کتاب درمان شناختی رفتاری اضطراب نوجوانان؛ برنامه مدیریت ترس (کتاب کار)
معرفی کتاب درمان شناختی رفتاری اضطراب نوجوانان؛ برنامه مدیریت ترس (کتاب کار)
کتاب درمان شناختی رفتاری اضطراب نوجوانان؛ برنامه مدیریت ترس (کتاب کار) نوشتهٔ فیلیپ کندال و جنیفر هادسون و آلیشیا وب و ترجمهٔ نسرین دودانگی و زهرا شهریور است و انتشارات ارجمند آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب درمان شناختی رفتاری اضطراب نوجوانان؛ برنامه مدیریت ترس (کتاب کار)
بیشتر ترسها و نگرانیهای دوران کودکی بهتدریج کمرنگ میشوند اما اضطرابهای منتشر و اجتماعی معمولاً پس از بلوغ نیز ادامه پیدا میکنند. برخی نگرانیها هم در زمان نوجوانی شروع میشوند، مانند اضطراب از بابت روابط بین فردی و موفقیتهای اجتماعی و شغلی آینده. درمان اضطراب از بروز بسیاری نشانهها و مشکلات بعدی پیشگیری میکند و مهارتهای فردی و اجتماعی نوجوان را ارتقا میبخشد.
این کتاب کار در کنار جلساتی که توسط درمانگر شما برگزار میشود ابزار مناسبی است تا بتوانید با انواع هیجانها بهخصوص اضطراب آشنا شوید، نشانههای جسمی و رفتاری آن را پیدا کنید و متوجه شوید زیربنای فکری آن چیست. با انجام تمرینهای این کتاب، شما مهارت بیشتری برای کاربرد تکنیکهای آرامسازی، تجسم، خودگوییهای سازنده و روشهای تدریجی مواجهه با اضطراب پیدا میکنید.
برنامه مدیریت ترس در نوجوانان توسط فیلیپ کندال و مطابق با پروتکل مشهور «گربه سازگار» طراحی شده است. مطالعات متعددی اثربخشی این برنامه را که شامل راهنمای درمانگر و کتاب کار است تأیید کردهاند. محتوا و روش اجرای این پروتکل الگوی بسیاری از بستههای درمانی معتبر در این حوزه است.
ترجمهٔ این کتاب را دکتر نسرین دودانگی، فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان و استادیار دانشگاه علومبهزیستی و توانبخشی و دکتر زهرا شهریور، فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان و دانشیار دانشگاه علومپزشکی تهران انجام دادهاند.
خواندن کتاب درمان شناختی رفتاری اضطراب نوجوانان؛ برنامه مدیریت ترس (کتاب کار) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به همهٔ دانشجویان و متخصصان روانشناسی بهویژه روانشناسی نوجوانان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب درمان شناختی رفتاری اضطراب نوجوانان؛ برنامه مدیریت ترس (کتاب کار)
«کسانی که احساس اضطراب میکنند میتوانند راههای مؤثری برای مواجهه با فشارها (تنشها) ی روزمره بیاموزند. این فشارها ممکن است به دلیل سوار شدن در آسانسور، حضور در جمع، رفتن به مطب دندانپزشکی یا هر موقعیت، مکان یا کسی باشد که به نوعی تحریک هیجانی ایجاد میکند. فشارهای زندگی همیشه پابرجا هستند. بنابراین، آنچه میتواند در زندگی ما یک تفاوت واقعی ایجاد کند این است که چگونه با مشکلات مواجه شویم.
چگونه تنشها بر بدن ما اثر میگذارد؟
بخشی از واکنشهای شما به تنش با حساسیتپذیری دستگاه عصبی سمپاتیک بدن توجیه میشود. این دستگاه در پاسخ به تنش و هیجان یک واکنش «جنگ و گریز» ایجاد میکند که منجر به سرعت گرفتن و بالا رفتن نبض و تعداد تنفس، تنش عضلانی و جریان خون میشود و شما را آمادهٔ عمل میکند. این فرایند در مجموع روندی طبیعی محسوب میشود. اگر شما فشار زیادی در زندگیتان احساس میکنید، سیستم عصبی سمپاتیک شما ممکن است همیشه حالت گوش به زنگ داشته باشد، و شما را به یک وضعیت تنش دائمی بکشاند. در این حالت، شما به تنشهای کوچک هم به همان روشی که باید به رویدادهای واقعاً غیرمنتظره واکنش نشان بدهید پاسخ میدهید. اگر شما واکنشهای زیادی از این دست تجربه میکنید (واکنشهای جنگ و گریز) که بار هیجانی زیادی را به شما وارد میآورد، این وضعیت میتواند منجر به یک روند فرسایشی شود و شما را خسته کند. اما شما میتوانید این چرخه را قطع کنید. در این جا روشی برای مقابله با تنش معرفی میشود.»
حجم
۴۷۶٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۸۰ صفحه
حجم
۴۷۶٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۸۰ صفحه