دانلود و خرید کتاب خلق داستان کوتاه دیمن نایت ترجمه آراز بارسقیان
تصویر جلد کتاب خلق داستان کوتاه

کتاب خلق داستان کوتاه

نویسنده:دیمن نایت
دسته‌بندی:
امتیاز:
۱.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب خلق داستان کوتاه

کتاب خلق داستان کوتاه نوشتهٔ دیمن نایت و ترجمهٔ آراز بارسقیان است. انتشارات افراز این کتاب آموزشی را روانهٔ بازار کرده است.

درباره کتاب خلق داستان کوتاه

کتاب خلق داستان کوتاه از دهه‌ها تدریس و تمرین نویسندهٔ آن بر گرفته شده است. این اثر حاوی توصیه‌های پر‌معنی درمورد ساختار، سرعت، گفت‌وگو، ایده‌گیری و موارد دیگر است. این‌ها شامل مثال‌ها و تمرین‌هایی است که اثربخشی فوق‌العادهٔ خود را در کلاس‌ها و کارگاه‌ها ثابت کرده است. «خلق داستان کوتاه» نوشتهٔ دیمن نایت یک کلاسیک جاودانه نامیده شده است که پر از توصیه‌های ارزشمند برای هر کسی است که به نوشتن داستان کوتاه علاقه دارد. نویسندهٔ این اثر آموزشی، استاد بزرگ SFWA، بنیان‌گذار SFWA، نویسندهٔ ده‌ها کتاب معتبر و معلم نویسندگی طولانی‌مدت است. او کارگاه نویسندگان میلفورد را تأسیس کرد که اساس کارگاه‌های نویسندگان مشهوری مانند Clarion و Critters بود. دیمن نایت شهرت خود را به‌عنوان یک استاد مدرن در داستان کوتاه با آثار کلاسیکی مانند «من تو را می‌بینم»، «هندلر»، «برای خدمت به انسان» و «کشور مهربان» به دست آورد. او و همسرش «کیت ویلهلم» تقریباً ۳۰ سال در کارگاه کلاریون داستان‌نویسی را تدریس کردند و در این مدت با بسیاری از نویسندگان برجستهٔ امروزی کار کردند.

می‌دانیم که داستان کوتاه به داستان‌هایی گفته می‌شود که کوتاه‌تر از داستان‌های بلند باشند. داستان کوتاه دریچه‌ای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیت‌هایی و برای مدت کوتاهی باز می‌شود و به خواننده امکان می‌دهد که از این دریچه‌ها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان می‌دهد و کمتر گسترش و تحول می‌یابد. گفته می‌شود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستان‌های کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشته‌ها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونه‌ای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده می‌شود. از عناصر داستان کوتاه می‌توان به موضوع، درون‌مایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویه‌دید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.

خواندن کتاب خلق داستان کوتاه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعه درمورد روش نوشتن داستان کوتاه پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب خلق داستان کوتاه

«جایی برای نوشتن داشته باشید که فقط خودتان از آن استفاده می‌کنید و فقط مخصوص نوشتن است. ساعاتی مشخص از روز را برای نوشتن کنار بگذارید ـ‌هر چقدر شرایط به شما اجازه می‌دهد، حتی اگر دو ساعت باشد آن هم در صبح‌های شنبه و یکشنبه‌ــ و آن ساعت‌ها را صرف کار دیگری نکیند. از قبل بدانید چه می‌خواهید بنویسید تا وقتی پشت صفحه‌کلید می‌روید، آمادهٔ نوشتن باشید. در این شرایط شما خودتان را واداشته‌اید هر وقت پشت صفحه کلید نشستید، مطلب بنویسید. اگر به هر دلیلی دیدید که برای یکی دو دقیقه دست از نوشتن برداشته‌اید، از جای‌تان بلند شوید، صفحه کلید را رها کنید، به مشکلات‌تان فکر کنید و بعد دوباره برگردید. همیشه یک دفترچه یادداشت به همراه داشته باشید تا بتوانید از اتفاقات و حس‌های عجیبی که برای‌تان پیش می‌آید، یادداشت‌برداری کنید.

احتمال دارد شما برای چند سال و یا حتی در تمام طول دوران نویسندگی‌تان، نویسنده‌ای نیمه وقت باشید. بسیاری از نویسندگان برجسته، در ابتدا نیمه وقت می‌نوشتند؛ آن‌ها در حالی که کار اصلی‌شان چیز دیگری بوده به نوشتن ادامه می‌دادند. موفق‌ترین آن‌ها کسانی بودند که همیشه برای خودشان برنامه‌ریزی داشته‌اند و از حداقل زمانشان استفاده می‌کردند؛ در حین سفر با قطار می‌نوشتند، قبل از صبحانه کار می‌کردند، از کمترین وقت آزادشان در طول روز استفاده می‌کردند.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۳۳۱٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۲۷۰ صفحه

حجم

۳۳۱٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۲۷۰ صفحه

قیمت:
۱۵۰,۰۰۰
تومان