دانلود و خرید کتاب سلطنت پهلوی از طلوع تا غروب بابک مصطفوی
تصویر جلد کتاب سلطنت پهلوی از طلوع تا غروب

کتاب سلطنت پهلوی از طلوع تا غروب

نویسنده:بابک مصطفوی
امتیاز:
۲.۱از ۱۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب سلطنت پهلوی از طلوع تا غروب

کتاب الکترونیکی «سلطنت پهلوی از طلوع تا غروب» نوشتهٔ بابک مصطفوی در انتشارات امید سخن چاپ شده است.

درباره کتاب سلطنت پهلوی از طلوع تا غروب

این کتاب تلاش می‌کند به پرسش‌هایی مانند اینکه چرا شاه رفت و یا رضاشاه چگونه به قدرت رسید و... پاسخ‌های تاریخی و دقیق بدهد. مهم‌ترین مباحثی که کتاب سلطنت پهلوی از طلوع تا غروب به آن‌ها می‌پردازد به این شرح است: 

حمایت و نقش محوری شوروی در به‌قدرت‌رسیدن رضاشاه و مخالفت انگلیس

دلیل مخالفت رضاشاه با حزب توده و شوروی

مصدق و تاثیر مرگ استالین در ماجرای ۲۸ مرداد

تحلیل این مطلب که شاه از ابتدای سلطنت اصرار بر انقلاب سفید داشت، پس انقلاب سفید نمی‌توانست در اثر فشار آمریکا و دولت کندی باشد.

به‌قدرت‌رسیدن ریچارد نیکسون و تاثیر آن بر جهان

دوستی شاه و نیکسون و تأثیر آن بر افزایش قیمت نفت و به‌هم‌ریختن بازار انرژی جهان

سرنگونی نیکسون و قتل‌عام دوستان و حامیان او در سراسر جهان

کتاب سلطنت پهلوی از طلوع تا غروب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این اثر به علاقه‌مندان به مطالعهٔ تاریخ ایران پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب سلطنت پهلوی از طلوع تا غروب

«با ظهور کمونیست شوروی و قدرتمند شدن لنین، ایدئولوژی جدیدی از طرف او مطرح شد که مجدداً تأثیری عمیق بر ماهیت سوسیالیست گذاشت. بر اساس دیدگاه مارکس، انقلاب سوسیالیستی در کشورهای سرمایه‌داری به وقوع می‌پیوست و بر اساس همین دیدگاه برای رسیدن به پیروزی می‌بایست تمامی کارگران کشورهای صنعتی با یکدیگر متحد می‌شدند، اما لنین تز جدیدی ارائه کرد. او عقیده داشت که حتی با متحد کردن کارگران کشورهای صنعتی نمی‌توان بر فئودال‌ها چیره شد زیرا آن‌ها منابع و نیروی کار رایگان خود را از کشورهای مستعمره به دست می‌آورند لذا صرفاً با اتحاد نیروی کار کشورهای صنعتی نتیجه‌ای به دست نخواهد آمد و بر اساس همین دیدگاه او قصد داشت که نهضت‌های رهایی‌بخش کارگران کشورهای صنعتی را با مردم مستعمرات به هم پیوند بزند تا از طریق اتحاد این دو بتواند در برابر سرمایه‌داران بایستد. از سویی دیگر مارکس و انگلس عقیده داشتند که آگاهی‌های اجتماعی محصول خود جامعه است و به‌تدریج و به‌مرور زمان به دست می‌آید، بنابراین به‌طور کل مارکس و انگلس تعلیمات زیادی در این زمینه ندارند. اما برخلاف آن‌ها لنین عقیده داشت که وقتی کارگران و یا مردم مستعمرات از حقوق خود بی‌اطلاع هستند چگونه می‌توانند برای آنچه نمی‌دانند بجنگند «آن‌ها چنان درگیر در مسائل روزمره زندگی خود هستند که غالباً مجالی برای تفکر در امور ندارند». بر اساس عقیده او اکثر کارگران بی‌سواد هستند و به علت استثمار سرمایه‌داران دسترسی به آگاهی‌های سیاسی ندارند و به علت شرایط نامساعد زندگی درک درستی از منافع بلندمدت خود ندارند و به‌جای ضربه زدن به جایگاه سرمایه‌داران در فکر دریافت حقوقی اندک برای بهبود زندگی خود هستند لذا از دید او این آگاهی باید از خارج به آن‌ها داده می‌شد و رسالت آگاه کردن آنان بر عهده روشنفکران جامعه قرار می‌گرفت تا آگاهی‌های لازم را برای آنان فراهم آورد.

بر اساس دیدگاه لنین، بلشویک‌ها اقدام به تعلیم کارگران مهاجر و یا کارگرانی که به‌زور به میدان جنگ گسیل شده بودند (که بیشتر آن‌ها از سمت ایران، چین، افغانستان و ترکیه بودند) پرداختند. با انقلاب سوسیالیستی وضع معیشتی کارگران روسیه به‌شدت تغییریافته بود و بسیاری از زمین‌های کشاورزی از اربابان گرفته شده و بین روستاییان تقسیم شده بود. هنگامی‌که مهاجران و کارگران ایرانی و ترک به روسیه رفته بودند با مشاهده تغییرات گسترده و آزادی‌های نسبی که در مقایسه با زمان تزارها بسیار وسیع بود روبرو شدند، به انقلاب سوسیالیستی علاقه‌مند شده و آن را بهترین راه برای نجات از ظلم و ستم خاندان قاجار می‌دانستند. البته در این زمینه تبلیغات گسترده بلشویک‌ها را نباید از نظر دور داشت.»

salar.gh
۱۴۰۲/۰۸/۱۳

یکی از بی‌طرفانه ترین کتاب هایی که میتوان درباره‌ی دوره پهلوی خواند. همانگونه که از نام کتاب نمایان است کتاب پیش از دوره ی پهلوی اغاز و رویداد های برجسته را دنبال میکند. کتاب در برگیرنده ی بن مایه های به نام

- بیشتر
atena.hejazi
۱۴۰۳/۰۸/۲۰

خیلی مزخرف بود

مرتضی
۱۴۰۲/۱۱/۲۴

چه قدر مزخرف نوشتند تو این کتاب. آدم می‌مونه واقعا!

مجید80
۱۴۰۲/۱۱/۱۴

کتابی برای تطهیر چهرهٔ امپریالیسم و تخریب سوسیالیسم است،در حالیکه هر دو اینها در تاریخ ایران پس از قاجار نقش های مهمی ایفا کردند، نباید فقط یکی رو مؤثر و اون یکی رو بی هیچ تأثیری نشون بدیم یه مثالش اینه که

- بیشتر
نیکسون رئیس‌جمهور آمریکا در کتاب خود می‌نویسد: «در بیشتر موارد انگیزه‌ای که مردم را در اصل به سازمان چریکی جلب می‌کند، عشق به کمونیست نیست نفرت از خارجی‌ها است».
salar.gh
دلیل تدوین و انتشار «خاطرات» آیرن ساید به‌یقین از دو گمانه بیرون نیست: یا گرایش او به بزرگ جلوه دادن نقش خود در تحولات آن دوران ایران، برخی گزافه‌گویی‌ها را برانگیخته، یا انتشار آن در راستای کوشش‌های دولت بریتانیا برای کوچک جلوه دادن رضاشاه در نظر مردم ایران و کشاندن افکار و انظار به چیزی جز خدمات آن مرد بزرگ و پیشرفت‌های مملکت بوده است»
salar.gh
مبارزه با باورهای مذهبی و پدیده‌ای مانند حجاب، جاده‌صاف‌کن ورود کمونیست به ایران بود، همان‌طور که بعدها غربی‌ها از طریق ترویج اسلام در پروژه «هلال سبز» یا «هلال خضیب» قصد داشتند از گسترش کمونیست در منطقه جلوگیری به عمل آورند.
هدی✌
شخصیت ادبی مشهور دیگر نیز به‌ویژه در دوره پیش از ۱۳۲۶، هوادار حزب توده بودند. ازجمله این افراد، نیما یوشیج پدر شعر نوی فارسی، محمدتقی بهار، دموکرات کهنه‌کار و نماینده شعر کلاسیک، و صادق هدایت چهره برجسته ادبیات فارسی معاصر، صادق چوبک، نویسنده مجموعه داستان‌های کوتاه خیمه‌شب‌بازی، به‌آذین (محمود اعتمادزاده)، مترجم و مقاله‌نویس نامدار، سعید نفیسی مترجم و استاد برجسته ادبیات، محمدعلی افراشته شاعر و سردبیر هجونامه معروف چلنگر، احمد شاملو شاعر مشهور و برترین مرید نیما یوشیج
هدی✌
هدف بلشویک‌ها از تأسیس حکومت پهلوی فراهم آوردن شرایط عینی یک انقلاب سوسیالیستی در ایران بود
هدی✌
از همان ابتدا روابط تیره‌ای میان رضاشاه و انگلستان برقرار بوده و اگر گمان کنیم که دولت انگلستان عامل به قدرت رسیدن رضاشاه بوده است به بیراهه رفتن در تاریخ است.
هدی✌
بعد از مذاکراتی قرارداد دارسی منتهی به قرارداد ۱۹۳۳ گردید. طبق این قرارداد که مدت اجرای آن ۳۲ سال تعیین شده بود، سهم سود ایران از ۱۶ درصد به ۲۱ درصد از کل تولید نفتی بدون در نظر گرفتن سود یا زیان افزایش یافت درحالی‌که در قرارداد دارسی فقط ۱۶ درصد از سود به ایران پرداخت می‌گردید. همچنین طبق این قرارداد انگلستان موظف شد بدهکاری‌های عقب افتاده ایران را بپردازد و همچنین در اثر این قرارداد نظارت بر زمین‌های نفت‌خیز جنوبی تا ۸۰ درصد از کنترل انگلستان خارج گردید.
هدی✌
یکی دیگر از تقابل‌های رضاشاه با انگلستان درباره قرارداد دارسی بود. مطابق این قرارداد که در زمان مظفرالدین شاه منعقد شده بود امتیاز کشف، استخراج و بهره‌برداری از نفت جنوب ایران به مدت شصت سال به ویلیام دارسی سرمایه‌دار انگلیسی واگذار شده بود و در مقابل آن ایران فقط ۱۶ درصد از سود خالص فروش نفت را دریافت می‌کرد که معمولاً دولت انگلستان به بهانه‌های بحران مالی و سیاسی همان سهم را هم به ایران پرداخت نمی‌کرد که نهایتاً رضاشاه از ماهیت این قرارداد به خشم آمده و در جلسه‌ای به همراه هیئت دولت این قرارداد را در بخاری انداخت و سوزاند
هدی✌
رضاخان بسیار مدیون سوسیالیست‌ها بود. آن‌ها تنها گروه متشکلی بودند که از آغاز مجلس چهارم از او حمایت کرده بودند.
هدی✌
کمونیست‌ها در به قدرت رسیدن رضاشاه بسیار تأثیرگذار بودند. آنان قصد داشتند از کودتای پیش آمده نهایت استفاده را جهت نیل به اهداف یک انقلاب کمونیستی ببرند.
هدی✌
در مدت کوتاهی بر افراد آزادی‌خواه مسجل شد که روسیه نه‌تنها به‌قصد گسترش آزادی قدم برنداشته بلکه به‌قصد به زیر سلطه کشیدن مردمان کشورهای تحت ستم و از آن بسیار بدتر به زیر سلطه کشیدن آزادی‌های اجتماعی و فردی تک‌تک ملت دست بکار شده است.
هدی✌
سیدضیاء همانند بسیاری از ایرانیان، در ابتدا تصورش بر این بود که شوروی سوسیالیستی به‌قصد آزادی توده‌های مردمی گام برداشته و هیچ چشم طمعی بر منابع کشورهای دیگر ندارد. بلشویک‌ها شعار می‌دادند که روسیه به‌قدری غنی است که نیازی به مستعمره‌سازی ندارد.
هدی✌
مار خوش‌خط و نشان کمونیسم همانند یک دوست و برادر که دست یاری به‌سوی ملت‌ها دراز کرده است در زوایای روح و جسم ملت‌ها رسوخ کرده و هر آنچه داشتند با استقبال روشنفکران آن مرزوبوم می‌بلعیدند و بدتر از همه شرف و استقلال و اعتمادبه‌نفس و آزادی‌های انسانی را از آنان سلب می‌کردند.
هدی✌
مملکت ما امروز در شرایطی است که دیگر اجنبی در آن دست ندارد.
هدی✌
مسکو رژیم رضاشاه را یک مرحلهٔ موقت و گذرنده‌ای می‌دانست که طبق نظریات مارکس می‌بایستی به آخرین مرحلهٔ تکامل تاریخی خود یعنی سوسیالیسم و بالاخره کمونیسم منتهی گردد
هدی✌
از علل اصلی توجه استالین به انقلاب در میان کشورهای واپس مانده که عموماً تحت استثمار دولت‌های سرمایه‌داری قرار داشتند، محروم کردن این کشورها از منابع اصلی‌اش جهت تهیه مواد خام و فروش تولیدات آن بود.
هدی✌
حزب کمونیست ایران که نخستین کنگره خود را در تابستان ۱۲۹۹ در بندرانزلی تشکیل داده بود بر اساس نظریات لنین و آموزش‌های بلشویک‌ها از میرزا کوچک خان به‌عنوان نیروی مؤثر و فعال در مبارزه با امپریالیسم انگلستان حمایت کردند. میرزا کوچک خان نیز طی تلگرافی به لنین وفاداری خود را نسبت به دوستی ایران و شوروی ابراز داشت و همچنین رژیم ایده‌آل بین‌الملل سوم را ستود.
هدی✌

حجم

۲۴۹٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۸۵ صفحه

حجم

۲۴۹٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۸۵ صفحه

قیمت:
۱۴,۰۰۰
تومان