کتاب مدیریت زمان
معرفی کتاب مدیریت زمان
کتاب مدیریت زمان نوشتهٔ فرهاد جهان دیده و آمنه پورجاسم در انتشارات فرنام منتشر شده است.
درباره کتاب مدیریت زمان
برای هر فردی در تمام عرصههای زندگی، زمان ارزش زیادی دارد. زمان پرارزشترین دارایی موجود برای هر فرد است. هرچند زمان به مقدار زیاد وجود دارد و اهمیتی هم ندارد که با آن چه میکنید، اما نمیتوانید تغییراتی را که در سایر منابع ایجاد میکنید، در این مورد هم به کار گیرید و نمیتوانید بر دامنهٔ آن بیفزایید. در حالت عادی زمان تندتر و کندتر از حد معمول حرکت نمیکند. زمان تنها منبعی است که باید در قبال چیزی که کسب میکنید، صرفش کنید.
کتاب مدیریت زمان به شما کمک میکند مفهوم زمان در زندگیتان را بهتر درک کنید و از زمانتان بهترین استفاده را کنید.
خواندن کتاب مدیریت زمان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام کسانی که میخواهند از زمان خودشان استفادهٔ بیشتری کنند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مدیریت زمان
«مدیریت زمان چیزی بیش از از اداره فعالیتها در طول زمان است، مدیریت زمان به نوعی مدیریت خود است. مدیریت خود درست مانند مدیریت چیزهای دیگر است، مدیریت زمان شامل مهارتهای برنامه ریزی، سازماندهی اجرا و کنترل کردن است. مدیریت زمان روشهای استفاده بهتر از زمانی است که در دسترس ماست. مدیریت زمان، راهبردی است برای استفاده بهینه از وقت. البته باید خاطرنشان کرد که مدیریت زمان، کنترل لحظهای آن نیست بلکه شیوههایی است که با به کار گیری آن میتوان شرایط کار و زندگی را بهبود بخشید. مدیریت زمان آن دسته از تواناییها و مهارتهایی است که به کنترل بهینه زمان توسط فرد منجر میشود.
معنی مدیریت زمان در قالب یک فرمول عبارت است از:
واکنش مناسب در مقابل ضایع کنندگان وقت + برنامه ریزی منظم زمانی و هماهنگی مدیریت زمان یا استفاده مؤثر از زمان
مدیریت زمان، ارائه شیوههای علمی و مؤثر صرفه جویی در وقت و مهار کردن آن جهت دستیابی به موفقیت بیشتر در کار و زندگی است. این شیوهها عبارتند از، هدف گذاری، تعیین اولویت و رعایت اولویت. مدیریت زمان علمی، برنامه ریزی برای انجام سلسلهای از اقدامات و تصمیمات است که بر پایه سوالات زیر شکل گرفته است:
- چه میخواهم انجام بدهم؟
- کارم تا چه وقت باید پایان بپذیرد؟
- ابتدا باید چه کاری انجام دهم؟
- زودترین زمانی که میتوانم آغاز کنم، چه وقت است؟
- کدام هدف برای انجام فعالیت مهمتر است؟
- وقتی یکی از اهدافم از لحاظ زمان با یکی دیگر از آنها تداخل پیدا کند چه باید بکنم؟
- چه کسی میتواند به من کمک کند و چگونه؟
- چگونه میتوانم پیشرفتم را زیر نظر داشته باشم، به طوری که اطمینان یابم تا هنگامی که به اهدافم برسم، تعلل و انحرافی نداشته باشم؟
مدیریت زمان، یعنی استفاده درست از فرصتهای تازه، برای بارور کردن سازمان و تولید بیشتر. برای بهبود بهره وری نیاز به تغییرات اساسی و مداوم در سازمان میباشد. در این زمینه، فرهنگ حاکم بر سازمان نقش درجه اول را دارد. برای این که کارکنان به اهمیت زمان توجه داشته باشند، باید ایجاد انگیزه کرد، برنامه اصولی تنظیم کرد. نتایج کار را مورد ارزیابی قرار داد و در درجه اول محیط را برای استفاده درست از زمان آماده ساخت. مدیریت زمان رمز اثربخشی مدیران است، اثربخشی الزاماً با میزان زیاد فعالیت ارتباطی ندارد.»