کتاب کودک من (جلد چهاردهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش مسئولیت در کودکان) منیر کلانتر قریشی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب کودک من (جلد چهاردهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش مسئولیت در کودکان)

کتاب کودک من (جلد چهاردهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش مسئولیت در کودکان)

معرفی کتاب کودک من (جلد چهاردهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش مسئولیت در کودکان)

کتاب کودک من (جلد چهاردهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش مسئولیت در کودکان) نوشته‌ی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ، توسط نشر حکمت و عرفان منتشر شده است. این جلد از مجموعه‌ی راهنمای جامع و گام‌به‌گام توانمندسازی کودکان، به موضوع مسئولیت‌پذیری و آموزش آن به کودکان می‌پردازد. نویسندگان تلاش کرده‌اند با ارائه‌ی راهکارهای عملی، بازی‌ها و مثال‌های ملموس، والدین و مربیان را در مسیر پرورش حس مسئولیت در کودکان یاری دهند. ساختار کتاب به گونه‌ای طراحی شده که هم والدین و هم مربیان بتوانند به‌راحتی از آن بهره ببرند و با استفاده از فعالیت‌های پیشنهادی، مهارت مسئولیت‌پذیری را در کودکان تقویت کنند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کودک من (جلد چهاردهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش مسئولیت در کودکان)

کتاب کودک من (جلد چهاردهم) با تمرکز بر آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش مسئولیت در کودکان، به والدین و مربیان ابزارهایی ارائه می‌دهد تا بتوانند این ارزش را به‌صورت عملی و تدریجی در فرزندان خود نهادینه کنند. منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ در این کتاب، مسئولیت‌پذیری را فراتر از انجام کارهای روزمره دانسته و آن را شامل احساس مالکیت نسبت به اعمال، وفای به عهد و مراقبت از داشته‌ها و دیگران معرفی کرده‌اند. ساختار کتاب به چهار بخش اصلی تقسیم شده است: مسئولیت نگهداری از محیط، تکمیل وظایف و پیگیری، پذیرش نتیجه و اصلاح اشتباهات و مسئولیت در قبال دیگران. هر بخش با بازی‌ها و فعالیت‌های خلاقانه همراه است تا کودک در موقعیت‌های واقعی، مسئولیت را تجربه کند. کتاب همچنین به موانع رایج در مسیر رشد مسئولیت‌پذیری مانند انجام دادن کارها به جای کودک، انتظارات نامتناسب با سن و سرزنش بیش از حد پرداخته و راهکارهایی برای رفع این موانع ارائه داده است. در کنار این موارد، نقش محیط خانه، ویژگی‌های فردی کودک و تأثیر مدرسه و جامعه نیز بررسی شده است تا تصویری جامع از فرایند آموزش مسئولیت به دست دهد.

خلاصه کتاب کودک من (جلد چهاردهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش مسئولیت در کودکان)

کتاب کودک من (جلد چهاردهم) با هدف آموزش مسئولیت‌پذیری به کودکان، ابتدا اهمیت این مهارت را در شکل‌گیری عزت‌نفس، آمادگی برای دنیای واقعی و تقویت روابط اجتماعی توضیح داده است. نویسندگان تأکید کرده‌اند که مسئولیت‌پذیری تنها یک مهارت تربیتی نیست، بلکه زیربنای موفقیت‌های آینده کودک است. در ادامه، عوامل مؤثر بر رشد مسئولیت‌پذیری مانند محیط خانه، الگوبرداری از والدین، دادن وظایف متناسب با سن، تشویق و تقدیر، صبوری و درک اشتباهات، قوانین و انتظارات روشن، ویژگی‌های فردی کودک و نقش مدرسه و جامعه به تفصیل شرح داده شده‌اند. کتاب سپس به راهکارهای عملی برای والدین می‌پردازد؛ از جمله شروع با وظایف کوچک، الگو بودن، بیان واضح وظایف، اجازه دادن به کودک برای دیدن نتیجه کارهایش، تشویق متعادل، صبوری و کمک در مواقع لازم، دادن حق انتخاب و برخورد نرم با اشتباهات. بخش مهمی از کتاب به موانع رایج در مسیر رشد مسئولیت‌پذیری اختصاص یافته است؛ مانند انجام دادن کارها به جای کودک، انتظارات نامتناسب، قوانین متغیر، سرزنش بیش از حد، عدم دادن استقلال کافی، مقایسه با دیگران و نادیده گرفتن تلاش‌ها. در بخش عملی، مجموعه‌ای از بازی‌ها و فعالیت‌ها با محوریت کارگاه اختراعات آقای خردمند طراحی شده‌اند که هرکدام بخشی از مسئولیت‌پذیری را هدف قرار می‌دهند: از مرتب‌سازی قطعات و مراقبت از گیاهان تا ساخت ربات و پذیرش اشتباهات در پروژه‌های مختلف. این فعالیت‌ها به کودک کمک می‌کنند تا مسئولیت را در موقعیت‌های واقعی تجربه کند و با پیامدهای انتخاب‌هایش روبه‌رو شود. در نهایت، کتاب با پیام پایانی بر اهمیت مسئولیت‌پذیری به‌عنوان چراغ راه استقلال و اعتمادبه‌نفس تأکید کرده است.

چرا باید کتاب کودک من (جلد چهاردهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش مسئولیت در کودکان) را بخوانیم؟

این کتاب با ارائه‌ی راهکارهای عملی و بازی‌های خلاقانه، والدین و مربیان را قادر می‌سازد تا مسئولیت‌پذیری را به‌صورت ملموس و تدریجی به کودکان آموزش دهند. ساختار مرحله‌بندی‌شده و مثال‌های متنوع، امکان تطبیق با سن و ویژگی‌های فردی هر کودک را فراهم کرده است. همچنین، با پرداختن به موانع رایج و ارائه‌ی راه‌حل‌های کاربردی، به والدین کمک می‌کند تا اشتباهات رایج در فرزندپروری را شناسایی و اصلاح کنند. استفاده از داستان و بازی، یادگیری را برای کودک جذاب و اثربخش می‌کند و به او فرصت می‌دهد تا در محیطی امن، مسئولیت را تجربه کند. این کتاب نه‌تنها به رشد فردی کودک کمک می‌کند، بلکه روابط خانوادگی و اجتماعی او را نیز تقویت می‌کند.

خواندن این کتاب به والدین، مربیان، مشاوران تربیتی و هر فردی که دغدغه‌ی پرورش مسئولیت‌پذیری در کودکان را دارد پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که با چالش‌هایی مانند بی‌توجهی کودک به وظایف، عدم پذیرش اشتباهات یا نیاز به تقویت اعتمادبه‌نفس و استقلال در فرزند خود روبه‌رو هستند، مناسب است.

۲۵%