دانلود و خرید کتاب تنفس نور نسرین ناصری
تصویر جلد کتاب تنفس نور

کتاب تنفس نور

نویسنده:نسرین ناصری
انتشارات:نشر افرا
امتیاز:
۳.۰از ۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب تنفس نور

کتاب تنفس نور سرودهٔ نسرین ناصری است. نشر افرا این مجموعه شعر سپید را روانهٔ بازار کرده است.

درباره کتاب تنفس نور

کتاب تنفس نور که یک مجموعه شعر سپید را در بر گرفته، سرودهٔ نسرین ناصری است. گفته شده است که این شاعر ایرانی، شعرش را با واژگان و تعابیر موجز و در ساختاری از درهم‌بافتگی فرم و مضمون به‌گونه‌ای ارائه می‌کند که با زبان و درک دیگری (جز خود) تجانس و نزدیکی داشته باشد؛ همان‌گونه که محیط، فضا، زمان، زمین، آسمان و زیستگاه ما در وجود ما انسان‌ها احساس، ادراک، اندیشه و تخیلی متجانس و نزدیک به هم ساخته و پرداخته می‌کند. او در شعرهایش در تلاش ایجاد همین فضای مرتبط و احساس و اندیشهٔ هرچند دور و نزدیک شاعر و مخاطب است.

می‌دانیم که شعر فارسی عرصه‌های گوناگونی را درنوردیده است. در طول قرن‌ها هر کسی از ظن خود یار شعر شده است و بر گمان خود تعریفی از شعر به‌دست داده است. حضور شعر در همهٔ عرصه‌ها از رزم و بزم گرفته تا مدرسه و مسجد و خانقاه و دیر و مجلس وعظ، همه و همه گویای این مطلب است که شعر، بی‌محابا، زمان، مکان و جغرافیا را درنوردیده و در هفت‌اقلیم جان و جهان به دلبری پرداخته است. آمیختگی شعر با فرهنگ مردم و اندیشه‌های اجتماعی، این هنر را زبان گویای جوامع بشری ساخته است؛ بدان‌گونه که هیچ جامعه‌ای از این زبان بارز، برای انتقال اندیشه‌هایش بی‌نیاز نبوده است. گاهی شعری انقلابی به پا کرده است و گاه انقلابی، شعری پویا را سامان داده است.

شعر نو فارسی با وانهادن قالب‌های شعر کلاسیک در قرن ۱۴ هجری به‌وجود آمده است. این گونه از شعر فارسی آزادی بسیاری را در فرم و محتوا به شاعر می‌دهد. شعر نو به لحاظ محتوا و جریان‌های اصلی ادبی حاکم بر آن کاملاً با شعر کلاسیک فارسی متفاوت است و به‌لحاظ فرم و تکنیک ممکن است همانند شعر کلاسیک موزون باشد یا نباشد یا وزن آن عروضی کامل باشد یا ناقص. استفاده از قافیه نیز در شعر نو آزاد است. معمولاً شعر نو فارسی را به ۳ دستهٔ اصلی شعر نیمایی، شعر سپید و موج نو تقسیم می‌کنند و پدر شعر نوی ایران را نیما یوشیج (علی اسفندیاری) می‌دانند. احمد شاملو، فروغ فرخزاد، سهراب سپهری، هوشنگ ابتهاج (سایه)، نادر نادرپور، فریدون مشیری و محمدرضا شفیعی کدکنی بعضی از شاعران مشهور ایرانی هستند که در قالب شعر نو می‌سروده‌اند.

شعر سپید یا شعر شاملویی گونه‌ای از شعر نو فارسی است که در دههٔ ۱۳۳۰ شمسی و با مجموعهٔ «هوای تازه» سرودهٔ احمد شاملو ظهور پیدا کرد و شاید بتوان آن را با «شعر آزاد» در ادبیات کشورهای غربی مقایسه کرد. تفاوت عمدهٔ این آثار با نمونه‌های قبلی «شعر نو» در فرم شعر بود. در این سبک عموماً وزن عروضی رعایت نشده، اما آهنگ و موسیقی نمود دارد. در دسته‌بندی شعر نو فارسی، گاهی به هر شعر که در قالب شعر نیمایی نگنجد «شعر سپید» می‌گویند. برخی از صاحب‌نظران مانند «محمد مستقیمی» شعر سپید را پالاییده‌ترین نوع شعر فارسی می‌دانند که خود را از موسیقی و همهٔ چیزهای دیگر آزاد کرده است. او در کتاب «آیینه‌پردازان» خود با این تعریف از شعر که کلامی مخیل است، یکی از دلایل خوانده‌شدن شعر سپید را معنی و خوانش سپیدی‌هایی می‌داند که در تقطیع‌های شعر سپید در فضای خیال خواننده بازآفرینی می‌شود و یا خواننده آن‌ها را در فضای خیال خود پر می‌کند. به نظر او در شعر سپید به‌دنبال موسیقی نباشید؛ چون شعر سپید به‌معنای شعر بی‌قیدوبند است. این شعر از قیود موسیقی که هنر دیگری است خود را رها کرده و صفت سپیدیش به همین معناست. پس نه موسیقی دارد نه نیازی به موسیقی دارد.

خواندن کتاب تنفس نور را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران شعر معاصر ایران پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب تنفس نور

«می‌خرامد

در میان ساحل خورشید

پنجه‌های خستهٔ پرواز

شوکت گل‌های عطراگین

خفته در آرامشی دم‌ساز

زندگی گشته حریر راز...!»

جامعه پذیری علمی در میدان دانشگاه ایرانی
آرش حیدری
درس‌نامه پلاس قلب و عروق برانوالد ۲۰۱۹؛ جلد ۹
دپارتمان قلب و عروق گزینه پارسیان طب
فناوری و تعمیر گیربکس اتوماتیک ۴ و ۵ سرعته کیا و هیوندای HIVEC
ولی اله رفیعی
طراحی ابزار سنجش برای یادگیری؛ راهنمای معلم علوم
مریم روزبهانی
خانه فیل
محمد عباسی
فیروزۀ خاتم: گزینه‌ای از عرض ارادت شاعران امروز به ساحت آسمانی حضرت فاطمۀ زهرا(س)
هادی وحیدی
موش کتابخانه ۲
دنیل کرک
کودکان و عصر دیجیتال
مرضیه قانعی
معماری سنتی تا مدرنیته
سیده معصومه احمدی
جیغ
مطهره سیف
روش‌شناسی تفسیر قرآن (ترکی استانبولی) Kur’an Tefsiri Metodolojisi
علی اکبر بابایی
فرهنگ انس با قرآن کریم
محمدحسین رفیعی
مدل کوچینگ استار در مدیریت سیستمی منابع انسانی
ابراهیم صمیمی
قصه‌های شیرین برای بچه‌های شیرین (ویژه متولدین آذر)
محمد صادقی سیار
آقای سیب زمینی و خانم هویج، گنجشکک اشی مشی
فرانک کلابی
شاهنامه فردوسی (کتاب سیزدهم)
ابوالقاسم فردوسی
ایران و پروسه جهانی شدن حقوق بین الملل
محسن فیروزفر
پیمان شکنی زناشویی از دیدگاه روان شناسی
لیدا نعمتی چلاوی
چگونه خوب بخوابیم
نیل استنلی
نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۴۶٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۸۶ صفحه

حجم

۴۶٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۸۶ صفحه

قیمت:
۳۱,۰۰۰
تومان