دانلود و خرید کتاب درمان رفتاری شناختی راب ویلسون ترجمه زهره خسروی
تصویر جلد کتاب درمان رفتاری شناختی

کتاب درمان رفتاری شناختی

معرفی کتاب درمان رفتاری شناختی

کتاب درمان رفتاری شناختی نوشتهٔ راب ویلسون و رنا برنچ و ترجمهٔ زهره خسروی و سمیه رضایی است. انتشارات ارجمند این کتاب را منتشر کرده است. نویسندگان در این اثر درمان رفتاری شناختی را به زبان ساده توضیح داده‌اند.

درباره کتاب درمان رفتاری شناختی

کتاب درمان رفتاری شناختی (Cognitive behavioural therapy for dummies)‌ مقدمه‌ای جامع از نظریه و کاربرد تکنیک‌های CBT را ارائه کرده است. نویسندگان در این اثر تلاش کرده‌اند که مخطاب خود را به مسیری سودمند هدایت کنند. به عقیدهٔ نویسندگان کتاب حاضر، تمام راهبردها و اصول CBT که در این کتاب طرح شده‌اند، می‌توانند زندگی شما را بهبود بخشند و فارغ از این که شما در حال حاضر با روان درمانگر یا دیگر متخصصان سلامت روان کار می‌کنید، به شما در سلامت ماندن کمک می‌کنند. بسته به میزان مشکلات و اضطراری که مشکلات شخصی شما برایتان ایجاد می‌کند، این کتاب برای کمک به بهبود شما ممکن است کافی باشد یا نباشد. این کتاب ممکن است شما را برای دریافت کمک بیشتر به منظور از بین بردن کامل مشکلات اساسی ترغیب کند. این اثر در ۲۳ فصل نگاشته شده است.

خواندن کتاب درمان رفتاری شناختی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران حوزهٔ روان‌شناسی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب درمان رفتاری شناختی

«مکن است تلاش کنید که عزت نفس پایین‌تان را به شیوه‌هایی کنترل کنید که به ویژه در درازمدت غیرمفید هستند. این فصل بر ده تکنیک که به طور مؤثر عزت نفس شما را ارتقاء نمی‌دهند، تأکید می‌ورزد.

ممکن است بپرسید،‌ "چرا بر آنچه اشتباه انجام می‌دهم، تمرکز کنم؟ " خوب، استفاده از راهبردهایی که ما در این فصل توصیف می‌کنیم، درست مثل تلاش برای کندن و خارج شدن از یک چاله است. قدم اول این است که دریابید فقط دارید عمیق‌تر حفر می‌کنید: پس بیل را زمین بگذارید! فقط هنگامی که دست از کندن بردارید، می‌توانید در جستجوی شیوه‌های دیگر برای خارج شدن از چاله برآیید. خوشبختانه، ما چندین نردبان عزت نفس را در این کتاب آورده‌ایم که به شما کمک می‌کند تا راهتان را به بیرون از چاله پیدا کنید.

ده نکتهٔ بعد، راهبردهای غیرمفید ارتقاءی عزت نفس را توضیح می‌دهد. توضیح می‌دهیم که چرا آنها کارگر نیستند و شیوه‌های سازنده‌تری برای افزایش احساس خودارزشی توصیه می‌کنیم.

تحقیر دیگران

اگر عزت نفس‌تان را با مقایسه خودتان با دیگران می‌سنجید و تمایل دارید که خودتان را فرودست‌تر محسوب کنید، شاید تلاش کنید که ارزش‌تان را با تحقیر دیگران – چه در ذهنشان، چه با گلایه کردن از آنها برای دیگران و چه با مورد انتقاد قرار دادن مستقیم آنها- ارتقاء دهید.

هر چه بیشتر حس کنید که دیگران حقیرتر هستند، ممکن است به طور موقتی خودتان را متقاعد کنید که حقیرتر از آنها نیستید. اما مشکل زیربنایی یعنی رویکردتان به خودتان را تغییر نمی‌دهید. تحقیر دیگران نه تنها برای شما و بلکه برای بقیه، ملال‌آور است و با چنین کاری واکنش‌های خوبی را از آنها دریافت نخواهید داشت.

در عوض، سعی کنید که منحصر به فرد بودن خودتان، و دیگران را، محترم بشمارید. نژاد بشر یک نوع است نه یک رقابت. بر پیروی از ارزش‌های خودتان و رسیدن به اهدافتان تمرکز کنید. بیش از ضعف‌های دیگران به توانایی‌های خودتان توجه کنید.

اگر احساس حقارت می‌کنید، ارزیابی دوباره رویکردتان به خودتان، بیش از تلاش برای از بین بردن عزت نفس دیگری، مؤثرتر خواهد بود.

تصور اینکه خاص هستید

تلاش برای جایگزین کردن حس بی‌ارزش بودن با حس "خاص بودن "، تکنیک خودتخریب دیگری است که می‌توانید برای غلبه بر عزت نفس پایین از آن استفاده کنید. به لحظاتی که به خودتان می‌گویید "اگر متفاوت نباشم هیچ نیستم " یا "متوسط یا عادی بودن مانند این است که اصلاً وجود ندارم " توجه کنید.

مشکل اینجاست تا آنجایی که مربوط به جهان می‌شود، شما خاص محسوب نمی‌شوید. ممکن است منحصر به فرد باشید، اما همه این گونه هستند. در واقع ممکن است چنان سخت برای اجتناب از "وحشت " معمولی بودن تلاش کنید که در نهایت زندگی ناشاد و غیررضایتمندانه‌ای داشته باشید. این تمایل بیشتر از شکل افراطی تفکر همه یا هیچ (که در فصل ۲ توضیح دادیم ) و این ایدهٔ اشتباه نشأت می‌گیرد که نیاز دارید تا عزت نفس پایین‌تان را به طور دیوانه‌وار بیش از حد جبران نمایید.

به جای تلاش برای ابراز خاص بودن، توجه‌تان را به مسیر سازنده‌تری هدایت نمایید. این ایده را که باید "خاص " باشید تا در مورد خودتان احساس خوبی داشته باشید، به چالش بکشید. مانند هر فرد دیگر، خودتان را به عنوان یک فرد عادی، معمولی و ارزشمند بپذیرید.»