کتاب سم زدایی دوپامین
معرفی کتاب سم زدایی دوپامین
کتاب سم زدایی دوپامین نوشتهٔ تیبو مریس و ترجمهٔ حورا شایسته کیا و ویراستهٔ نوید پدرام است و انتشارات ترانه پدرام آن را منتشر کرده است. خداحافظی با حواسپرتیها و وادارکردن ذهن به انجام کارهای سخت، تنها با خواندن این کتاب.
درباره کتاب سم زدایی دوپامین
مدام کارهای مهمتان را به تعویق میاندازید؟ بیقرار هستید و نمیتوانید روی کارهایتان تمرکز کنید؟ برای رسیدن به اهداف بزرگ خود، انگیزهٔ کافی ندارید؟
اگر اینگونه است شما به یک «سمزدای دوپامینی» نیاز دارید!
در دنیای کنونی که عوامل حواسپرتی همهجا هستند، داشتن تمرکز، روزبهروز سختتر میشود. محرکهای زیادی اطرافمان وجود دارد، همواره احساس بیقراری میکنیم و در اغلب اوقات، علت آن را نمیدانیم. وقتی زمان انجام کارهایمان فرا میرسد، ناگهان حس میکنیم فعالیتهای زیادی وجود دارند که باید انجام دهیم. مثلاً به جای اینکه کارمان را شروع کنیم و برای رسیدن به اهدافمان تلاش کنیم، تصمیم میگیریم به پیادهروی برویم، قهوه بخوریم یا ایمیلهایمان را چک کنیم. برای انجام هر کاری انگیزه داریم به جز آن کاری که واقعاً باید انجام دهیم.
هر روزمان را اینگونه میگذرانیم و به این شکل از مسیر رسیدن به اهداف و رویاهایمان دورتر و دورتر میشویم. عملکرد ضعیفی داریم و از تواناییهای خود بهدرستی استفاده نمیکنیم. این درحالی است که در اعماق وجود خود میدانیم که این رفتار عزت نفسمان را از بین میبرد و در ما حس ناامیدی، بیتفاوتی، حسادت و حتی خشم ایجاد میکند.
اما نباید اوضاع همینگونه باقی بماند!
وقتی یاد بگیریم که عوامل حواسپرتی را از بین ببریم و از این حالت برانگیختگی و آشفتگی همیشگی بیرون بیاییم، میتوانیم بیشترِ کارهای سختمان را به انجام برسانیم. اگر در این مسیر پایمردی داشته باشید، میتوانید به فرد کارآمدتری تبدیل شده و نتایج مطلوبتری را برای خود رقم بزنید.
در کتاب سم زدایی دوپامین یاد خواهید گرفت:
محرکهای اطرافتان را از بین ببرید و در حین کار، آرام و متمرکز بمانید؛
به جای اهمالکاری، برای انجام کارهای مهمتان به اندازهٔ کافی انگیزه بیابید تا بتوانید به اهداف خود دست یابید؛
عوامل حواسپرتی و فعالیتهای غیرضروری را کنار بگذارید و توانایی تمرکز خود را بالا ببرید.
خواندن کتاب سم زدایی دوپامین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به کسانی که دائم دچار حواسپرتی میشوند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب سم زدایی دوپامین
«اولین قدم برای داشتن یک سمزدایی موفقیتآمیز، شناسایی عوامل حواسپرتی و وسوسهکننده است. برای این کار ابتدا یک کاغذ و قلم بردارید و یک جدول بایدها و نبایدها بکشید.
در بخش «بایدها» تمام فعالیتهایی را بنویسید که باید انجام دهید. فعالیتهایی مانند پیادهروی، یادداشت وقایع روزانه، کارکردن روی پروژههایتان، مطالعهٔ کتاب. در بخش «نبایدها» فعالیتهایی را بنویسید که در دورهٔ سمزدایی دوپامین باید از آنها دوری کنید. فعالیتهایی مانند یوتیوبگردی، چککردن پیامها و ایمیلها یا گشتن در شبکههای اجتماعی.
برای راحتتر شدن کار میتوانید پرسشهای زیر را از خود بپرسید:
کدام فعالیت است که اگر من آن را کنار بگذارم، تمرکز و بهرهوریام به طرز چشمگیری افزایش مییابد؟
چه فعالیت دیگری را باید کنار بگذارم تا تمرکزم بیشتر شود؟
آنقدر این پرسشها را از خود بپرسید تا بتوانید بهترین پاسخ را برای آنها پیدا کنید.
وقتی فهرست خود را کامل کردید، آن را روی میز کارتان یا جایی جلوی چشمتان بگذارید. با این کار فراموش نمیکنید که باید از کدام فعالیتها دوری کنید.»
یکی از بهترین کتاب هایی که برای رهایی از دام شبکه های مجازی نوشته شده هستند
به نظرم مکمل کتاب عادت های اتمی هست و پیشنهاد میکنم بعد خوندن کتاب عادت های اتمی، این کتاب رو مطالعه بفرمایید. در رابطه با محتوای کتاب باید عرض کنم خوبیش این بود سریع رفته بود سر اصل مطلب و کتابو
کتاب جمع و جور خوبیه، خیلی از نکات کتاب های دیگه رو نسخهوار تجویز میکنه ولی بیراه نمیگه و میشه از محتواش به مقدار خوبی استفاده کرد.
کاش متن روانی داشت، خیلی سخت هست برا کسی که علاقه داره اطلاعات عمومیش رو افزایش بده.
کتاب همونطور ک از اسمش پیداس درمورد هورمون دوپامین و نحوه پاکسازی این هورمونه......اما به نظرم کتاب مطالب رو خیلی راحت توضیح نمیده و شبیه کتابای آکادمیکه متنش و این کارو واسه مطالعه سخت تر میکنه..... بنظرم چنین کتابایی باید
کتاب مخاطب خود را نمیشناسد و از هر مطلبی یک تکه برداشته و کنار هم چسبانده و به عنوان کتاب به خورد مخاطب داده است با این که این کتاب را دو بار مطالعه کردم اما متوجه نشدم که مخاطب