کتاب ابزارهای نوین در عملیات بازار باز
معرفی کتاب ابزارهای نوین در عملیات بازار باز
کتاب ابزارهای نوین در عملیات بازار باز نوشتهٔ روزبه بالونژاد نوری و شقایق شجری پور است. پژوهشکده امور اقتصادی این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این کتاب در زمینهٔ مدیریت و کسبوکار و اقتصاد است.
درباره کتاب ابزارهای نوین در عملیات بازار باز
کتاب ابزارهای نوین در عملیات بازار باز یک کتاب در زمینهٔ اقتصاد و مدیریت و کسبوکار است. روزبه بالونژاد نوری و شقایق شجری پور در این کتاب به موضوع عملیات بازار باز پرداختهاند. عملیات بازار باز یکی از مهمترین و انعطافپذیرترین ابزارهای سیاست پولی در اقتصادهای توسعهیافته و بسیاری از اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه است. در عملیات بازار باز بانک مرکزی به تبادل وجوه با بانکها در مقابل اوراق بدهی دولتی میپردازد. با انجام این کار بانک مرکزی بر عرضه پول نقد در بازار بینبانکی و درنتیجه بر نرخ بهره بینبانکی اثر میگذارد. در این عملیات بانک مرکزی بر سیستم عرضه و تقاضا تمرکز میکند. با توجه به اهمیت فزاینده عملیات بازار باز در نظام بانکی و کنترل متغیرهای کلان اقتصادی بهویژه تورم در اقتصادهای جهان، روزبه بالونژاد نوری و شقایق شجری پور در این کتاب به بررسی و تحلیل ابزارهای نوین بر پایه عملیات بازار باز و امکانسنجی کاربرد این ابزارها در نظام بانکی اقتصاد ایران میپردازند. این کتاب ۴ فصل دارد. فصل اول به بررسی تاریخچه و سازوکار عملیات بازار باز بهعنوان یکی از مهمترین ابزارهای سیاست پولی پرداخته شده است. فصل دوم به مروری بر ابزارهای مالیای که در عملیات بازار باز استفاده میشود، اختصاص یافته است. فصل سوم دربرگیرندهٔ تجارب برخی از مهمترین بانکهای مرکزی اقتصادهای توسعهیافته، در حال توسعه و نوظهور است. در فصل چهارم عملیات بازار باز در اقتصاد ایران معرفی و تحلیل میگردد و در نهایت این پژوهش به جمعبندی، نتیجهگیری و ارائه توصیههای سیاستی میپردازد.
خواندن کتاب ابزارهای نوین در عملیات بازار باز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به استادان، محققان، کارشناسان و بهویژه دانشجویان رشته اقتصاد پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب ابزارهای نوین در عملیات بازار باز
«اثر عملیات بازار باز (بهطور کلی سیاست پولی) بر قیمتهای دارایی و تقاضای کل را میتوان با استفاده از ۶ کانال انتقالدهنده تحلیل و بررسی نمود. این کانالها شامل کانالهای نرخ بهره، پول، نرخ ارز، ثروت، اعتباری محدود و اعتباری گسترده هستند. کانال نرخ بهره که از دیدگاه بسیاری از پژوهشگران، کانال اصلی انتقال سیاست پولی است، زمانی فعال میشود که عملیات بازار باز باعث تغییر در نرخ بهره کل شود. این تغییر بهنوبه خود بر میزان جذب سرمایه، از طریق تأثیر بر تقاضای اعتبارات و در نتیجه درآمد وامگیرندگان و وامدهندگان، اثر میگذارد. تغییرات نرخ بهره، منجر به ایجاد تغییر در هزینه نهایی وامگیری و در نتیجه سطوح سرمایهگذاری و پسانداز میشود. در نهایت این تغییرات، باعث ایجاد نوسان در تقاضای خواهد شد.
کانال ثروت بر نحوه اثر سیاست پولی بر قیمتهای داراییها (بهویژه اوراق بهادار یا ارزش وثایقی مثل اوراق قرضه و املاک مسکونی) اشاره دارد که باعث تغییر در مصرف و سرمایهگذاری از طریق تغییر در سطح ثروت میگردد. اثربخشی کانال ثروت، بستگی به میزان توسعهیافتگی بازارهای سهام، اوراق قرضه و املاک و مستغلات در اقتصاد دارد. هرقدر این بازارها توسعهیافتهتر باشند اثرگذاری این کانال در انتقال سیگنالهای سیاست پولی بالاتر است.»
حجم
۹۱۰٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۰۰ صفحه
حجم
۹۱۰٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۰۰ صفحه