کتاب اذان ندای آسمانی و ملکوتی
معرفی کتاب اذان ندای آسمانی و ملکوتی
کتاب اذان ندای آسمانی و ملکوتی نوشتهٔ علی شبان است و انتشارات حکمت و عرفان آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب اذان ندای آسمانی و ملکوتی
اذان و اقامه از کارهای پیش از فریضهٔ نماز و زمینهساز توجه بیشتر به خداوند در این واجب دینی است و شعاری است سکوتشکن، موزون، کوتاه و پرمحتوا که اساسیترین پایههای اعتقادی و جهتگیری عملی مسلمانان را در خود جای داده. اذان، اعلام شعار اسلام، معرفی عقاید و اعمال مسلمانان است. این ندای آسمانی، اولین جملاتی است که در گوش نوزاد خوانده میشود و نخستین آموزههای الهی را به او منتقل میسازد و برای بزرگان نیز، همواره عامل هوشیاری و بیداری از غفلت است. اذان، تنها صدایی است که به آسمانیان میرسد. اذان، صدایی است که شیطانها را به فرار وامیدارد. سفارش شده که در خانهها، بهخصوص هنگام بیماری، اذان بگویید.
کتاب اذان ندای آسمانی و ملکوتی درمورد اذان است و با استفاده از منابع موثق، نشریات موجود و کتبی که در این خصوص پیش از این به چاپ رسیده، نوشته شده است.
خواندن کتاب اذان ندای آسمانی و ملکوتی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به کسانی که میخواهند با فریضهٔ اذان بیشتر آشنا شوند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب اذان ندای آسمانی و ملکوتی
«از جمله آیات قرآن که به اذان اشاره میکنند عبارتند از:
۱. آیه ۵۸ سوره مائده
در شأن نزول آیه آمده است که جمعی از یهود و بعضی از مسیحیان، صدای مؤذّن را که میشنیدند و یا قیام مسلمانان را به نماز میدیدند، آنان مسخره و استهزا میکردند.
«وَ إِذا نادَیتُمْ إِلَی الصَّلاةِ اتَّخَذُوها هُزُواً وَ لَعِباً ذلِک بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لا یعْقِلُونَ»
و هرگاه که شما (به وسیلهٔ اذان، مردم را) به نماز فرامیخوانید آن را به مسخره و بازی میگیرند. این به خاطر آن است که آنان گروهی هستند که نمیاندیشند.
از این آیه استفاده میشود که:
۱. از رابطه و دوستی با کسانی که اذان (وشعائر دینی) را مسخره میکنند، بپرهیزید. «لا تَتَّخِذُوا ... وَ إِذا نادَیتُمْ..»
۲. برای نماز، باید ندا سر داد تا همه جمع شوند. «نادَیتُمْ» (نماز باید علنی باشد)
۳. در جامعهٔ اسلامی، باید برای نماز، فریاد زد و تبلیغ کرد و هیچ کس نباید مانع آن گردد. «نادَیتُمْ إِلَی الصَّلاةِ»
۲. آیه ۳۳ سوره فصلت
«وَ مَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِمَّنْ دَعا إِلَی اللَّهِ وَ عَمِلَ صالِحاً وَ قالَ إِنَّنِی مِنَ الْمُسْلِمِینَ»
و کیست خوش سخنتر از کسی که (مردم را) به سوی خداوند دعوت کند و (خود نیز) عمل شایسته انجام دهد و بگوید: «من از مسلمانان هستم»؟
یکی از مصادیق کسانی که مردم را به سوی خدا دعوت میکنند موذنین هستند.
۳. آیه ۹ سوره جمعه
«یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذا نُودِی لِلصَّلاةِ مِنْ یوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلی ذِکرِ اللَّهِ وَ ذَرُوا الْبَیعَ ذلِکمْ خَیرٌ لَکمْ إِنْ کنْتُمْ تَعْلَمُونَ»
ای کسانی که ایمان آوردهاید! آنگاه که برای نماز روز جمعه ندا داده شد، پس به سوی یاد خدا (نماز) شتاب کنید و داد و ستد را رها کنید که این برای شما بهتر است، اگر بدانید.
منظور از ندا دادن برای نماز در این آیه همان گفتن اذان است.»