کتاب کارکردهای مهدویت
معرفی کتاب کارکردهای مهدویت
کتاب کارکردهای مهدویت نوشتهٔ عبدالحسین فخاری است و انتشارات گوی آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب کارکردهای مهدویت
«اعتقاد به مهدویت» صرف نظر از جایگاهش در باورهای دینی، چه تاثیری در زندگی فردی و اجتماعی باورمندان دارد؟ به عبارت دیگر اگر افراد و جوامعی بدان معتقد باشند از چه مزایایی برخوردارند که اگر معتقد نباشند. از آن مزایا محروماند؟ این باور چه کارکردهایی دارد؟ چه نقشی در حیات فردی و حیات اجتماعی دارد؟
این پرسشها به نوعی به یک سؤال بسیار قدیمی بازمیگردد و آن این است که اصولا فایده امام غایب چیست؟ امامی که حضور فیزیکی در جامعه ندارد چگونه میتواند در آن جامعه تأثیرگذار باشد و مردم چگونه میتوانند از ایشان بهره ببرند؟
طرح کارکردهای مهدویت یک نگاه جامعهشناختی هم محسوب میشود یعنی در مقایسه دو وضعیت فرد (اعتقاد به مهدویت با عدم آن) سلوک فرد چگونه خواهد بود؛ چنان که در اجتماع نیز مورد مطالعه قرار میگیرد که جامعه باورمند به مهدویت چه تفاوتهای شهودی با جامعه ناباورمند دارد.
این سوال مبنای نگارش این نوشتار است و امید است بتوان پاسخی در خور برای آن ارائه کرد و البته ممكن است دارای کاستیهایی باشد که نیازمند همافزایی جمعی و یاری فرهیختگان است و از آنجا که نسل معاصر بیشتر کارکردگر است و میخواهد نقش یا تأثیر یک باور را در زندگی فردی و جمعی بشناسد و در مقایسه با سایر باورها اندازهگیری نماید؛در یک مطالعه تطبیقی محاسن و معایب هر یک را برابر بنهد و بعد به گزینش بپردازد؛ لذا ضرورت بحث بیشتر خود را نشان میدهد. تا آنجا که نویسنده تحقیق کرده تنها چند مقاله پیشتر در موضوع کارکردهای مهدویت در قالب رسالههای پژوهشی حوزه نگاشته شده بود که بعضی زوایای بحث را مورد کاوش قرار داده بودند که از آنها در این نوشتار کم و بیش استفاده شده اما به لحاظ نگاه جامع لازم آمد که موضوع بهتر تشریح و در بعضی مواضع نظریهپردازی شود.
خواندن کتاب کارکردهای مهدویت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران مهدویت پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۳۲ صفحه
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۳۲ صفحه