کتاب علم در برابر دین
معرفی کتاب علم در برابر دین
کتاب علم در برابر دین؛ گفتاری در باب ستیز علم و دین نوشتهٔ روزبه توسرکانی است و نشر جمال آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب علم در برابر دین
کتاب علم در برابر دین متن پیادهسازیشدهٔ یک سخنرانی است که حدود ۱۵ سال پیش در دانشکدهٔ برق و کامپیوتر دانشگاه تهران ایراد شده است.
نسبت علم دین و امکان یا عدم امکان سازگاری آنها مانند مسئله سازگاری یا ناسازگاری سنت و مدرنیته همواره مورد توجه اندیشمندان دیندار از جمله متفکرین مسلمان بوده است. از زمان انقلاب مشروطه در ایران و پس از رویارویی مسلمانان با چالش مدرنیته، اندیشمندان مسلمان از سید جمالالدین اسدآبادی و اقبال لاهوری گرفته تا یدالله سحابی، مهدی بازرگان، مرتضی مطهری، محمدتقی جعفری و علی شریعتی و نیز اندیشمندان معاصر ایرانی مانند سید حسین نصر همواره به مسئلهٔ نسبت علم و دین توجه کرداهاند. آنچه در این کتاب آمده است بررسی مسئلهٔ ستیز علم و دین از دیدگاه تاریخی و جامعهشناختی است و نه مسئلهٔ بررسی علم و دین که در حیطهٔ فلسفه و معرفتشناسی آمده است.
خواندن کتاب علم در برابر دین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران حوزهٔ تاریخ و جامعهشناسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب علم در برابر دین
«اولین و سادهترین جنبهٔ تعارض میان علم و دین شاید تعارضی است که میتوان آن را تعارض گزارهای نامید. گزارهای علمی با گزارهای دینی در تعارض قرار میگیرد. این سادهترین تعارضی است که میتوان میان دو شاخه از معرفت، دو فرهنگ، یا دو سنت معرفتی در نظر گرفت. »
حجم
۴٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۱۶ صفحه
حجم
۴٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۱۶ صفحه
نظرات کاربران
خیلی جالب بود.