کتاب درمان شناختی رفتاری اضطراب نوجوانان؛ برنامه مدیریت ترس (راهنمای درمانگر)
معرفی کتاب درمان شناختی رفتاری اضطراب نوجوانان؛ برنامه مدیریت ترس (راهنمای درمانگر)
کتاب درمان شناختی رفتاری اضطراب نوجوانان؛ برنامه مدیریت ترس (راهنمای درمانگر) نوشتهٔ فیلیپ س. کندال، مونیای چادهاری، جنیفر هادسون و آلیشیا وب و ترجمهٔ دکتر نسرین دودانگی و دکتر زهرا شهریور است و انتشارات ارجمند آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب درمان شناختی رفتاری اضطراب نوجوانان؛ برنامه مدیریت ترس (راهنمای درمانگر)
بخش عمدهای از ترسهای دوران کودکی بهصورت طبیعی ایجاد میشوند و برای رشد و تکامل ضروری هستند. گرچه بسیاری از نگرانیها و ترسها با افزایش سن و پیشرفت تواناییهای شناختی و هیجانی کودکان از بین میروند، اما مشکلات هیجانی و خلقی بسیاری از نوجوانان و بزرگسالان یادگار اضطرابی است که از سالها قبل تداوم داشته است. این نکته بر ضرورت پرداختن به اضطراب و درمان بههنگام و مناسب آن اشاره دارد.
هدف از ترجمهٔ این کتاب کمک به گروهی از متخصصین سلامت روان است که در زمینه مداخلات غیر دارویی اختلالات روانپزشکی کودک و نوجوان آموزش دیدهاند. کاربرد این راهنما کمک میکند درمان شناختیرفتاری اضطراب در چارچوبی صحیح و مبتنی بر شواهد علمی پیش برود. این بسته شامل راهنمای درمانگر و کتاب کار درمانجو است.
برنامهٔ مدیریت ترس در نوجوانان توسط محقق معروف فیلیپ کندال و مطابق با پروتکل مشهور «گربه سازگار» طراحی شده است. مطالعات متعددی اثربخشی این برنامه را تأیید کردهاند. محتوا و روش اجرای این پروتکل الگوی بسیاری از بستههای درمانی معتبر در این حوزه است.
ترجمهٔ این کتاب را دکتر نسرین دودانگی، فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان و استادیار دانشگاه علومبهزیستی و توانبخشی و دکتر زهرا شهریور، فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان و دانشیار دانشگاه علومپزشکی تهران انجام دادهاند.
خواندن کتاب درمان شناختی رفتاری اضطراب نوجوانان؛ برنامه مدیریت ترس (راهنمای درمانگر) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به همهٔ درمانگران و روانشناسان، بهویژه روانشناسان کودکان و نوجوانان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب درمان شناختی رفتاری اضطراب نوجوانان؛ برنامه مدیریت ترس (راهنمای درمانگر)
«ارتباط درمانی برقرار کنید. ضروری است که درمان به صورت تدریجی پیش برود، زیرا یک نوجوان مضطرب اغلب اجتنابی، و معمولاً ترسو یا محتاط است، و غالباً با این وضعیت که در مورد فکرها و خودگوییهایش از او سؤال بپرسند ناآشنا میباشد. برای موفقیت درمان برقراری ارتباط بین نوجوان مضطرب و درمانگر حیاتی است، بنابراین برای تثبیت یک رابطهٔ اعتمادآمیز بین نوجوان و درمانگر باید به اندازهٔ کافی زمان اختصاص داده شود.
الف) ۱۰ تا ۱۵ دقیقه اول به باز کردن سر صحبت میگذرد: نه موضوع مشخصی وجود دارد و نه تهدیدی. درمانگر از نوجوان میخواهد که راحت باشد، به دور و بر اتاق نگاه کند، با هرگونه بازی ویدئوئی یا فکری که دوست دارد بازی کند. نوجوان را تشویق میکند که بازی، فعالیت یا موضوعی را برای صحبت (مانند فیلم، برنامههای تلویزیونی، تیمهای ورزشی، گروههای موسیقی و افراد مشهور) پیشنهاد دهد. اگر نوجوان در پیشنهاد کردن این موضوعات مشکل داشته باشد، درمانگر میتواند به او کمک کند. هنگامی که نوجوان درگیر این موضوعات شد و فعالیتی را انتخاب کرد، درمانگر زمانی را در پایان جلسه برای فعالیت انتخاب شده در نظر میگیرد. درمانگر با توجه به ساعت، زمان را یادداشت میکند. با به خاطر داشتن قرار و پایبندی به موضوعهای مورد توافق، اعتماد بین درمانگر و نوجوان شکل میگیرد.»
حجم
۱۹۸٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه
حجم
۱۹۸٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه