط به کاری است که کمتر باید بکنیم. او میگوید واقعاً اعجابآور است که وقتی تصمیم میگیریم غرور، بهانه، داوریها، گلهها و شکایتهایمان را کنار بگذاریم، با چه سرعتی میتوانیم یاد بگیرید. «کوین هورسلی» در این کتاب کوچک و آسان خواسته ذهنیات و مهارتهای قدرتمندی را برای بهبود حافظه در اختیارمان بگذارد؛ آنچه باعث میشود کنترل یادگیری و زندگیمان را به دست بگیریم. در این کتاب شیوههای قدیم و جدید اعجابانگیزی را کشف خواهیم کرد که بر اساس الگوی بهترین و موفقترین اشخاص در حوزهٔ یادگیریِ سریع و بهبود حافظه بنا شده است.
خلاصه کتاب حافظه نامحدود
روشهای حافظهای که در این کتاب یاد میگیریم، عبارت است از:
- سه عادت بد که ما را از یادآوری اطلاعات مهم بازمیدارد.
- چگونه یک الگوی سادهٔ اندیشیدن میتواند باعث شود ما فراموش کنیم و نتوانیم حقایق، ارقام و ایدههای اصلی را به یاد آوریم.
- چگونه بر تمرکزمان تسلط داشته باشیم تا بتوانیم حتی در شرایط دشوار یا پراسترس نیز متمرکز باقی بمانیم.
- نحوهٔ استفاده از اتومبیل خود برای به یادآوردن هر چیزی که میخواهیم (مانند لیستهای طولانی یا اطلاعاتی که باید برای تحصیل یا زندگی شخصی خود به خاطر بسپاریم)؛ بدون نوشتن چیزی.
- روشهای سادهای که به ما امکان میدهد بهسرعت و بهراحتی اطلاعات سخت یا مفاهیم پیچیده را حفظ کنیم.
- نحوهٔ ترکیب حافظهٔ بلندمدت خود (مواردی که از قبل میدانیم و هرگز فراموش نخواهیم کرد) و حافظهٔ کوتاهمدت (اطلاعاتی که میخواهیم هماکنون به خاطر بسپاریم) برای ایجاد فراخوان فوری برای تستها، ارائهها و پروژههای مهم.
- تکنیک ذهنی ساده برای به یادآوردن نامها بدون بیحوصلگی و اضطراب اجتماعی.
- اینکه چگونگی استفاده از تخیل خود برای آوردن اطلاعات خستهکننده به زندگیمان میتواند به ما در بهبود چشمگیر یادآوریمان کمک کند.
- یک استراتژی باورنکردنی برای به یادآوردن اعداد.
- نحوهٔ استفاده از یک نقشهٔ ذهنی برای وصلکردن صدها یا حتی هزاران ایده در حافظهٔ بلندمدت خود. این روش به ما امکان میدهد تا سریعتر از آنچه در خواب ممکن است، به یک متخصص برجسته در زمینهٔ خود تبدیل شویم.
چرا باید کتاب حافظه نامحدود را بخوانیم؟
نویسندهٔ این اثر را یکی از اسطورههای دنیای حافظه دانستهاند. او در این اثر از تکنیکهایی ساده اما کاربردی برای تقویت حافظهٔ انسان سخن به میان آورده است.
کتاب حافظه نامحدود را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب راهبردهای یادگیری پیشرفته برای یادگیری سریعتر، بیشتر و مؤثرتر پیشنهاد میکنیم.
درباره کوین هورسلی
«کوین هورسلی» (Kevin Horsley) ذهن، حافظه و ظرفیت آنها را تحلیل میکند. او از معدود افراد در سراسر جهان است که عنوان «استاد بزرگ بینالمللی حافظه» را از آن خود کرده است. هورسلی مدالآور قهرمانی جهان حافظه است. او دو بار رکورد جهانی آزمونهای حافظهٔ «اورست» را گرفته است. هورسلی چند کتاب نوشته و با همکاری مؤسسهٔ «بازیهای جدی» در پردیس دانشگاه شمال غربی وال، بازی رومیزی زمانها را طراحی کرده است. او سخنرانی بینالمللی است و به سازمانها در کارِ ارتقای یادگیری، انگیزه، خلاقیت و تفکر کمک میکند. کتاب «حافظهٔ نامحدود» یکی از کتابهای کوین هورسلی است که در آن از تکنیکهایی ساده اما کاربردی برای تقویت حافظهٔ انسان سخن به میان آورده است.
چه نسخههای دیگری از این کتاب منتشر شده است؟
کتاب «حافظهٔ نامحدود» بهوسیلهٔ نشرها و مترجمهای گوناگونی منتشر شده است:
- انتشارات نسل نواندیش و «اصغر فرمان»،
- انتشارات دلبر و «یاسین قاسمیبجد»،
- انتشارات آرایان و «فهیمه فتحی»،
- انتشارات آدینه و «محبوبه ذکایی»،
- انتشارات علم و «شیما مربوط» و... .
بخشی از کتاب حافظه نامحدود
«آمار فوق نشان میدهد دانشآموزان معمولی پس از ۲۸ روز تعطیلات فقط ۱۸ درصد مطالب درسیشان را به یاد دارند؛ یعنی معلم مدرسه فقط به اندازهٔ ۱۸ درصد دانش مطالب پیشین را برای ادامهٔ درس و ارائهٔ دانش جدید در اختیار دارد. کارکنان شرکت یا افراد معمولیای که در کلاسهای بازرگانی یا مدیریتی شرکت کردهاند، پس از ۲۸ روز، ۸۲ درصد اطلاعات مربوطه را فراموش میکنند، یعنی اگر روند مرور مطالب در کار نباشد، کلاسهای آموزشی به معنی اتلاف وقت و پول است!
خیلیها احساس میکنند اطلاعاتی را که با روشهای تقویت حافظه یاد گرفتهاند، هرگز فراموش نمیکنند. روشهای تقویت حافظه جالب و سرگرمکنندهاند و البته موثر هم هستند. آنها تاثیر قدرتمندی دارند و چنان تازه و متفاوتند که در ذهنتان میمانند. این روشها کمک میکنند تا مطالب را سریعتر حفظ کنید و به یاد بیاورید، اما برای کسب اطمینان از اینکه آنچه یاد گرفتهاید در بلندمدت هم در ذهنتان میماند، لازم است مطالب را مرور کنید تا جذب شوند.
علت مرور مطالب این است که میخواهیم اطلاعات کاملا در ذهنمان باقی بماند. ما تنها زمانی میتوانیم به حافظهمان تکیه کنیم که مطالب یادمان بیاید. حافظه مثل بانک است؛ هرچه بیشتر پول در آن بگذارید، بیشتر رشد میکند. بهعلاوه مرور مطالب کمک میکند تا حافظهٔ بلندمدت بیشتری بیافرینید.
تکرار یا از بر کردن مطالب (بدون استفاده از هیچ روشی) جالب نیست، خیلی طول میکشد و اغلب اوقات باعث بیزاری از یادگیری میشود. حفظ کردن مطالب باید دلپذیر باشد، باید مثل بازی باشد.
مرور مطالب با استفاده از شیوههای تقویت حافظه محتاج صرف وقت فراوان نیست. صرفا روند فکر کردن به مطلب و ایجاد تصاویر قویای است که به روشنی بتوانید آنها را ببینید. بعد هر اطلاعاتی را که میخواهید یادتان بماند، از بر میکنید.
من دریافتهام که اگر اطلاعات را در چارچوب زمانی مشخصی مرور کنید، بیشتر یادتان میماند. اگر مطالب را پس از گذشت ده دقیقه از خواندنشان مرور کنید، دستکم یک ساعت در حافظهتان میماند. اولین مرور همیشه باید از ته به سر باشد. مرور تصاویر از ته به سر کمکتان میکند تا بهتر یادتان بماند.»
حجم
۴۳۶٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۵۸ صفحه
حجم
۴۳۶٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۵۸ صفحه