
کتاب مهارت های لازم در برخورد با کودکان ناسازگار
معرفی کتاب مهارت های لازم در برخورد با کودکان ناسازگار
کتاب مهارت های لازم در برخورد با کودکان ناسازگار با عنوان اصلی Skills Training for Struggling Kids Promoting نوشتهٔ مایکل ل. بلوم کویست و ترجمهٔ سهیلا امامی و شقایق یوسف زاده توسط انتشارات ارجمند منتشر شده است. نویسنده در این اثر از تقویت تکامل رفتاری، احساسی، آکادمیک و اجتماعی فرزندان سخن گفته است. این کتاب بهطور خاص برای والدینی طراحی شده است که در جستوجوی استراتژیها و رویکردهای مؤثر برای کمک به کودکانی هستند که با اختلالات رفتاری - احساسی دست و پنجه نرم میکنند. نویسندهٔ کتاب با تمرکز بر چالشهایی که این کودکان و خانوادههایشان با آن مواجه هستند، راهکارهایی عملی و کاربردی را ارائه میدهد. این کتاب به والدین کمک میکند تا با درک عمیقتر مسائل مربوط به ناسازگاری کودکان، بهترین روشهای مداخله و حمایت را انتخاب کنند. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مهارت های لازم در برخورد با کودکان ناسازگار
خلاصه کتاب مهارت های لازم در برخورد با کودکان ناسازگار
چرا باید کتاب مهارت های لازم در برخورد با کودکان ناسازگار را بخوانیم؟
خواندن کتاب مهارت های لازم در برخورد با کودکان ناسازگار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب بهطور خاص به والدینی پیشنهاد میشود که به دنبال استراتژیهای مؤثر برای کمک به کودکانی هستند که دارای اختلالات رفتاری - احساسی هستند. همچنین، والدینی که کودکشان در خانه، مدرسه یا در تعامل با همسالان خود دچار مشکل است، میتوانند از راهکارهای ارائهشده در این کتاب بهرهمند شوند. علاوه بر این، والدینی که کودکشان با احساسات شدید یا منفی دست و پنجه نرم میکند و اعتمادبهنفس پایینی دارند، نیز میتوانند از این کتاب بهعنوان یک منبع ارزشمند استفاده کنند. این کتاب برای تمامی والدینی که به دنبال راه حلهای عملی و کارآمد برای بهبود رفتار و افزایش سازگاری کودکان خود هستند، مناسب است.
فهرست کتاب مهارت های لازم در برخورد با کودکان ناسازگار
فصل ۱: کودک ناسازگار: این فصل به تعریف و توصیف ویژگیهای کودکان ناسازگار میپردازد. کودک ناسازگار به فرد جوانی اطلاق میشود که رفتارهای آزاردهنده، خشن، ناگهانی، همراه با نوسان و نگرانکننده دارد. این رفتارها عملکرد روزانه کودک را مختل کرده و باعث نگرانی والدین و خانواده میشوند. کودکان ناسازگار عموماً در زمینههای رفتاری، اجتماعی، احساسی و آکادمیک تکامل روانشناختی عقبتری دارند. این بخش همچنین به تاثیر منفی این کودکان بر سلامت والدین و خانواده نیز اشاره دارد.
فصلهای ۲ و ۳: این فصل به ارائه راهکارها و استراتژیهایی برای کمک به کودکان ناسازگار و خانوادههایشان میپردازد. تأکید اصلی بر «مهارتسازی» است که به کودک کمک میکند تا از نظر تکاملی و روانشناختی به همسالان خود نزدیکتر شود. در این فصل، استراتژیهای تربیت فرزند برای بهبود مهارتهای کودک و خانواده معرفی میشوند همچنین به اهمیت ارزیابی دقیق مشکلات تکاملی کودک و نگرانیهای والدین و خانواده تأکید شده است.
فصلهای ۴ تا ۷: این بخش از کتاب دربارهٔ تقویت تکامل رفتاری فرزندتان است و به ارائه راهکارها و استراتژیهایی برای مواجهه با بدرفتاری کودکان اختصاص دارد.
فصل ۶: این فصل به ارتقای صداقت و سرکوب رفتارهای نادرست مانند دروغ گفتن و دزدی کردن میپردازد.
فصل ۷: این فصل به مدیریت اعتراضها و جلوگیری از فوران خشم کودک هنگام تنبیه شدن اختصاص دارد.
فصلهای ۸ تا ۱۱: این فصلها به تقویت مهارتهای اجتماعی کودکان میپردازد.
فصلهای ۱۲ تا ۱۴: این فصلها در باب تقویت تکامل احساسی فرزندتان است.
فصلهای ۱۵ و ۱۶: به آموزش مدیریت زمان، نظم، برنامهریزی، دوره و تمرکز روی تکالیف مدرسه میپردازد و به حمایت و همکاری والدین با مدرسه برای کمک به کودک اختصاص دارد.
فصل ۱۷: به اهمیت تفکر سودمند برای والدین و تاثیر آن بر توانایی تربیت فرزند میپردازد.
فصل ۱۸: به مدیریت استرس والدین و راهکارهای تقویت توانایی آنها در تربیت فرزند اختصاص دارد.
فصلهای ۱۹ و ۲۰: این فصلها به تقویت صمیمیت، نظم و پیوستگی و تقویت مهارتهای ارتباطی و حل مسئله در خانواده اختصاص دارد.
بخشی از کتاب مهارت های لازم در برخورد با کودکان ناسازگار
«روشهای مدیریت زمان را در زمان اجباری تکالیف بگنجانید. بهعنوان مثال، درست کردن یک بررسیلیست تکالیف در ابتدای هر جلسهٔ زمان اجباری تکالیف، کودکتان را در انجام دادن کارهایش راهنمایی کرده و مدیریت زمان را به او میآموزد. در این بررسیلیست باید کارهایی که باید به زودی تحویل داده شوند، منظم کردن و برنامهریزی برای کارهای آینده و مرور و دورهٔ کارهای گذشته وجود داشته باشد. کودک باید در این بررسیلیست موارد زیر را یادداشت کند:
- کارهایی که باید برای فردا انجام شوند
- مواردی که باید منظم شوند مثل وسایل مدرسه، کولهپشتی، دفتر، پوشه و غیره
- کارهایی که نیاز به برنامهریزی دارند مثل پروژههای طولانیمدت و مطالعه برای امتحانات
- مواردی که باید مرور و دوره شوند
الآن زمان مناسبی است که کارهایی که باید انجام شوند و زمان تحویل آنها را در یک تقویم یا دفترچهٔ برنامهریزی یادداشت کنید. همچنین میتوانید وب سایت مدرسه را بررسی کنید تا ببینید پروژهها و امتحانات در چه زمانی برگزار میشوند تا بتوانید با توجه بهآنها برنامهریزی کنید.
حال از کودکتان بپرسید که برای هریک از کارهای نوشتهشده در بررسیلیست به چقدر زمان نیاز دارد. بهعنوان مثال یک کودک دبستانی ممکن است به ۱۵ دقیقه برای تکالیف ریاضی فردا، ۱۰ دقیقه برای منظم کردن کولهپشتی و پوشهاش، ۵ دقیقه برای تمرین املاء و غیره نیاز داشته باشد. یک نوجوان ممکن است به ۳۰ دقیقه برای نوشتن طرح کلی یک پروژه، ۲۰ دقیقه برای تکلیف جغرافیا، ۱۰ دقیقه برای بهروز کردن دفترچهٔ برنامهریزی و مرتب کردن پوشهاش، ۲۰ دقیقه برای دورهٔ مباحث امتحان اجتماعی و غیره نیاز داشته باشد. حال کودک باید شروع به انجام دادن کارهای نوشتهشده در بررسیلیست کرده و سعی کند آنها را در بازهٔ تعیینشده به پایان برساند.
همچنین میتوانید مهارتهای مدیریت زمان پیشرفتهتری را در کودکان بزرگتر و نوجوانان ایجاد کنید. به خصوص اگر فرزندتان سرش خیلی شلوغ است! کودکان موفق در این سنوسال میتوانند فعالیتهای مختلفی انجام دهند و زمان کافی برای انجام دادن کار مدرسه را نیز دارند. یکی از استراتژیهایی که در مدیریت این فعالیتها کمک میکند این است که یک برنامهٔ هفتگی داشته و به آن پایبند باشند تا همهٔ کارهایش انجام شوند. برای درست کردن یک برنامهٔ هفتگی استاندارد باید روزهای هفته را در ردیف بالایی و زمان روز را در ستون انتهای سمت راست بنویسید. از خانههای دیگر جدول برای نوشتن فعالیتهای روزانه مثل زمان بیدار شدن از خواب، فعالیتهای بعد از مدرسه، شغل، تکالیف، کارهای خانه، ورزش، استراحت (انجام دادن کارهای سرگرمکننده، چرت زدن، دیدن برنامهٔ تلویزیونی مورد علاقه)، فعالیتهای اجتماعی، دعا کردن، وقتگذرانی با خانواده، رفتن به تختخواب و غیره استفاده کنید. شما همچنین میتوانید از یک برنامهٔ هفتگی منعطف استفاده کنید که در آن، هر هفته، برنامه را با توجه بهکارهای آن هفته تنظیم میکنید.»
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۸۰ صفحه
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۸۰ صفحه