کتاب رفتاردرمانی دیالکتیکی برای تنظیم هیجان ها و رفتارهای ناشی از آن
معرفی کتاب رفتاردرمانی دیالکتیکی برای تنظیم هیجان ها و رفتارهای ناشی از آن
کتاب الکترونیکی رفتاردرمانی دیالکتیکی برای تنظیم هیجانها و رفتارهای ناشی از آن نوشتۀ ملانی گوردون شیتز با ترجمۀ شیرین ایزدی و مهناز غیاثی در انتشارات ارجمند چاپ شده است. این کتاب دربارۀ آموزش مهارتهای اساسی برای مدیریت هیجانها و بهبود کیفیت زندگی افراد است.
درباره کتاب رفتاردرمانی دیالکتیکی برای تنظیم هیجانها و رفتارهای ناشی از آن
این کتاب بهعنوان یک راهنمای عملی، به خوانندگان کمک میکند تا با استفاده از تکنیکهای رفتاردرمانی دیالکتیکی (DBT) و رفتاردرمانی شناختی (CBT)، هیجانهای خود را شناسایی و مدیریت کنند. نویسنده با بهرهگیری از تجربیات بالینی و پژوهشی خود، به این نتیجه رسیده است که بسیاری از افراد در مواجهه با چالشها و فشارهای زندگی، فاقد مهارتهای لازم هستند که این امر آنها را در برابر مشکلات روزمره آسیبپذیر میکند.
پژوهشها نشان میدهند که بسیاری از اختلالات روانی، ریشه در کمبود چند مهارت اساسی دارند. بهعنوان مثال، در اختلال شخصیت مرزی، عواملی مانند ناتوانی در شناخت و ابراز هیجانها، فقدان مهارتهای ارتباطی، ناتوانی در تحمل رنج و پریشانی، و ناتوانی در پردازش صحیح اطلاعات مشاهده میشود. مطالعات حاکی از آن است که ارتقاء و آموزش مهارتهای مقابلهای میتواند به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک کند.
رفتاردرمانی دیالکتیکی، که توسط مارشا لینهان توسعه یافته است، بر سه پایه رفتارگرایی، فلسفه دیالکتیکی و آیین ذن استوار است. این رویکرد تعامل عوامل زیستی-اجتماعی را بهعنوان علت برخی اختلالات مطرح میکند. به این معنا که اگر فرد در محیطی رشد کند که تجربیات درونی و رفتارهای او را مکرراً نامعتبر بشمارد، ممکن است در توانایی تنظیم هیجانها و مقابله با مشکلات زندگی دچار نقص شود. بر این اساس، یکی از مؤلفههای درمانی این رویکرد، آموزش چهار مهارت اساسی است: ذهنآگاهی، روابط بینفردی مؤثر، تنظیم هیجان و تحمل رنج و پریشانی.
کتاب حاضر، این مهارتها را بهصورت گامبهگام آموزش میدهد و با زبانی ساده و مستقیم با خواننده ارتباط برقرار میکند. این اثر برای افرادی که دچار خشمهای ناگهانی هستند، کسانی که در ابراز هیجانهای خود مشکل دارند، زوجهایی که با مشکلات زناشویی و خانوادگی مواجهاند، و افرادی که در برخورد با مشکلات تحمل کمی دارند، مفید است. همچنین، این کتاب میتواند برای کارکنان حوزه بهداشت روان نیز سودمند باشد.
کتاب رفتاردرمانی دیالکتیکی برای تنظیم هیجانها و رفتارهای ناشی از آن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای افرادی که بهدنبال بهبود مهارتهای مدیریت هیجان، ارتقاء روابط بینفردی و افزایش تحمل در مواجهه با مشکلات هستند، مناسب است.
بخشی از کتاب رفتاردرمانی دیالکتیکی برای تنظیم هیجانها و رفتارهای ناشی از آن
«رفتاردرمانی دیالکتیکی ـ رفتاردرمانی شناختی زمانی پا به عرصه وجود گذاشت که از من خواسته شده بود مسئول یک گروه رفتاردرمانی دیالکتیکی مرسوم شوم. از آنجا که آن گروه مخصوص بیماران مبتلا به مشکلات شخصیتی بود، تعداد کمی در آن گروه شرکت میکردند. دپارتمان ما دچار کمبود نیرو بود و مجبور بودیم تا جایی که ممکن بود خدماتی را برای بیماران فراهم کنیم. در واکنش به این مسأله، گروه رفتاردرمانی دیالکتیکی، توسعه و بسط داده شد تا افرادی را که مشکلات بزرگی داشتند، چه مبتلا به اختلال شخصیت مرزی بودند و چه مبتلا نبودند، دربر گیرد. مشخص شد که بیشتر اعضا، افسردگی شدید یا اختلال دوقطبی داشتند، برخی از آنها مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بودند و برخی نیز دچار اسکیزوافکتیو بودند. بعضی از این بیماران، اختلال شخصیت مرزی را بهطور کامل داشتند، دیگران دارای تعدادی از ویژگیهای این اختلال بودند، عدهای نیز اختلال شخصیت نداشتند. بیشتر آنها بهخاطر خودکشی، افکار و یا تهدیدهای جدی برای خودکشی بستری شده بودند. بقیه نیز به دلیل درگیری فیزیکی یا تهدیدهای جدی برای این کار، بستری شده بودند. حدود ۸۰ درصد آنها، مشکلات مربوط به سوءمصرف مواد داشتند. ۱۰۰ درصد آنها از مشکلات، فقدانها و مسائل مهم زندگی رنج میبردند. زمینه مشترکی که در میان اعضای گروه به صورت برجسته و قابلملاحظه وجود داشت، واکنشهای به شدت تخریبگر نسبت به موقعیتها و حالتهای هیجانی بود. همچنین، ۶۰ درصد دریافته بودند که تا حد زیادی، مشکلاتشان تکرار و تکرار میشود. بنابراین، موضوعات و مطالب مربوط به گروه رفتاردرمانی دیالکتیکی تغییر یافت تا مطابق با نیازهای این اعضای جدید باشد.»