دانلود و خرید کتاب درآمدی بر جامعه شناسی نیکولاس ابرکرامبی ترجمه هادی جلیلی

کتاب درآمدی بر جامعه شناسی

انتشارات:نشر نی
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب درآمدی بر جامعه شناسی

کتاب درآمدی بر جامعه شناسی نوشتهٔ نیکولاس ابرکرامبی و ترجمهٔ هادی جلیلی توسط نشر نی منتشر شده است. این اثر می‌کوشد تا نشان دهد مطالعهٔ جامعه‌شناسی به چه معناست، جامعه‌شناسان چگونه می‌اندیشند و رویکرد جامعه‌شناختی چه ویژگی‌هایی دارد. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب درآمدی بر جامعه شناسی

نیکولاس ابرکرامبی در پیشگفتار کتاب درآمدی بر جامعه‌شناسی بیان کرده است که به‌عنوان یک استاد در دپارتمان جامعه‌شناسی اغلب با این پرسش مواجه می‌شود که دقیقاً چه فعالیتی انجام می‌دهد. این سؤالی است که گاه خود او نیز به آن می‌اندیشد. کسانی که این پرسش را مطرح می‌کنند، انتظار ندارند فهرستی از یافته‌های جامعه‌شناسی را بشنوند؛ چراکه چنین پاسخی برای آن‌ها رضایت‌بخش نخواهد بود. آن‌ها می‌خواهند بدانند که تدریس و تحقیق در حوزهٔ جامعه‌شناسی چه ماهیتی دارد. کتاب درآمدی بر جامعه شناسی تلاش می‌کند تا به این پرسش پاسخ دهد. برای این منظور، از الگوی کتاب‌های درسی معمول فاصله گرفته است. این کتاب‌ها اغلب برای دانشجویانی تدوین می‌شوند که ملزم به گذراندن واحدهای درسی مشخص هستند و محتوای آن‌ها بر اساس تقسیم‌بندی‌های تخصصی از پیش تعیین‌شده سازمان‌دهی می‌شود. اما هدف این کتاب، مخاطبان گسترده‌تری را در بر می‌گیرد. نویسنده در این اثر به جای اتخاذ رویکردی تحلیلی یا نظری به اندیشه جامعه‌شناختی، تلاش کرده است نشان دهد که جامعه‌شناسان چگونه با مسائلی روبه‌رو می‌شوند که مستقیماً به زندگی مردم مرتبط هستند. هدف نویسنده، جلب توجه خواننده و ورود او به این حوزه از طریق طرح مجموعه‌ای از پرسش‌ها بوده است. هر فصل از کتاب به پرسشی می‌پردازد که احتمالاً برای همگان مطرح شده است. با استفاده از این روش، نویسنده سعی کرده است نگاهی سریع به هر یک از مباحث داشته باشد و پس از تشریح مطالعات موفق، به سرعت به سراغ حوزه‌های دیگر برود.

با اتخاذ این روش، نویسنده قصد ندارد تمامی زوایا و جوانب یک حوزه یا حتی یک موضوع خاص را بررسی کند. بیشتر مثال‌ها به منابع بریتانیایی و آمریکایی محدود می‌شوند. در این کتاب، رویکرد یا خط فکری واحدی دنبال نشده است. استدلال‌های مختلفی در بخش‌های مختلف کتاب مطرح شده‌اند، مانند بحث در مورد طبیعی بودن جهان روزمره یا تلقی اخلاقی از جامعه‌شناسی، اما کل کتاب به این موضوعات اختصاص نیافته است. خواننده در این کتاب مطالب زیادی در مورد تاریخ این رشته، شرح و تفسیر آثار جامعه‌شناسان برجسته، روش‌های پژوهش اجتماعی یا نظریه جامعه‌شناسی پیدا نخواهد کرد. در عوض، نویسنده قصد داشته است نشان دهد که جامعه‌شناسان در مورد سؤال‌هایی که برای ما مهم هستند، چه دیدگاه‌هایی دارند و تحلیل‌های آن‌ها چگونه می‌توانند زندگی روزمره ما را غنی‌تر کنند تا همه از آن بهره‌مند شوند. سؤالاتی که نویسنده در این اثر مطرح کرده، عبارت‌اند از «واقعیت زندگی روزمره»، «فکر می‌کنیم چه کسی هستیم؟»، «به چه کسانی عشق می‌ورزیم؟»، «با چه کسانی هم‌صحبت می‌شویم؟»، «آیا کار مایه دردسر است؟»، «نابرابری چه اهمیتی دارد؟»، «چرا همه چیز از هم نمی‌پاشد؟»، «آیا جادو از میان ما رخت بربسته است؟» و «جامعه‌شناسی به چه کار ما می‌آید؟».

چرا باید کتاب درآمدی بر جامعه شناسی را بخوانیم؟

کتاب درآمدی بر جامعه‌شناسی نوشتهٔ نیوکلاس آبرکرامبی، با رویکردی متفاوت از کتاب‌های درسی معمول، تلاش می‌کند تا مخاطب را با دنیای جامعه‌شناسی آشنا کند. این کتاب به شما کمک می‌کند تا نگاهی عمیق‌تر به جامعهٔ پیرامون خود داشته باشید و پدیده‌های اجتماعی را بهتر درک کنید. با مطالعهٔ این کتاب، با نحوهٔ تفکر جامعه‌شناسان و رویکرد آن‌ها به مسائل اجتماعی آشنا می‌شوید. این کتاب با طرح پرسش‌هایی که برای همهٔ ما مطرح است، مخاطب را به تفکر دربارهٔ مسائل اجتماعی ترغیب می‌کند. با مطالعهٔ این کتاب، می‌توانید نگاهی تازه به زندگی روزمرهٔ خود داشته باشید و پدیده‌هایی را که قبلاً عادی می‌پنداشتید، از منظری متفاوت تحلیل کنید.

خواندن کتاب درآمدی بر جامعه شناسی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

دانشجویان و متخصصان، کسانی که در انتخاب رشتهٔ جامعه‌شناسی تردید دارند و همچنین مخاطبان عمومی می‌توانند از مطالعهٔ این اثر لذت ببرند.

درباره نیکولاس ابرکرامبی

نیکولاس ابرکرامبی متولد ۱۹۴۴، جامعه‌شناس بریتانیایی و استاد بازنشستهٔ دانشگاه است. او از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۴ استاد جامعه‌شناسی دانشگاه لنکستر بود. آبرکرامبی در بیرمنگام به دنیا آمد. پدرش و مادرش  هر دو از اساتید دانشگاه بودند. او در کالج کوئینز، آکسفورد تحصیل کرد و در سال ۱۹۶۶ با مدرک لیسانس فارغ‌التحصیل شد. سپس در سال ۱۹۶۸ مدرک کارشناسی‌ارشد خود را از دانشکدهٔ اقتصاد لندن دریافت کرد. آبرکرامبی از سال ۱۹۶۸ تا ۱۹۷۰ به‌عنوان پژوهشگر برنامه‌ریزی شهری در دانشگاه کالج لندن مشغول به کار بود و پس از آن به‌عنوان مدرس به دانشگاه لنکستر پیوست. او در همان دانشگاه به تحصیلات مقطع دکترا ادامه داد و در سال ۱۹۸۰ موفق به دریافت مدرک دکترا شد. در سال ۱۹۸۳ به درجهٔ استادیاری ارتقا یافت و در سال ۱۹۸۸ به‌عنوان دانشیار جامعه‌شناسی منصوب شد. در سال ۱۹۹۰، او به‌عنوان استاد جامعه‌شناسی در لنکستر برگزیده شد و در سال ۱۹۹۵ به‌عنوان معاون رئیس دانشگاه منصوب شد. او در سال ۲۰۰۴ بازنشسته شد.

درباره هادی جلیلی

هادی جلیلی، متولد سال ۱۳۴۹ در تهران، تحصیلات دانشگاهی خود را در رشتهٔ علوم اجتماعی به پایان رسانده‌ است. او مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه تهران و مدرک کارشناسی‌ارشد را از دانشگاه علامه طباطبایی در همین رشته دریافت کرده‌ است. جلیلی علاقه‌مند به پژوهش و ترجمه در حوزهٔ رویکردهای انتقادی علوم اجتماعی، به‌ویژه نقش «قدرت» در روابط و ساختارهای اجتماعی است. آثار ترجمه‌شدهٔ او عبارت است از «کشاکش آراء در جامعه‌شناسی» اثر «استیون سیدمن»، «درآمدی بر روش تحقیق کیفی» اثر «اووه فیلیک»، «فلسفۀ علوم اجتماعی اروپای قاره‌ای» اثر «ایون شرت»، «درآمدی بر جامعه‌شناسی» اثر نیکولاس آبرکرامبی، «نظریه و روش در تحلیل گفتمان» اثر «ماریان یورگنسن» و «لوئیز فیلیپس» و «آموزش و پرورش و قدرت» اثر «مایکل اپل».

بخشی از کتاب درآمدی بر جامعه شناسی

«ظاهرا اضطراب سراسر زندگی مدرن را فراگرفته است. چیزهای بسیاری مایه نگرانی هستند. طی دو سه سال اخیر مسائل مربوط به سلامت مانند واکسن سه‌گانه (اوریون، سرخک و سرخجه)، غذاهایی که اصلاح ژنتیکی شده‌اند، اچ. آی. وی، استافیلوکوک مقاوم به پنی‌سیلین، و جنون گاوی مایه نگرانی و وحشت شده‌اند ــ مسائل اولیه‌ای که زندگی روزمره را تهدید می‌کنند. به ناگاه امنیت و سلامت‌مان که اموری بدیهی می‌انگاشتیم‌شان در معرض خطر نیروهایی قرار گرفته‌اند که قادر به مشاهده و کنترل آن‌ها نیستیم. یاد می‌گیریم نسبت به غذایی که در دهان‌مان می‌گذاریم هم بدگمان باشیم. فن‌آوری‌های جدیدی در منازل مسکونی‌مان ــ این به ظاهر امن‌ترین پناهگاه‌مان ــ به کار گرفته می‌شوند بی‌آن‌که سوءظنی برانگیزند. تلفن‌های همراه تومورهای مغزی ایجاد می‌کنند، نوارهای ویدیوئی حاوی سکس و خشونت‌اند که بینندگان، یا بینندگان مستعد، را به رفتارهای خشونت‌آمیز سوق می‌دهند. اینترنت به فرزندان‌مان اجازه می‌دهد با افراد نامناسب در عالم مجازی و واقعی معاشرت کنند. خارج از خانه محیطی خطرناک است و هر آن امکان دارد در خیابان لخت‌تان کنند. بازارهای سهام سقوط می‌کنند و از حق بیمه بازنشستگی افراد به‌شدت کاسته می‌شود. گرم‌شدن کره زمین باعث ایجاد سیل خواهد شد، محصولات سنتی را از بین خواهد برد و انبوهی از حشرات سمی و آوارگان را به سرزمین ما خواهد آورد. کودکان‌مان در معرض خطر سوءاستفاده جنسی قرار دارند؛ و از زمانی که جامعه‌شناسان به ما گفته‌اند که این خطر بیش‌تر از همه از سوی بزرگسالانی کودکان را تهدید می‌کند که آن‌ها را از نزدیک می‌شناسند، یاد گرفته‌ایم که دیگر به هیچ کس اعتماد نکنیم. رفتار جوانان، یعنی استفاده از مواد مخدر، مشروبات الکلی و توسل به خشونت، درعین‌حال تهدید و مایه نگرانی است. همان‌طور که در فصل ۵ دیدیم، کار عامل بیماری به حساب می‌آید و حتی می‌تواند مرگ‌آور هم باشد»

شد»